DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 736
Rugbrød, med sigtet mel (soft) og fedtrige frø, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, with siftings (soft) and high fat seeds, industrially produ...
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 959 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 962 kJ 1003
Energi (kcal) 228 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 229 kcal 1003
Protein 6,4 g 6,442 5,01 - 9,5 22 1309, 1257
Protein fra Aminosyrer 5,4 g 1003
Protein, deklaration 6,9 g 6,906 5,37 - 10,1 22 1309, 1257
Kulhydrat difference 42,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 35,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 34,8 g 1003
Kostfibre 7,7 g 7,7 6,8 - 9,6 22 1309, 1257
Fedt 5,2 g 5,35 2,6 - 7,8 22 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,18 g 33 1003
Aske 2,1 g 2,1 1,81 - 2,3 22 1309, 1257
Tørstof 56,5 g 56,7 53,6 - 58,1 22 1309, 1257
Vand 43,5 g 43,3 41,9 - 46,4 22 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 7.0
beta-Caroten 0 µg T 7.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 7.0
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,15 - 0,28 4 T 413.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,242 mg 0,251 0,151 - 0,326 22 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0746 mg 0,078 0,057 - 0,09 22 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,35 NE 1003
Niacin 1,14 mg 1,22 0,87 - 1,45 15 1309
B6-vitamin 0,186 mg 0,19 0,13 - 0,23 7 1257
Pantotensyre 0,245 mg 0,24 0,19 - 0,34 15 1309
Biotin 7,25 µg 6,8 4,5 - 10,5 6 1309
Folat 30,9 µg 29,5 23 - 42 20 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 473 mg 477,0 381 - 549 33 1309, 2006, 1257
Kalium 247 mg 249,0 205 - 290 20 1309, 1257
Calcium 40,3 mg 38,7 25,9 - 70 20 1309, 1257
Magnesium 62,9 mg 61,1 41 - 92,5 20 1309, 1257
Jern 1,67 mg 1,665 1,33 - 2,22 20 1309, 1257
Kobber 0,268 mg 0,295 0,162 - 0,37 20 1309, 1257
Zink 1,47 mg 1,405 1,02 - 2,22 20 1309, 1257
Mangan 1,10 mg 0,98 0,88 - 1,84 13 1309
Krom 6,92 µg 5,2 3,4 - 18 13 1309
Selen 4,62 µg 4,4 1,1 - 12 13 1309
Fosfor 168 mg 168,5 123 - 217 20 1309, 1257
Chlorid 806 mg 810,0 680 - 930 35 1309, 2006, 1257
Jod 24,0 µg 1 2197
Nikkel 16,7 µg 13,8 5,6 - 31,2 13 1309
Cadmium 4,38 µg 3,7 1,52 - 8,6 13 1309
Bly 0,900 µg 0,8 0,0 - 2,4 10 1889
Sum mineraler 1800 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,90 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 29,9 g 29,4 24,6 - 34,7 22 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,004 0,0814 1309
C16:0 0,383 8,35 1309
C18:0 0,158 3,44 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,013 0,287 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,038 0,831 1309
C18:1,n-9 0,929 20,2 1309
C20:1,n-11 0,001 0,0159 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,147 46,8 1309
C18:3,n-3 0,911 19,8 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,558 12,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,968 21,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,058 66,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 4,584 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,911 19,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,147 46,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,106 1309, 1257
Isoleucin 254 230 T 60.0
Leucin 442 400 T 60.0
Lysin 276 250 T 60.0
Methionin 108 98 T 60.0
Cystin 101 91 T 60.0
Phenylalanin 310 280 T 60.0
Tyrosin 166 150 T 60.0
Threonin 243 220 T 60.0
Tryptofan 81 73 T 60.0
Valin 376 340 T 60.0
Arginin 365 330 T 60.0
Histidin 166 150 T 60.0
Alanin 310 280 T 60.0
Asparaginsyre 476 430 T 60.0
Glutaminsyre 1450 1310 T 60.0
Glycin 310 280 T 60.0
Prolin 575 520 T 60.0
Serin 310 280 T 60.0
Sum essentielle Aminosyrer 2900 T 60.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 5230 T 60.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,887 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby