DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 772
Knækbrød, hvede-, fint
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, wheat, fine
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1684 kJ 1003
Energi (kcal) 399 kcal 1003
Protein 11,3 g 1 1257
Protein fra Aminosyrer 9,9 g 1003
Protein, deklaration 12,4 g 1 1257
Kulhydrat difference 72,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 67,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 62,6 g 1003
Kostfibre 4,8 g 1 1257
Fedt 8,4 g 1 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,98 g 1 1003
Aske 1,9 g 1 1257
Tørstof 93,6 g 1 1257
Vand 6,4 g 1 1257
Nitrogen 1,990 g 1 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 51,6 RE 1003
Retinol 51,0 µg 1347
beta-Caroten 7,00 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1347
E-vitamin 1,40 α-TE
alfa-Tokoferol 1,40 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,332 mg 1 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,105 mg 1 1257
Niacinækvivalent 2,45 NE 1003
Niacin 4,80 mg 1948
B6-vitamin 0,160 mg 1 1257
Folat 84,0 µg 1 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 394 mg 1 1257
Kalium 147 mg 1 1257
Calcium 116 mg 1 1257
Magnesium 64,8 mg 1 1257
Rubidium 470 µg 330 - 630 5 1348
Jern 1,92 mg 1 1257
Kobber 0,260 mg 1 1257
Zink 1,51 mg 1 1257
Mangan 3,50 mg 3,3 - 3,8 5 1348
Krom 3,90 µg 1 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 - 20 5 1348
Cobolt 7,00 µg 6 - 8 5 1348
Selen 2,30 µg 1,1 0 - 10,1 10 T 375
Aluminium 2,10 mg 0,6 - 3,4 5 1348
Silicium 13,0 mg 7 - 22 5 1348
Bor 150 µg 130 - 170 5 1348
Fosfor 199 mg 1 1257
Fluor 100,0 µg 80 - 120 5 1348
Chlorid 690 mg 1 1257
Brom 200 µg 100 - 300 5 1348
Jod 1,90 µg 0,4 - 4,4 5 1055
Svovl 140 mg 130 - 150 5 1348
Nikkel 52,7 µg 52,7 1 1506
Kviksølv 0 µg 1 1506
Arsen 0 µg 1 1506
Cadmium 6,10 µg 1 1506
Bly 0 µg 1 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0 - 1,4 10 1104
Sum monosakkarider 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Sum disakkarider 1,000 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 61,0 g 1 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,015 0,265 1356
C16:0 1,103 19,6 1356
C18:0 0,062 1,09 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,553 63,1 1356
C18:3,n-3 0,224 3,98 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,180 20,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,671 11,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,777 67,1 1003
Sum fedtsyrer 5,628 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,224 3,98 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,553 63,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 498 250 1059
Leucin 836 420 1059
Lysin 557 280 1059
Methionin 219 110 1059
Cystin 141 71 1059
Phenylalanin 557 280 1059
Tyrosin 259 130 1059
Threonin 458 230 1059
Tryptofan 147 74 1059
Valin 716 360 1059
Arginin 617 310 1059
Histidin 279 140 1059
Alanin 577 290 1059
Asparaginsyre 915 460 1059
Glutaminsyre 2570 1290 1059
Glycin 517 260 1059
Prolin 1100 550 1059
Serin 577 290 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,670

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby