DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 825
Tun i vand, konserves
Engelsk navn
Tuna, in water, canned
Taxonomisk navn
Scombridae (Rafinesque, 1815)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 451 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 451 kJ 1003
Energi (kcal) 107 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 107 kcal 1003
Protein 23,9 g 23,95 22,5 - 26,2 12 2068
Protein fra Aminosyrer 19,5 g 1003
Protein, deklaration 23,9 g 23,95 22,5 - 26,2 12 2068
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1346
Fedt 1,2 g 1,05 0,6 - 3,3 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,69 g 2 1003
Aske 1,4 g 1,54 1,04 - 1,63 12 2068
Tørstof 26,5 g 26,35 24,6 - 29,1 12 2068
Vand 73,5 g 73,65 70,9 - 75,4 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,05 RE 1003
Retinol 5,05 µg 5,05 5 - 5,1 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,81 µg 1003
D3-vitamin 2,81 µg 2,805 2,77 - 2,84 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 2 2068
E-vitamin 0,600 α-TE
alfa-Tokoferol 0,600 mg 0,6 0,56 - 0,64 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 0,0 0,0 - 0,02 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0615 mg 0,061 0,059 - 0,064 2 2068
Niacinækvivalent 16,2 NE 1003
Niacin 11,8 mg 11,75 11,6 - 11,9 2 2068
B6-vitamin 0,255 mg 0,254 0,206 - 0,303 2 2068
Pantotensyre 0,104 mg 0,104 0,099 - 0,109 2 2068
Biotin 1,75 µg 1,75 1,7 - 1,8 2 2068
Folat 15,0 µg 7,5 - 18,4 6 1374
Frit folat 7,00 µg 3,5 - 18,4 6 1374
B12-vitamin 3,40 µg 3,4 3,3 - 3,5 2 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 275 mg 274,5 248 - 301 2 2068
Kalium 225 mg 224,5 223 - 226 2 2068
Calcium 8,90 mg 8,9 8,6 - 9,2 2 2068
Magnesium 27,1 mg 27,1 27,1 - 27,1 2 2068
Jern 0,995 mg 0,995 0,93 - 1,06 2 2068
Kobber 0,0465 mg 0,046 0,045 - 0,048 2 2068
Zink 0,580 mg 0,58 0,57 - 0,59 2 2068
Mangan 0,0130 mg 0,013 0,01 - 0,016 2 2068
Krom 6,55 µg 6,55 5,8 - 7,3 2 2068
Molybdæn 0 µg 1 T 1088.0
Selen 82,0 µg 82,0 79 - 85 2 2068
Fosfor 164 mg 163,5 161 - 166 2 2068
Chlorid 491 mg 491,0 430 - 552 2 2068
Jod 15,6 µg 15,55 14,5 - 16,6 2 2068
Nikkel 0,805 µg 0,805 0,59 - 1,02 2 2068
Kviksølv 42,0 µg 21 - 85 4 T 751.0
Arsen 99,0 µg 1 T 751.0
Cadmium 2,00 µg 1 - 4 4 T 751.0
Bly 29,0 µg 7 - 47 4 T 751.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,230 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,110 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,310 2135
Sum fedtsyrer 0,960 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,270 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,040 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 30 mg 3 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,842 2068
Isoleucin 1270 330 T 1088.0
Leucin 1810 470 T 1088.0
Lysin 2190 570 T 1088.0
Methionin 692 180 T 1088.0
Cystin 165 43 T 1088.0
Phenylalanin 961 250 T 1088.0
Tyrosin 845 220 T 1088.0
Threonin 1040 270 T 1088.0
Tryptofan 269 70 T 1088.0
Valin 1420 370 T 1088.0
Arginin 1350 350 T 1088.0
Histidin 1190 310 T 1088.0
Alanin 1460 380 T 1088.0
Asparaginsyre 2190 570 T 1088.0
Glutaminsyre 3000 780 T 1088.0
Glycin 1040 270 T 1088.0
Prolin 807 210 T 1088.0
Serin 922 240 T 1088.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,200 mg 0,0 - 0,4 2 1473
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 29,3 mg 1 2187
Tyramin 0,656 mg - 3,68 7 1455
Phenylethylamin 0,726 mg - 4,46 7 1455
Putrescin 0,1000 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Cadaverin 8,05 mg 0,005 - 44,7 7 1455
Spermin 0,1000 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Spermidin 0 mg 0,0 - 0,3 2 1473
Sum biogene aminer 9,83 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby