DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 805
Oksekød, tykstegsfilet uden kappe, rå
Engelsk navn
Beef, rumpsteak, cap off, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 518 kJ 1003
Energi (kcal) 123 kcal 1003
Protein 21,3 g 21,01333333 20,7 - 22,6 6 2176
Protein fra Aminosyrer 17,7 g 1003
Protein, deklaration 21,3 g 21,01333333 20,7 - 22,6 6 2176
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,2 g 3,45 2,7 - 8,3 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 6 1003
Aske 1,0 g 1,03 0,97 - 1,06 6 2176
Tørstof 26,5 g 26,075 25,3 - 28,9 6 2176
Vand 73,5 g 73,925 71 - 74,6 6 2176
Nitrogen 3,457 g 3,41 3,36 - 3,67 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 6 2176
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,312 µg 1003
D3-vitamin 0,0617 µg 0,06 0,03 - 0,09 6 2176
D2-vitamin 0,0250 µg 0,03 0,01 - 0,05 6 2176
25-hydroxy D3-vitamin 0,162 µg 0,155 0,1 - 0,22 6 2176
25-hydroxy D2-vitamin 0,0633 µg 0,055 0,04 - 0,13 6 2176
E-vitamin 0,420 α-TE
alfa-Tokoferol 0,420 mg 0,364 0,235 - 0,743 6 2176
gamma-Tokoferol 0 mg 6 2176
delta-Tokoferol 0 mg 6 2176
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0377 mg 0,0345 0,027 - 0,055 6 2176
Riboflavin (B2-vitamin) 0,292 mg 0,2805 0,267 - 0,343 6 2176
Niacinækvivalent 9,89 NE 1003
Niacin 5,27 mg 5,045 4,24 - 6,53 6 2176
B6-vitamin 0,222 mg 0,1955 0,172 - 0,294 6 2176
Pantothensyre 3,24 mg 3,165 2,06 - 5,14 12 2176
Biotin 2,67 µg 2,505 2,02 - 3,7 6 2176
Folat 11,8 µg 11,15 9,12 - 14,6 6 2176
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,81 µg 1,91 1,28 - 2,3 6 2176
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,3 mg 43,5 39 - 47 6 2176
Kalium 360 mg 340 - 390 9 1045, 2176
Calcium 3,40 mg 3,45 2,9 - 3,8 6 2176
Magnesium 23,7 mg 24 21 - 25 6 2176
Jern 2,45 mg 2,4 2 - 3 6 2176
Kobber 0,0800 mg 0,08 0,07 - 0,09 6 2176
Zink 3,47 mg 3,45 3,1 - 3,8 6 2176
Mangan 0,00333 mg 0,01 - 0,01 6 2176
Krom 0 µg 6 2176
Molybdæn 0 µg 6 2176
Selen 11,7 µg 10,5 7,5 - 18 6 2176
Fosfor 197 mg 195 190 - 210 6 2176
Jod 0 µg 6 2176
Nikkel 0,700 µg 0,5 0 - 4,6 43 T 944
Kviksølv 0,0500 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2176
C6:0 0,000 0 2176
C8:0 0,000 0 2176
C10:0 0,000 0 2176
C12:0 0,000 0 2176
C13:0 0,000 0 2176
C14:0 0,038 1,12 2176
C15:0 0,000 0 2176
C16:0 0,978 29 2176
C17:0 0,000 0 2176
C18:0 0,588 17,4 2176
C20:0 0,000 0 2176
C21:0 0,000 0 2176
C22:0 0,000 0 2176
C23:0 0,000 0 2176
C24:0 0,000 0 2176
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2176
C14:1,n-5 0,000 0 2176
C15:1,n-5 0,000 0 2176
C16:1,n-7 0,080 2,37 2176
C17:1,n-7 0,000 0 2176
C18:1,n-7 0,021 0,621 2176
C18:1,n-9 1,393 41,3 2176
C20:1,n-9 0,000 0 2176
C20:1,n-11 0,000 0 2176
C22:1,n-9 0,000 0 2176
C22:1,n-11 0,000 0 2176
C24:1,n-9 0,000 0 2176
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2176
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2176
C18:1,trans 0,000 0 2176
C20:1,trans 0,000 0 2176
C22:1,trans 0,000 0 2176
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,025 0,734 2176
C18:3,n-3 0,000 0 2176
C18:3,n-6 0,000 0 2176
C18:4,n-3 0,000 0 2176
C20:2,n-6 0,000 0 2176
C20:3,n-3 0,000 0 2176
C20:3,n-6 0,000 0 2176
C20:4,n-6 0,000 0 2176
C20:5,n-3 0,000 0 2176
C22:2,n-6 0,000 0 2176
C22:4,n-6 0,000 0 2176
C22:5,n-3 0,000 0 2176
C22:5,n-6 0,000 0 2176
C22:6,n-3 0,000 0 2176
C18:2,trans 0,000 0 2176
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,245 7,28 2176
Sum mættede fedtsyrer 1,604 47,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,494 44,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,025 0,734 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,000 2176
Sum fedtsyrer 3,368 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,025 0,734 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 61 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 985 2176
Leucin 1740 2176
Lysin 1990 2176
Methionin 469 2176
Cystin 183 2176
Phenylalanin 922 2176
Tyrosin 712 2176
Threonin 977 2176
Tryptofan 278 2176
Valin 1060 2176
Arginin 1310 2176
Histidin 840 2176
Alanin 1250 2176
Asparaginsyre 1990 2176
Glutaminsyre 3230 2176
Glycin 935 2176
Prolin 812 2176
Serin 834 2176
Hydroxyprolin 39 2176
Ornitin 0 2176
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,799 6 2176

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby