DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 982
Medisterpølse, rå
Engelsk navn
Pork, sausage, Danish, raw
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 909 kJ 1003
Energi (kcal) 219 kcal 1003
Protein 12,2 g 10,3 - 14,4 59 1127, 1070, 1840
Protein fra Aminosyrer 9,8 g 1003
Protein, deklaration 12,2 g 10,3 - 14,4 59 1127, 1070, 1840
Kulhydrat difference 3,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 0,2 g 1003
Fedt 17,4 g 9,5 - 27,6 63 1818, 1070, 1840, 1127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,49 - 3,8 59 1070, 1127, 1840
Tørstof 35,4 g 27,5 - 48,5 59 1840, 1127, 1070
Vand 64,6 g 51,5 - 72,5 59 1070, 1127, 1840
Nitrogen 1,959 g 1,64 - 2,3 59 1127, 1070, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0 - 10 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,255 µg 1003
D3-vitamin 0,151 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,104 µg 1300
E-vitamin 0,130 α-TE
alfa-Tokoferol 0,130 mg 0,11 - 0,15 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,118 - 0,216 5 1022
Niacinækvivalent 3,79 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,33 - 2,6 10 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,17 - 0,332 5 1025
Pantothensyre 0,680 mg 1352
Biotin 3,70 µg 293 1002
Folat 3,70 µg 2,4 - 5,2 4 1374
Frit folat 1,50 µg 1,1 - 1,9 4 1374
B12-vitamin 0,750 µg 0,65 - 0,9 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 705 mg 360 - 1280 59 1840, 1127, 1070
Kalium 218 mg 136 - 310 59 1840, 1070, 1127
Calcium 40,7 mg 36,4 - 50,4 6 1015
Magnesium 15,0 mg 13,4 - 16,4 3 1058
Jern 1,60 mg 0,88 - 2,91 13 1043
Kobber 0,0830 mg 0,052 - 0,16 4 1348
Zink 1,70 mg 1,5 - 2,1 4 1348
Mangan 0,0200 mg 0,012 - 0,028 4 1348
Krom 7,00 µg 4 - 12 4 1348
Molybdæn 5,00 µg 1 1348
Selen 7,40 µg 8,02 5,23 - 9,27 11 1897
Fosfor 245 mg 229 - 255 6 1015
Chlorid 960 mg 560 - 1270 31 1840, 1127
Jod 2,10 µg 1,5 - 2,6 4 1055
Nikkel 2,00 µg 1 - 4 4 1348
Kviksølv 0,430 µg 0,18 0 - 1,3 8 T 1136
Cadmium 0,660 µg 0,58 0 - 1,3 9 T 1136
Bly 1,57 µg 0,4 0 - 6 7 T 1136
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1337
Glukose 0 g 1337
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 1,61 g 1337
Maltose 0 g 1337
Sakkarose 0,0200 g 1337
Sum disakkarider 1,63 g 1003
Sum sukkerarter 1,63 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 3,10 g 1003
Cellulose 0,0300 g 1337
Lignin 0 g 1337
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,321 2 1818
C16:0 4,088 25,5 1818
C17:0 0,063 0,39 1818
C18:0 2,080 13 1818
C20:0 0,041 0,256 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,030 0,185 1818
C16:1,n-7 0,487 3,04 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 7,039 44 1818
C20:1,n-11 0,159 0,997 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,332 8,32 1818
C18:3,n-3 0,154 0,96 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,053 0,329 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,020 0,124 1818
C20:5,n-3 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,029 0,182 1818
C22:6,n-3 0,019 0,12 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,081 0,508 1818
Sum mættede fedtsyrer 6,592 41,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,715 48,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,607 10 1003
Sum fedtsyrer 15,995 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,202 1,26 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,404 8,78 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 49 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 509 260 1059
Leucin 881 450 1059
Lysin 960 490 1059
Methionin 294 150 1059
Cystin 100 51 1059
Phenylalanin 450 230 1059
Tyrosin 372 190 1059
Threonin 490 250 1059
Tryptofan 119 61 1059
Valin 627 320 1059
Arginin 764 390 1059
Histidin 333 170 1059
Alanin 783 400 1059
Asparaginsyre 999 510 1059
Glutaminsyre 1650 840 1059
Glycin 920 470 1059
Prolin 725 370 1059
Serin 509 260 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby