DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1017
Lammekød, kølle, med fedt, rå
Engelsk navn
Lamb, leg with fat, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 835 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 835 kJ 1003
Energi (kcal) 201 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 201 kcal 1003
Protein 18,4 g 0,0 15,8 - 20,5 28 1357
Protein fra Aminosyrer 15,6 g 1003
Protein, deklaration 18,4 g 0,0 15,8 - 20,5 28 1357
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1357
Fedt 14,1 g 5,9 - 25,3 28 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Salt deklaration 0,17 g 14 1003
Aske 1,0 g 0,8 - 1,1 28 1357
Tørstof 33,5 g 27 - 37,9 28 1357
Vand 66,5 g 62,1 - 73 28 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1357
beta-Caroten 0 µg 1357
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 1357
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 110 1357
Riboflavin (B2-vitamin) 0,310 mg 110 1357
Niacinækvivalent 7,16 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 1357
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1357
Pantotensyre 0,550 mg T 71.0
Biotin 1,000 µg T 71.0
Folat 2,00 µg 4 1357
Frit folat 0,700 µg 4 1357
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 1357
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1357
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 70,0 mg 49,5 - 89 14 1357
Kalium 270 mg 239 - 308 17 1357
Calcium 4,50 mg 3,9 - 5,2 6 1357
Magnesium 21,6 mg 17,6 - 29 20 1357
Jern 1,40 mg 0,6 - 2 16 1357
Kobber 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1357
Zink 2,60 mg 2,3 - 2,9 20 1357
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1357
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,05 µg 3 - 11,1 12 T 1234.0
Fosfor 166 mg 116 - 205 14 1357
Fluor 0,0200 µg 0,01 - 0,02 2 1357
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1357
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1357
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,710 5,53 1345
C15:0 0,080 0,623 1345
C16:0 3,180 24,7 1345
C17:0 0,130 1,01 1345
C18:0 2,750 21,4 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,170 1,32 1345
C17:1,n-7 0,130 1,01 1345
C18:1,n-9 5,020 39,1 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,330 2,57 1345
C18:3,n-3 0,330 2,57 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 6,851 53,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,320 41,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,660 5,14 1003
Sum fedtsyrer 12,831 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,330 2,57 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,330 2,57 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 74 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,960 1357
Isoleucin 918 310 1059
Leucin 1510 510 1059
Lysin 1690 570 1059
Methionin 474 160 1059
Cystin 157 53 1059
Phenylalanin 740 250 1059
Tyrosin 740 250 1059
Threonin 799 270 1059
Tryptofan 172 58 1059
Valin 1010 340 1059
Arginin 1240 420 1059
Histidin 533 180 1059
Alanin 1150 390 1059
Asparaginsyre 1690 570 1059
Glutaminsyre 2720 920 1059
Glycin 977 330 1059
Prolin 858 290 1059
Serin 740 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 42 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,910 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby