DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 866
Brisling, rå
Engelsk navn
Sprat, raw
Taxonomisk navn
Sprattus sprattus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 564 kJ 1003
Energi (kcal) 136 kcal 1003
Protein 10,3 g 0 1355
Protein, deklaration 10,3 g 0 1355
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1355
Fedt 10,5 g 1355
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 2 1348
Tørstof 22,0 g 2 1348
Vand 78,0 g 2 1348
Nitrogen 2,688 g 1355
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 150 RE 1003
Retinol 150 µg 1355
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 20,3 µg 1 2135
E-vitamin 2,50 α-TE
alfa-Tokoferol 2,50 mg 1501
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1355
Riboflavin (B2-vitamin) 0,260 mg 1355
Niacinækvivalent 5,00 NE 1003
Niacin 5,00 mg 1355
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1355
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kalium 230 mg 220 - 240 2 1348
Calcium 280 mg 1355
Magnesium 20,0 mg 19 - 20 2 1348
Rubidium 51,0 µg 46 - 55 2 1348
Jern 0,700 mg 1355
Kobber 0,0480 mg 0,046 - 0,051 2 1348
Zink 1,60 mg 2 1348
Mangan 0,130 mg 2 1348
Krom 1,000 µg 0,2 - 1 2 1348
Molybdæn 5,00 µg 1 1348
Cobolt 1,000 µg 0,2 - 1 2 1348
Selen 10,00 µg 9 - 10 2 1348
Aluminium 0,1000 mg 2 1348
Silicium 0,200 mg 2 1348
Bor 10,00 µg 7 - 20 2 1348
Fosfor 220 mg 2 1348
Fluor 170 µg 150 - 180 2 1348
Brom 200 µg 1 1348
Nikkel 2,00 µg 2 1348
Kviksølv 5,60 µg 4 - 7,3 2 1348
Arsen 68,0 µg 1 1348
Cadmium 1,000 µg 1 - 2 2 1348
Bly 4,00 µg 3 - 4 2 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 9,660 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 38 mg 1361
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby