DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 385
Hirse, hele korn
Engelsk navn
Millet, whole-grain
Taxonomisk navn
Panicum miliaceum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1505 kJ 1003
Energi (kcal) 356 kcal 1003
Protein 11,0 g 9 1938
Protein, deklaration 11,8 g 9 1938
Kulhydrat difference 72,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 64,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 63,5 g 1003
Kostfibre 8,5 g 1938
Fedt 4,2 g 9 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 1003
Aske 3,3 g 8 1938
Tørstof 91,3 g 8 1938
Vand 8,7 g 8 1938
Nitrogen 1,890 g 9 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 1379
Thiamin (B1-vitamin) 0,421 mg 1 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,290 mg 1 1938
Niacinækvivalent 1,54 NE 1003
Niacin 4,72 mg 1 1938
B6-vitamin 0,750 mg 1347
Folat 30,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Cholin 23,1 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,400 mg 1356
Kalium 220 mg 1348
Calcium 9,50 mg 9 - 10 2 1348
Magnesium 100,0 mg 1348
Rubidium 270 µg 240 - 290 2 1348
Jern 4,80 mg 4,7 - 4,9 2 1348
Kobber 0,490 mg 0,44 - 0,53 2 1348
Zink 3,40 mg 3,2 - 3,6 2 1348
Mangan 0,710 mg 0,66 - 0,75 2 1348
Krom 3,20 µg 1,1 - 10,2 14 1802, 1849
Molybdæn 10,00 µg 2 1348
Cobolt 2,00 µg 2 1348
Selen 16,0 µg 13 - 21 3 1079
Aluminium 3,20 mg 2,9 - 3,4 2 1348
Silicium 16,0 mg 15 - 17 2 1348
Bor 50,0 µg 30 - 70 2 1348
Fosfor 240 mg 230 - 240 2 1348
Fluor 30,0 µg 10 - 50 2 1348
Brom 40,0 µg 2 1348
Jod 5,00 µg 1356
Svovl 150 mg 1356
Nikkel 199 µg 48 - 329 13 1079, 1850
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 - 0,2 3 1079
Arsen 7,90 µg 1,3 - 16 3 1079
Cadmium 2,81 µg 0,6 - 4,3 13 1079, 1850
Bly 8,45 µg 0,0 - 39,3 17 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0,500 g 1 2135
Sum disakkarider 0,1000 g 1 2135
Sum sukkerarter 0,600 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 63,7 g 1 1001
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,600 2136
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,600 2136
Sum flerumættede fedtsyrer 1,300 2136
Sum fedtsyrer 3,376 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 2136
Sum n-6 fedtsyrer 1,400 2136
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 765 405 1350
Leucin 1440 762 1350
Lysin 357 189 1350
Methionin 302 160 1350
Phenylalanin 580 307 1350
Threonin 278 147 1350
Tryptofan 93 49 1350
Valin 769 407 1350
Arginin 556 294 1350
Histidin 225 119 1350
Alanin 983 520 1938
Asparaginsyre 718 380 1938
Glutaminsyre 2460 1300 1938
Glycin 284 150 1938
Prolin 869 460 1938
Serin 643 340 1938
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby