DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 696
Æg, høne, pasteuriseret
Engelsk navn
Eggs, chicken, pasteurized
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 547 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 547 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 131 kcal 1003
Protein 11,4 g 11,40 11,3 - 11,6 4 2071
Protein fra Aminosyrer 10,2 g 1003
Protein, deklaration 11,4 g 11,40 11,3 - 11,6 4 2071
Kulhydrat difference 2,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,6 g 8,6 8,2 - 9 4 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,44 g 4 1003
Aske 1,0 g 1,005 0,93 - 1,05 4 2071
Tørstof 23,1 g 22,75 22,6 - 24,1 4 2071
Vand 77,0 g 77,25 75,9 - 77,4 4 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 150 RE 1003
Retinol 145 µg 145,5 108 - 181 4 2071
beta-Caroten 32,0 µg 1001
D-vitamin 2,15 µg 1003
D3-vitamin 1,16 µg 1,16 1,16 - 1,16 2 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,395 µg 0,395 0,37 - 0,42 2 2071
E-vitamin 4,20 α-TE
alfa-Tokoferol 4,20 mg 4,2 3,5 - 4,9 4 2071
K1-vitamin 147 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,0785 mg 0,077 0,074 - 0,086 4 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,430 mg 0,43 0,41 - 0,45 4 2071
Niacinækvivalent 3,12 NE 1003
Niacin 0,0733 mg 0,08 0,06 - 0,08 3 2071
B6-vitamin 0,109 mg 0,109 0,107 - 0,112 4 2071
Pantotensyre 1,67 mg 1,665 1,55 - 1,78 4 2071
Biotin 23,1 µg 22,75 22,6 - 24,1 4 2071
Folat 65,0 µg 1342
B12-vitamin 1,32 µg 1,31 1,17 - 1,5 4 2071
C-vitamin 0,900 mg 1 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 177 mg 185,5 131 - 206 4 2071
Kalium 166 mg 146,5 134 - 235 4 2071
Calcium 46,8 mg 46,5 46 - 48 4 2071
Magnesium 11,0 mg 11,0 11 - 11 4 2071
Jern 1,68 mg 1,645 1,61 - 1,8 4 2071
Kobber 0,0503 mg 0,050 0,049 - 0,051 4 2071
Zink 1,12 mg 1,11 1,1 - 1,17 4 2071
Mangan 0,0345 mg 0,034 0,032 - 0,037 4 2071
Krom 0,210 µg 0,095 0,0 - 0,65 4 2071
Selen 21,3 µg 21,0 20 - 23 4 2071
Fosfor 167 mg 166,0 160 - 177 4 2071
Chlorid 184 mg 183,5 180 - 190 4 2071
Jod 31,5 µg 31,5 18 - 45 4 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,400 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,074 1,03 2071
C14:0 0,022 0,306 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 1,726 24,1 2071
C18:0 0,620 8,68 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,163 2,28 2071
C18:1,n-7 0,141 1,97 2071
C18:1,n-9 2,988 41,8 2071
C20:1,n-9 0,020 0,278 2071
C18:1,trans 0,017 0,237 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,028 14,4 2071
C18:3,n-3 0,067 0,939 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,008 0,107 2071
C20:3,n-6 0,000 0,0 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,131 1,82 2071
C20:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,134 1,87 2071
Sum mættede fedtsyrer 2,441 34,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,312 46,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,234 17,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,017 0,237 1003
Sum fedtsyrer 7,138 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 0,939 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,167 16,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 359 mg 363,0 321 - 389 4 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,830 2071
Isoleucin 714 390 1342
Leucin 1010 550 1342
Lysin 769 420 1342
Methionin 366 200 1342
Cystin 275 150 1342
Phenylalanin 641 350 1342
Tyrosin 476 260 1342
Threonin 567 310 1342
Tryptofan 183 100 1342
Valin 824 450 1342
Arginin 732 400 1342
Histidin 275 150 1342
Alanin 677 370 1342
Asparaginsyre 1140 620 1342
Glutaminsyre 1460 800 1342
Glycin 384 210 1342
Prolin 458 250 1342
Serin 878 480 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 268 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby