DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 796
Lammekød, kølle, afpudset, rå
Engelsk navn
Lamb, leg, trimmed, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 537 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 537 kJ 1003
Energi (kcal) 128 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 128 kcal 1003
Protein 19,6 g 0,0 110 1357
Protein fra Aminosyrer 17,0 g 1003
Protein, deklaration 19,6 g 0,0 110 1357
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1357
Fedt 5,5 g 110 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Salt deklaration 0,20 g 110 1003
Aske 1,1 g 110 1357
Tørstof 26,2 g 110 1357
Vand 73,8 g 110 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 71.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 T 71.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 110 1357
Riboflavin (B2-vitamin) 0,310 mg 110 1357
Niacinækvivalent 7,42 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 T 71.0
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 T 71.0
Pantotensyre 0,550 mg T 71.0
Biotin 1,000 µg T 71.0
Folat 1,40 µg 6 1803
Frit folat 0,700 µg 4 T 71.0
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 T 71.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1357
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 78,0 mg 110 1357
Kalium 350 mg 110 1357
Calcium 12,8 mg 3,22 - 43 12 T 71.0
Magnesium 27,0 mg 1 1357
Jern 2,20 mg 110 1357
Kobber 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 T 71.0
Zink 3,30 mg 110 1357
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 T 71.0
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,05 µg 3 - 11,1 12 T 1234.0
Fosfor 210 mg 110 1357
Fluor 0,0200 µg 1 1357
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 T 71.0
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 71.0
C6:0 0,000 0,0 T 71.0
C8:0 0,000 0,0 T 71.0
C10:0 0,002 0,0365 T 71.0
C12:0 0,023 0,522 T 71.0
C14:0 0,248 5,65 T 71.0
C16:0 1,064 24,2 T 71.0
C18:0 0,876 19,9 T 71.0
C20:0 0,000 0,0 T 71.0
C22:0 0,000 0,0 T 71.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 71.0
C16:1,n-7 0,092 2,1 T 71.0
C18:1,n-9 1,558 35,5 T 71.0
C20:1,n-11 0,000 0,0 T 71.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 71.0
C22:1,n-11 0,000 0,0 T 71.0
C18:1,trans 0,208 4,74 T 71.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,093 2,11 T 71.0
C18:3,n-3 0,053 1,21 T 71.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 71.0
C22:6,n-3 0,000 0,0 T 71.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,168 3,84 T 71.0
Sum mættede fedtsyrer 2,212 50,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,650 37,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,146 3,33 1003
Sum transfedtsyrer 0,208 4,74 1003
Sum fedtsyrer 4,385 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,053 1,21 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,093 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 71 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,232 1357
Isoleucin 1000 310 1059
Leucin 1650 510 1059
Lysin 1840 570 1059
Methionin 517 160 1059
Cystin 171 53 1059
Phenylalanin 808 250 1059
Tyrosin 808 250 1059
Threonin 873 270 1059
Tryptofan 187 58 1059
Valin 1100 340 1059
Arginin 1360 420 1059
Histidin 582 180 1059
Alanin 1260 390 1059
Asparaginsyre 1840 570 1059
Glutaminsyre 2970 920 1059
Glycin 1070 330 1059
Prolin 937 290 1059
Serin 808 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 82,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 18 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,797 11 T 71.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby