DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 745
Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal, for toasting, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1080 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1080 kJ 1003
Energi (kcal) 256 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 256 kcal 1003
Protein 8,4 g 8,208 7,47 - 9,8 18 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,4 g 1003
Protein, deklaration 9,2 g 9,0 8,2 - 10,7 18 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 50,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 46,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 45,5 g 1003
Kostfibre 4,1 g 4,05 3 - 6,1 18 1309, 1011, 1257
Fedt 3,2 g 3,1 1,7 - 4,8 18 1309, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,08 g 27 1003
Aske 1,6 g 1,585 1,35 - 1,89 18 1309, 1011, 1257
Tørstof 63,5 g 63,5 62 - 65,8 18 1309, 1011, 1257
Vand 36,5 g 36,5 34,2 - 38 18 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 786.0
beta-Caroten 0 µg T 786.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,177 mg 0,172 0,137 - 0,236 18 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0630 mg 0,062 0,053 - 0,077 18 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,47 NE 1003
Niacin 1,72 mg 1,79 1,07 - 2,24 11 1309
B6-vitamin 0,0971 mg 0,104 0,062 - 0,118 7 1011, 1257
Pantotensyre 0,290 mg 0,29 0,25 - 0,32 6 1309
Biotin 2,88 µg 2,6 1,9 - 3,9 6 1309
Folat 30,5 µg 29,0 21 - 44 15 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 430 mg 436,0 321 - 519 27 1309, 2006, 1011, 1257
Kalium 140 mg 138,5 112 - 176 18 1309, 1011, 1257
Calcium 48,3 mg 24,65 12 - 100 18 1309, 1011, 1257
Magnesium 27,4 mg 27,45 19,9 - 41 18 1309, 1011, 1257
Jern 1,17 mg 1,145 0,95 - 1,47 18 1309, 1011, 1257
Kobber 0,124 mg 0,117 0,09 - 0,172 15 1309, 1257
Zink 0,854 mg 0,765 0,63 - 1,61 18 1309, 1011, 1257
Mangan 0,655 mg 0,67 0,51 - 0,88 11 1309
Krom 7,03 µg 7,2 1,21 - 15,5 11 1309
Selen 2,38 µg 2,1 0,64 - 5,5 11 1309
Fosfor 110 mg 106,5 87 - 149 18 1309, 1011, 1257
Chlorid 743 mg 757,5 606 - 880 24 1309, 2006, 1257
Jod 21,9 µg 1 2197
Nikkel 3,51 µg 3,06 0,51 - 10,7 11 1309
Cadmium 2,69 µg 2,6 1,7 - 4 11 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 43,2 g 43,4 38,4 - 46,5 15 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,010 0,333 1309
C16:0 0,728 25,3 1309
C18:0 0,141 4,91 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,001 0,0521 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 0,333 1309
C18:1,n-7 0,047 1,63 1309
C18:1,n-9 0,962 33,5 1309
C20:1,n-11 0,013 0,451 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,858 29,8 1309
C18:3,n-3 0,102 3,53 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,880 30,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,032 35,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,960 33,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 2,871 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 3,53 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,858 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,471 1309, 1011, 1257
Isoleucin 368 250 T 861.0
Leucin 632 430 T 861.0
Lysin 206 140 T 861.0
Methionin 137 93 T 861.0
Cystin 162 110 T 861.0
Phenylalanin 441 300 T 861.0
Tyrosin 206 140 T 861.0
Threonin 250 170 T 861.0
Tryptofan 88 60 T 861.0
Valin 427 290 T 861.0
Arginin 338 230 T 861.0
Histidin 191 130 T 861.0
Alanin 279 190 T 861.0
Asparaginsyre 412 280 T 861.0
Glutaminsyre 2710 1840 T 861.0
Glycin 353 240 T 861.0
Prolin 971 660 T 861.0
Serin 441 300 T 861.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 22,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,902 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby