DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 713
Ørred, hav-, rå
Engelsk navn
Trout, raw
Taxonomisk navn
Salmo trutta trutta (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 553 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 553 kJ 1003
Energi (kcal) 132 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 132 kcal 1003
Protein 17,9 g 0,0 17,1 - 19 9 1841
Protein, deklaration 17,9 g 0,0 17,1 - 19 9 1841
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Fedt 6,7 g 4,6 - 9,6 9 1841
Salt deklaration 0,13 g 3 1003
Aske 1,3 g 1,15 - 1,42 9 1841
Tørstof 25,9 g 23,2 - 29,7 10 1841, 1072
Vand 74,1 g 70,3 - 76,8 10 1841, 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,9 RE 1003
Retinol 16,9 µg 3,9 - 27 11 1841, 1369
D-vitamin 13,0 µg 1003
D3-vitamin 13,0 µg 8 - 16 9 1841
E-vitamin 0,650 α-TE
alfa-Tokoferol 0,650 mg 0,43 - 0,91 7 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,1000 mg 0,1 0,1 - 0,1 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 0,14 0,14 - 0,14 1 1022
Niacinækvivalent 9,80 NE 1003
Niacin 3,50 mg 3,5 3,5 - 3,5 1 1018
B6-vitamin 0,539 mg 0,539 0,539 - 0,539 1 1072
Pantotensyre 1,95 mg 1364
Folat 16,0 µg 6 1803
B12-vitamin 3,36 µg 2 - 6,52 11 1841, 1044
C-vitamin 1,10 mg 1003
Ascorbinsyre 1,10 mg 0,0 - 2,2 2 1369
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 53,0 mg 43,8 - 64,8 3 1058
Kalium 414 mg 390 - 438 3 1058
Calcium 20,0 mg 20,0 20 - 20 1 1030
Magnesium 30,0 mg 29,1 - 30,8 3 1058
Rubidium 380 µg 1356
Jern 0,700 mg 0,65 - 0,79 2 1043
Kobber 0,0400 mg 0,028 - 0,08 46 1507
Zink 0,440 mg 0,34 - 0,65 46 1507
Mangan 0,0400 mg 0,01 - 0,07 7 1368
Krom 1,68 µg 0,1 - 20 16 1915, 1081
Molybdæn 10,00 µg 1356
Cobolt 1,000 µg 1356
Selen 17,3 µg 11,1 - 28,5 138 1945, 1946, 1915
Aluminium 0,300 mg 1356
Silicium 0,500 mg 1356
Bor 10,00 µg 1356
Fluor 30,0 µg 1356
Brom 300 µg 1356
Jod 10,00 µg 6 - 22 5 1041
Nikkel 0,844 µg 0,0 - 2,2 16 1915, 1081
Kviksølv 2,97 µg 1,2 - 15 109 1945, 1946, 1081
Arsen 132 µg 0,0 - 255 63 1915, 1946, 1081
Cadmium 0,0430 µg 0,0 - 0,3 107 1945, 1946
Bly 1,05 µg 0,0 - 7,02 108 1945, 1946, 1081
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,339 6,31 1356
C16:0 1,336 24,9 1356
C18:0 0,171 3,18 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,339 6,31 1356
C18:3,n-3 0,000 0,0 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,846 34,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,176 59,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,339 6,31 1003
Sum fedtsyrer 5,360 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,339 6,31 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,944 1841
Tryptofan 378 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 65,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby