DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 777
Grisekød, uspec., magert, råt
Engelsk navn
Pork, meat, lean, approx. 3 % fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 482 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 482 kJ 1003
Energi (kcal) 114 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 114 kcal 1003
Protein 21,8 g 0,0 20,5 - 23,2 8 1032
Protein fra Aminosyrer 17,5 g 1003
Protein, deklaration 21,8 g 0,0 20,5 - 23,2 8 1032
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,0 g 1 - 6,4 8 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,25 g 1003
Aske 1,3 g 1324
Tørstof 26,1 g 1324
Vand 73,9 g 1324
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,284 µg 1003
D3-vitamin 0,0710 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0850 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,08 - 0,09 3 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 1,07 mg 0,98 - 1,15 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,310 mg 0,3 - 0,32 2 1032
Niacinækvivalent 8,19 NE 1003
Niacin 4,20 mg 3,1 - 5,7 6 1018
B6-vitamin 0,400 mg 0,27 - 0,61 13 1025
Pantotensyre 0,790 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 1071
Folat 2,10 µg 0,8 - 4,6 4 1071
B12-vitamin 0,650 µg 0,19 - 0,87 5 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 100,0 mg 1003
Kalium 480 mg 1003
Calcium 9,00 mg 5,5 - 13 4 1348
Magnesium 33,0 mg 1003
Jern 1,07 mg 0,99 - 1,15 2 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 160 126 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 5,80 µg 5,45 0,0 - 28 126 1506
Fosfor 276 mg 210 - 323 8 1015, 1032
Jod 1,000 µg 1055
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 40,2 126 1506
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 23,9 126 1506
Bly 6,20 µg 2,9 0,0 - 150 126 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,045 1,62 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 0,761 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 0,387 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,096 3,46 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 1,231 44,5 1344
C20:1,n-11 0,019 0,7 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,204 7,4 1344
C18:3,n-3 0,017 0,626 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,193 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,345 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,222 8,03 1003
Sum fedtsyrer 2,760 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,017 0,626 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,204 7,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 61 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,520 1032
Isoleucin 1090 310 1059
Leucin 1650 470 1059
Lysin 1970 560 1059
Methionin 563 160 1059
Cystin 148 42 1059
Phenylalanin 810 230 1059
Tyrosin 739 210 1059
Threonin 950 270 1059
Tryptofan 239 68 1059
Valin 1200 340 1059
Arginin 1300 370 1059
Histidin 845 240 1059
Alanin 1270 360 1059
Asparaginsyre 1970 560 1059
Glutaminsyre 2920 830 1059
Glycin 1020 290 1059
Prolin 810 230 1059
Serin 880 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,10 mg 0,5 - 2,3 1461
Cholin 49,9 mg 1 2187
Tyramin 1,10 mg 0,5 - 4,1 1468
Putrescin 0,450 mg 1461
Cadaverin 0,130 mg 1461
Spermin 0,130 mg 1461
Spermidin 1,45 mg 1461
Sum biogene aminer 4,36 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 T 1050.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby