DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 732
Kalkun, kød, rå
Engelsk navn
Turkey, flesh only, raw
Taxonomisk navn
Meleagris gallopavo domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 444 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 444 kJ 1003
Energi (kcal) 105 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 105 kcal 1003
Protein 21,3 g 0,0 1344
Protein fra Aminosyrer 16,9 g 1003
Protein, deklaration 21,3 g 0,0 1344
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 2,2 g 2,165 1,41 - 3,19 4 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,23 g 2 1003
Aske 1,0 g 1346
Tørstof 24,5 g 1344
Vand 75,5 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 1344
Niacinækvivalent 11,6 NE 1003
Niacin 7,90 mg 1344
B6-vitamin 0,460 mg 1344
Pantotensyre 0,800 mg 1344
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 15,0 µg 1344
Frit folat 11,0 µg 1344
B12-vitamin 2,00 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 93,0 mg 86 - 101 2 1058
Kalium 230 mg 189 - 271 2 1058
Calcium 10,00 mg 8,4 - 11 2 1348
Magnesium 21,0 mg 19,6 - 23 2 1058
Jern 0,770 mg 0,76 - 0,78 2 1348
Kobber 0,0550 mg 0,051 - 0,059 2 1348
Zink 2,60 mg 1,6 - 3,5 2 1348
Mangan 0,0110 mg 0,008 - 0,014 2 1348
Krom 2,50 µg 0,5 0,0 - 15,6 12 1910
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 9,90 µg 10,0 3,1 - 15,7 12 1910
Fosfor 150 mg 2 1348
Jod 1,50 µg 109 1002
Nikkel 3,10 µg 0,5 0,0 - 11,4 12 1910
Kviksølv 0,1000 µg 0,1 0,0 - 0,3 12 1910
Cadmium 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 12 1910
Bly 0,200 µg 0,0 0,0 - 1,3 12 1910
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,021 1,03 1818
C16:0 0,391 19 1818
C17:0 0,011 0,524 1818
C18:0 0,196 9,55 1818
C20:0 0,004 0,189 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,029 1,42 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,668 32,5 1818
C20:1,n-11 0,014 0,67 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,555 27 1818
C18:3,n-3 0,081 3,91 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,005 0,233 1818
C20:3,n-3 0,050 2,41 1818
C20:3,n-6 0,006 0,276 1818
C20:5,n-3 0,004 0,189 1818
C22:5,n-3 0,008 0,407 1818
C22:6,n-3 0,012 0,568 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,623 30,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,711 34,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,719 35 1003
Sum fedtsyrer 2,054 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,154 7,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,565 27,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 64 mg 1344
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,504 1344
Isoleucin 981 280 1059
Leucin 1510 430 1059
Lysin 1860 530 1059
Methionin 561 160 1059
Cystin 140 40 1059
Phenylalanin 806 230 1059
Tyrosin 631 180 1059
Threonin 876 250 1059
Tryptofan 224 64 1059
Valin 1190 340 1059
Arginin 1330 380 1059
Histidin 666 190 1059
Alanin 1230 350 1059
Asparaginsyre 1860 530 1059
Glutaminsyre 2800 800 1059
Glycin 1190 340 1059
Prolin 946 270 1059
Serin 841 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 60,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 43 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby