Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1037
Høne, kød og skind, rå
Engelsk navn
Chicken, hen, flesh and skin, raw
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Synonymer
Hønsekød
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,919
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 888 kJ 1003
Energi, kcal 212 kcal 1003
total-N 2,742 g 1342
Protein, total 17,1 g 1342
Protein, deklaration 17,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1342
Fedt, total 15,9 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 1342
Tørstof 34,5 g 1342
Vand 65,5 g 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 38,0 RE 1003
Retinol 38,0 µg 1938
ß-caroten 0 µg 1938
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,058 mg 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,115 mg 1938
Niacin 9,72 NE 1003
niacin 6,57 mg 1938
B6-vitamin 0,320 mg 1938
Pantothensyre 0,885 mg 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 9,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1374
B12-vitamin 0,310 µg 1938
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 51,0 mg 48 - 55 2 1058
Kalium, K 187 mg 177 - 198 2 1058
Calcium, Ca 10,0 mg 1938
Magnesium, Mg 17,4 mg 17,3 - 17,5 2 1058
Phosphor, P 166 mg 1938
Jern, Fe 1,01 mg 1938
Kobber, Cu 0,136 mg 0,031 - 0,227 5 1102
Zink, Zn 1,35 mg 1,01 - 1,73 5 1102
Jod, I 0,900 µg 0,8 - 0,95 3 1055
Mangan, Mn 0,018 mg 1938
Chrom, Cr 2,80 µg 3,60 0,2 - 4,6 3 1532
Selen, Se 8,00 µg 9,00 6 - 9 3 1532
Molybdæn, Mo 0 µg 4 1348
Nikkel, Ni 4,00 µg 4,00 3 - 5 3 1532
Kviksølv, Hg 0 µg 0 0 - 0,1 3 1532
Arsen, As 1,30 µg 1,20 0,3 - 2,4 3 1532
Cadmium, Cd 4,10 µg 2,30 1,6 - 8,4 3 1532
Bly, Pb 1,00 µg 1,00 3 1532
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,075 mg 1 1455
Tyramin 2,28 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,010 mg 1 1455
Putrescin 0,590 mg 1 1455
Cadaverin 0,860 mg 1 1455
Spermin 5,82 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1342
C12:0 0,020 0,14 1342
C14:0 0,130 0,91 1342
C16:0 3,32 23,3 1342
C18:0 0,900 6,32 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,890 6,25 1342
C18:1,n-9 5,49 38,6 1342
C20:1,n-11 0,170 1,19 1342
C22:1,n-9 0,000 0,00 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,04 21,3 1342
C18:3,n-3 0,150 1,05 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,080 0,56 1342
C20:5,n-3 0,010 0,07 1342
C22:5,n-3 0,010 0,07 1342
C22:6,n-3 0,030 0,21 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,37 30,7 1003
Sum monoumættede 6,55 46,0 1003
Sum polyumættede 3,32 23,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 14,2 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,200 1,40 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,12 21,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 73 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 850 310 1342
Leucin 1230 450 1342
Lysin 1400 510 1342
Methionin 466 170 1342
Cystin 230 84 1342
Phenylalanin 658 240 1342
Tyrosin 548 200 1342
Threonin 713 260 1342
Tryptofan 189 69 1342
Valin 823 300 1342
Arginin 1070 390 1342
Histidin 494 180 1342
Alanin 1020 370 1342
Asparaginsyre 1540 560 1342
Glutaminsyre 2500 910 1342
Glycin 1120 410 1342
Prolin 850 310 1342
Serin 603 220 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby