DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 871
Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå
Engelsk navn
Beef, striploin "cap off", raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 757 kJ 1003
Energi (kcal) 181 kcal 1003
Protein 20,9 g 17 - 23 5 2176, 1045
Protein fra Aminosyrer 17,5 g 1003
Protein, deklaration 20,9 g 17 - 23 5 1045, 2176
Kulhydrat difference 3,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,4 g 4 - 25,5 5 2176, 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 2 1003
Aske 0,8 g 0,805 0,67 - 0,94 2 2176
Tørstof 34,3 g 34,25 26,4 - 42 2 2176
Vand 65,8 g 65,75 57,9 - 73,5 2 2176
Nitrogen 3,336 g 2,73 - 3,68 5 1045, 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 2176
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,300 µg 1003
D3-vitamin 0,0650 µg 0,065 0,06 - 0,07 2 2176
D2-vitamin 0,0250 µg 0,025 0,01 - 0,04 2 2176
25-hydroxy D3-vitamin 0,160 µg 0,16 0,1 - 0,22 2 2176
25-hydroxy D2-vitamin 0,0500 µg 0,03 - 0,1 2 2176
E-vitamin 0,366 α-TE
alfa-Tokoferol 0,366 mg 0,366 0,339 - 0,393 2 2176
gamma-Tokoferol 0 mg 2 2176
delta-Tokoferol 0 mg 2 2176
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0358 mg 0,024 - 0,054 5 1045, 2176
Riboflavin (B2-vitamin) 0,162 mg 0,095 - 0,203 5 1045, 2176
Niacinækvivalent 9,63 NE 1003
Niacin 5,77 mg 5,765 4,87 - 6,66 2 2176
B6-vitamin 0,224 mg 0,2245 0,21 - 0,239 2 2176
Pantothensyre 2,36 mg 2,35 2,09 - 2,64 4 2176
Biotin 1,44 µg 1,445 1,26 - 1,63 2 2176
Folat 8,80 µg 8,795 7,09 - 10,5 2 2176
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,36 µg 1,36 1,16 - 1,56 2 2176
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 50,5 mg 50,5 48 - 53 2 2176
Kalium 310 mg 310 260 - 360 2 2176
Calcium 5,50 mg 5,5 3,5 - 7,5 2 2176
Magnesium 17,5 mg 17,5 16 - 19 2 2176
Jern 2,02 mg 1,76 - 2,5 5 1045, 2176
Kobber 0,0500 mg 0,05 0,05 - 0,05 2 2176
Zink 4,40 mg 4,4 4,3 - 4,5 2 2176
Mangan 0,0104 mg 0,006 - 0,016 34 2176, 1348
Krom 3,91 µg 0,4 - 44 87 1532, 2176
Molybdæn 0 µg 10 2176, 1348
Selen 6,53 µg 0 - 51 87 2176, 1532
Fosfor 145 mg 145 120 - 170 2 2176
Jod 0 µg 2 2176
Nikkel 5,00 µg 0 - 19 85 1532
Kviksølv 0,0500 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2176
C6:0 0,000 0 2176
C8:0 0,000 0 2176
C10:0 0,000 0 2176
C12:0 0,000 0 2176
C13:0 0,000 0 2176
C14:0 0,224 2,94 2176
C15:0 0,000 0 2176
C16:0 2,197 28,8 2176
C17:0 0,065 0,859 2176
C18:0 1,480 19,4 2176
C20:0 0,000 0 2176
C21:0 0,000 0 2176
C22:0 0,000 0 2176
C23:0 0,000 0 2176
C24:0 0,000 0 2176
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2176
C14:1,n-5 0,034 0,45 2176
C15:1,n-5 0,000 0 2176
C16:1,n-7 0,209 2,74 2176
C17:1,n-7 0,034 0,45 2176
C18:1,n-7 0,065 0,859 2176
C18:1,n-9 2,789 36,6 2176
C20:1,n-9 0,000 0 2176
C20:1,n-11 0,000 0 2176
C22:1,n-9 0,000 0 2176
C22:1,n-11 0,000 0 2176
C24:1,n-9 0,000 0 2176
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2176
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2176
C18:1,trans 0,084 1,1 2176
C20:1,trans 0,000 0 2176
C22:1,trans 0,000 0 2176
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,100 1,3 2176
C18:3,n-3 0,000 0 2176
C18:3,n-6 0,000 0 2176
C18:4,n-3 0,000 0 2176
C20:2,n-6 0,000 0 2176
C20:3,n-3 0,000 0 2176
C20:3,n-6 0,000 0 2176
C20:4,n-6 0,000 0 2176
C20:5,n-3 0,000 0 2176
C22:2,n-6 0,000 0 2176
C22:4,n-6 0,000 0 2176
C22:5,n-3 0,000 0 2176
C22:5,n-6 0,000 0 2176
C22:6,n-3 0,000 0 2176
C18:2,trans 0,000 0 2176
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,333 4,37 2176
Sum mættede fedtsyrer 3,967 52 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,132 41,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,100 1,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,084 1,1 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,070 2176
Sum fedtsyrer 7,616 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,100 1,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 996 2176, 1059
Leucin 1670 1059, 2176
Lysin 1830 1059, 2176
Methionin 526 1059, 2176
Cystin 158 2176, 1059
Phenylalanin 862 2176, 1059
Tyrosin 703 1059, 2176
Threonin 924 2176, 1059
Tryptofan 232 1059, 2176
Valin 1090 1059, 2176
Arginin 1310 1059, 2176
Histidin 747 2176, 1059
Alanin 1280 2176, 1059
Asparaginsyre 1890 2176, 1059
Glutaminsyre 3100 1059, 2176
Glycin 1110 2176, 1059
Prolin 884 2176, 1059
Serin 846 2176, 1059
Hydroxyprolin 173 2176
Ornitin 0 2176
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,809 2 2176

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby