DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 905
Kalkunkød, hakket, 0-5% fedt, råt
Engelsk navn
Turkey, mince, 0-5% fat, raw
Taxonomisk navn
Meleagris gallopavo
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 551 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Protein 22,1 g 21,80833333 21,2 - 23,3 6 1029
Protein, deklaration 22,1 g 21,80833333 21,2 - 23,3 6 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,8 g 4,75 2,5 - 6,8 6 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,11 1,07 - 1,15 6 1029
Tørstof 27,9 g 28,25 26,7 - 28,9 6 1029
Vand 72,1 g 71,75 71,1 - 73,3 6 1029
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,696 g 3,656 3,56 - 3,9 6 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 24,5 RE 1003
Retinol 24,5 µg 24,5 23 - 26 2 1029
D-vitamin 0 µg 1003
E-vitamin 0,197 α-TE
alfa-Tokoferol 0,197 mg 0,2 0,11 - 0,29 6 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,123 mg 0,123 0,115 - 0,134 6 1029
Niacinækvivalent 9,38 NE 1003
Niacin 9,38 mg 9,75 7,3 - 10,5 6 1029
B6-vitamin 0,462 mg 0,46 0,38 - 0,56 6 1029
Pantothensyre 0,748 mg 0,73 0,61 - 0,94 6 1029
Biotin 1,63 µg 1,65 1,4 - 1,9 6 1029
Folat 26,8 µg 27 23 - 29 6 1029
B12-vitamin 1,23 µg 1,4 0,4 - 1,9 6 1029
C-vitamin 0 mg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 54,3 mg 55 45 - 60 6 1029
Kalium 362 mg 360 340 - 390 6 1029
Calcium 5,88 mg 5,15 4,1 - 11,1 6 1029
Magnesium 26,2 mg 26,05 24,7 - 28,5 6 1029
Jern 0,563 mg 0,545 0,5 - 0,66 6 1029
Kobber 0,0503 mg 0,0485 0,037 - 0,07 6 1029
Zink 1,27 mg 1,1 0,8 - 1,8 6 1029
Mangan 0,00983 mg 0,01 0,007 - 0,014 6 1029
Selen 9,90 µg 10 3,1 - 15,7 12 T 732
Fosfor 228 mg 226 218 - 244 6 1029
Jod 1,50 µg 109 T 732
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 1029
C12:0 0,000 0 1029
C14:0 0,044 0,979 1029
C16:0 0,961 21,4 1029
C18:0 0,394 8,78 1029
C20:0 0,005 0,101 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,003 0,0633 1029
C16:1,n-7 0,186 4,13 1029
C18:1,n-7 0,131 2,91 1029
C18:1,n-9 1,635 36,4 1029
C20:1,n-11 0,029 0,641 1029
C18:1,trans 0,024 0,531 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,828 18,4 1029
C18:3,n-3 0,176 3,93 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,074 1,64 1029
Sum mættede fedtsyrer 1,403 31,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,983 44,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,004 22,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,024 0,531 1003
Sum fedtsyrer 4,489 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,176 3,93 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,828 18,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 59 mg 59,5 51 - 66 6 1029
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby