DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 701
Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, for toasting, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1107 kJ 1003
Energi (kcal) 261 kcal 1003
Protein 7,9 g 7,7805 7,46 - 9,12 14 1011, 1257, 1309
Protein fra Aminosyrer 7,0 g 1003
Protein, deklaration 8,7 g 8,53125 8,18 - 10 14 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 51,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 51,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 44,5 g 1003
Kostfibre 3,3 g 3 2,6 - 5,8 14 1309, 1257, 1011
Fedt 2,8 g 2,65 1,7 - 4 14 1309, 1257, 1011
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 1,55 1,4 - 1,71 14 1309, 1257, 1011
Tørstof 63,3 g 63,2 61,5 - 65,1 14 1309, 1257, 1011
Vand 36,7 g 36,8 34,9 - 38,5 14 1309, 1011, 1257
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 1,385 g 1,365 1,31 - 1,6 14 1011, 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861
beta-Caroten 0 µg T 861
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0518 mg 0,049 0,042 - 0,071 14 1309, 1257, 1011
Niacinækvivalent 1,39 NE 1003
Niacin 1,18 mg 1,14 1,03 - 1,4 11 1309
B6-vitamin 0,0636 mg 0,049 - 0,09 21 1257, 1011
Pantothensyre 0,240 mg 0,235 0,22 - 0,26 6 1309
Biotin 1,72 µg 1,7 1,5 - 1,9 6 1309
Folat 25,0 µg 24 18 - 35 13 1257, 1309
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 454 mg 474 348 - 528 21 1011, 1257, 1309, 2006
Kalium 111 mg 108 97 - 129 14 1011, 1257, 1309
Calcium 46,2 mg 43,5 14 - 83 14 1309, 1257, 1011
Magnesium 17,8 mg 17,85 15,9 - 20,5 14 1011, 1257, 1309
Jern 0,961 mg 0,89 0,68 - 1,66 14 1309, 1257, 1011
Kobber 0,102 mg 0,101 0,089 - 0,114 13 1309, 1257
Zink 0,579 mg 0,585 0,41 - 0,76 14 1011, 1257, 1309
Mangan 0,435 mg 0,42 0,37 - 0,52 11 1309
Krom 6,32 µg 6,2 0,128 - 12,1 11 1309
Selen 1,57 µg 1,5 0,44 - 2,4 11 1309
Fosfor 80,1 mg 78 73 - 99,5 14 1011, 1257, 1309
Chlorid 774 mg 810 630 - 890 20 2006, 1257, 1309
Jod 18,6 µg 20,6 1,1 - 28,2 18 1309, 2006
Nikkel 3,17 µg 2,73 0,45 - 12,3 11 1309
Cadmium 2,38 µg 2,3 1,7 - 3,2 11 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 44,5 g 40,6 - 47,1 19 1273, 1257, 1309
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,010 0,382 1309
C16:0 0,653 25,5 1309
C18:0 0,129 5,05 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,009 0,341 1309
C18:1,n-7 0,045 1,77 1309
C18:1,n-9 0,891 34,9 1309
C20:1,n-11 0,014 0,553 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,701 27,4 1309
C18:3,n-3 0,099 3,88 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,791 31 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,959 37,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,800 31,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 2,551 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,099 3,88 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,701 27,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 346 250 T 861
Leucin 596 430 T 861
Lysin 194 140 T 861
Methionin 129 93 T 861
Cystin 152 110 T 861
Phenylalanin 416 300 T 861
Tyrosin 194 140 T 861
Threonin 236 170 T 861
Tryptofan 83 60 T 861
Valin 402 290 T 861
Arginin 319 230 T 861
Histidin 180 130 T 861
Alanin 263 190 T 861
Asparaginsyre 388 280 T 861
Glutaminsyre 2550 1840 T 861
Glycin 333 240 T 861
Prolin 914 660 T 861
Serin 416 300 T 861
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,904

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby