DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 958
Spinat, konserves
Engelsk navn
Spinach, canned
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 92 kJ 1003
Energi (kcal) 22 kcal 1003
Protein 2,7 g 1346
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,7 g 1346
Kulhydrat difference 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,7 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1001
Fedt 0,5 g 1001
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 6 1003
Aske 1,5 g 11 1938
Tørstof 7,4 g 1003
Vand 92,6 g 1003
Nitrogen 0,432 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 208 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 2500 µg 2100 - 3460 5 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,35 α-TE
alfa-Tokoferol 1,35 mg 0,94 - 1,75 2 1034
K1-vitamin 360 µg 1 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,01000 mg 0,005 - 0,018 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0600 mg 0,042 - 0,09 4 1022
Niacinækvivalent 1,02 NE 1003
Niacin 0,300 mg 0,28 - 0,33 3 1018
B6-vitamin 0,0700 mg 1352
Pantothensyre 0,0650 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1003
Folat 91,0 µg 1375
Frit folat 60,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 14,0 mg 1003
Ascorbinsyre 14,0 mg 13 - 14 1343
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 27,0 mg 6 1938
Kalium 346 mg 6 1938
Calcium 225 mg 136 - 287 6 1030
Magnesium 63,0 mg 1370
Jern 1,000 mg 0,4 - 2,4 4 1043
Kobber 0,1000 mg 0,069 - 0,12 4 T 843
Zink 0,410 mg 0,39 - 0,43 4 T 843
Mangan 0,350 mg 0,24 - 0,55 4 T 843
Krom 5,00 µg 4 - 7 4 T 843
Selen 0,1000 µg 0 0 - 0,7 12 T 50
Fosfor 30,0 mg 11 - 44 1343
Jod 2,20 µg 2,1 - 2,4 3 1055
Nikkel 4,20 µg 2,9 1,4 - 12,2 10 T 50
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,400 g 1001
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,056 13,9 T 50
C18:0 0,003 0,719 T 50
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 2,39 T 50
C18:1,n-9 0,018 4,55 T 50
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,056 13,9 T 50
C18:3,n-3 0,258 64,5 T 50
C20:4,n-6 0,000 0 T 50
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,059 14,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,028 6,95 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,314 78,4 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,258 64,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,056 13,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 86 200 T 50
Leucin 156 360 T 50
Lysin 125 290 T 50
Methionin 27 63 T 50
Cystin 4 9 T 50
Phenylalanin 125 290 T 50
Tyrosin 65 150 T 50
Threonin 95 220 T 50
Tryptofan 43 100 T 50
Valin 125 290 T 50
Arginin 147 340 T 50
Histidin 48 110 T 50
Alanin 117 270 T 50
Asparaginsyre 238 550 T 50
Glutaminsyre 302 700 T 50
Glycin 108 250 T 50
Prolin 86 200 T 50
Serin 104 240 T 50
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,01000 mg 2 1487
Spermin 0,768 mg 1466
Sum biogene aminer 0,778 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 50

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby