DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 685
Brøndkarse, rå
Engelsk navn
Watercress, raw
Taxonomisk navn
Nasturtium officinale (W.T. Aiton, 1812)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 78 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 78 kJ 1003
Energi (kcal) 19 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 19 kcal 1003
Protein 1,7 g 1,7 1,7 - 1,7 1 1825
Protein fra Aminosyrer 1,2 g 1003
Protein, deklaration 1,7 g 1,7 1,7 - 1,7 1 1825
Kulhydrat difference 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Kostfibre 1,2 g 1 1825
Fedt 0,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 0,9 g 1 1825
Tørstof 5,9 g 4,9 - 100 3 1808, 1825
Vand 94,1 g 0,0 - 95,1 3 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 668 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 4010 µg 3390 - 4640 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,000 α-TE
alfa-Tokoferol 1,000 mg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,1000 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 1344
Niacinækvivalent 0,972 NE 1003
Niacin 0,600 mg 1344
B6-vitamin 0,130 mg 1344
Pantotensyre 0,1000 mg 1344
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 9,00 µg 1938
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 60,0 mg 1003
Ascorbinsyre 60,0 mg 40 - 80 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,0 mg 1344
Kalium 310 mg 1344
Calcium 82,8 mg 69 - 95,1 6 1015
Magnesium 17,0 mg 1344
Jern 1,60 mg 1344
Kobber 0,140 mg 1344
Zink 0,200 mg 1344
Mangan 0,500 mg 1351
Selen 1,000 µg 1 2135
Fosfor 68,3 mg 46,8 - 91,4 6 1015
Jod 13,5 µg 4,3 - 47 8 T 8.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,600 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1344
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,000310 g 1346
Sum organiske syrer 0,000310 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,080 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,130 2135
Sum fedtsyrer 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,040 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,272 1825
Isoleucin 68 250 1342
Leucin 122 450 1342
Lysin 98 360 1342
Methionin 15 54 1342
Cystin 5 19 1342
Phenylalanin 84 310 1342
Tyrosin 46 170 1342
Threonin 98 360 1342
Tryptofan 22 82 1342
Valin 101 370 1342
Arginin 112 410 1342
Histidin 30 110 1342
Alanin 101 370 1342
Asparaginsyre 139 510 1342
Glutaminsyre 141 520 1342
Glycin 82 300 1342
Prolin 71 260 1342
Serin 44 160 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 9,00 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 87 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby