DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 600
Salat, Romaine, romersk, rå
Engelsk navn
Lettuce, Cos or romaine, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. longifolia (Linnaeus, 1753) (Lamarck, 1792)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 73 kJ 1003
Energi (kcal) 17 kcal 1003
Protein 1,2 g 1,221 0,937 - 1,37 14 2127
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,2 g 1,221 0,937 - 1,37 14 2127
Kulhydrat difference 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,3 g 1003
Kostfibre 1,6 g 1003
Fedt 0,0 g 0,3 - 0,3 10 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 14 1003
Aske 0,6 g 0,645 0,43 - 0,75 14 2127
Tørstof 5,7 g 5,7 4,4 - 7,3 14 2127
Vand 94,3 g 94,3 92,7 - 95,6 14 2127
Nitrogen 0,196 g 0,195 0,15 - 0,22 14 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 90,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 541 µg 430,0 54 - 1060 5 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,287 α-TE
alfa-Tokoferol 0,287 mg 0,26 0,171 - 0,488 8 2127
K1-vitamin 14,6 µg 17,0 7,72 - 19,9 5 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0586 mg 0,057 0,035 - 0,08 14 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0578 mg 0,056 0,0407 - 0,079 14 2127
Niacinækvivalent 0,532 NE 1003
Niacin 0,315 mg 0,355 0,173 - 0,41 14 2127
B6-vitamin 0,0738 mg 0,08 0,0399 - 0,1 14 2127
Pantotensyre 0,109 mg 0,103 0,079 - 0,16 14 2127
Biotin 2,46 µg 2,65 1,73 - 3,59 14 2127
Folat 114 µg 59,2 - 136 10 1938, 2127
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 10,7 mg 1003
Ascorbinsyre 9,37 mg 8,3 4,2 - 15,7 9 2127
Dehydroascorbinsyre 1,31 mg 1,1 0,9 - 2,1 9 2127
Cholin 9,90 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 9,56 mg 8,65 1,4 - 20,1 14 2127
Kalium 259 mg 250,0 190 - 333 14 2127
Calcium 25,0 mg 26,25 9,7 - 40 14 2127
Magnesium 10,7 mg 10,25 6,23 - 15 14 2127
Jern 0,482 mg 0,363 0,242 - 1,1 14 2127
Kobber 0,0304 mg 0,03 0,012 - 0,05 14 2127
Zink 0,242 mg 0,246 0,104 - 0,36 14 2127
Mangan 0,184 mg 0,155 0,075 - 0,382 14 2127
Krom 0,294 µg 0,307 0,285 - 1,12 14 2127
Molybdæn 1,06 µg 1,2 1,2 - 2,3 5 2127
Selen 0,126 µg 0,117 0,106 - 0,33 14 2127
Fosfor 29,2 mg 29,3 19,6 - 38,2 14 2127
Jod 0,461 µg 0,47 0,41 - 5 14 2127
Nikkel 2,40 µg 1,89 0,43 - 4,4 9 2127
Kviksølv 0,00144 µg 0,013 - 0,013 9 2127
Arsen 0,189 µg 0,163 0,124 - 0,6 9 2127
Cadmium 1,01 µg 0,5 0,194 - 3,6 9 2127
Bly 0,510 µg 0,33 0,109 - 1,79 9 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,839 g 0,95 0,17 - 1,56 14 2127
Galaktose 0 g - 0,2 5 2127
Glukose 0,539 g 0,5 0,13 - 1,12 14 2127
Sum monosakkarider 1,38 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 5 2127
Maltose 0 g - 0,2 5 2127
Sakkarose 0,0157 g 0,1 - 0,12 14 2127
Sum disakkarider 0,0157 g 1003
Sum sukkerarter 1,39 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen g 1 2127
Uopløselige kostfibre 1,5 g 1,4 1,1 - 2 5 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,3 - 0,3 5 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,4 5 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,000330 g 1346
Sum organiske syrer 0,000330 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,003 16,4 1342
C18:0 0,000 2,14 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 1,42 1342
C18:1,n-9 0,001 4,28 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,005 22,1 1342
C18:3,n-3 0,011 53,5 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,004 18,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,001 5,71 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,016 75,7 1003
Sum fedtsyrer 0,021 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 53,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,005 22,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 2127
Leucin 62 2127
Lysin 56 2127
Methionin 0 2127
Cystin 7 2127
Phenylalanin 34 2127
Tyrosin 12 2127
Threonin 42 2127
Tryptofan 13 2127
Valin 48 2127
Arginin 54 2127
Histidin 4 2127
Alanin 48 2127
Asparaginsyre 150 2127
Glutaminsyre 175 2127
Glycin 37 2127
Prolin 30 2127
Serin 47 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 17 9 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby