DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 938
Kartoffel, efterår (oktober til januar), rå
Engelsk navn
Potato, automn (October to January), raw
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 363 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 356 kJ 1003
Energi (kcal) 86 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 84 kcal 1003
Protein 2,2 g 1,5 - 2,9 19 1073
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,2 g 1,5 - 2,9 19 1073
Kulhydrat difference 19,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 18,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 17,6 g 1003
Kostfibre 1,4 g 1,07 - 2,05 49 T 4.0
Fedt 0,2 g 0,1 - 0,3 4 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 6 1003
Aske 1,0 g 0,7 - 1,3 19 1073
Tørstof 22,9 g 20,6 - 27,3 19 1073
Vand 77,1 g 72,7 - 79,4 19 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 0,557 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 19,0 mg 1003
Ascorbinsyre 19,0 mg 14 - 30 19 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 7,00 mg 3,9 - 10,9 6 T 4.0
Sum mineraler 7,00 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,000 g T 4.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 16,7 g T 4.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,032 19,9 T 4.0
C18:0 0,007 4,14 T 4.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 2,07 T 4.0
C18:1,n-9 0,007 4,14 T 4.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,048 29,8 T 4.0
C18:3,n-3 0,064 39,8 T 4.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,039 24 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 6,22 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,112 69,7 1003
Sum fedtsyrer 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,064 39,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,048 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,352 1073
Isoleucin 81 230 T 4.0
Leucin 120 340 T 4.0
Lysin 127 360 T 4.0
Methionin 30 85 T 4.0
Cystin 18 51 T 4.0
Phenylalanin 88 250 T 4.0
Tyrosin 42 120 T 4.0
Threonin 74 210 T 4.0
Tryptofan 33 95 T 4.0
Valin 130 370 T 4.0
Arginin 92 260 T 4.0
Histidin 39 110 T 4.0
Alanin 77 220 T 4.0
Asparaginsyre 465 1320 T 4.0
Glutaminsyre 292 830 T 4.0
Glycin 63 180 T 4.0
Prolin 77 220 T 4.0
Serin 77 220 T 4.0
Sum essentielle Aminosyrer 680 T 4.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 1146 T 4.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 12,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 4.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby