Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1093
Wienerpølse, kogt, fastfood
Engelsk navn
Frankfurt sausage, boiled, fast food
Synonymer
knækpølse, bayersk pølse, Frankfurter, rød pølse, røde pølser
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 2004
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1082 kJ 1003
Energi, kcal 259 kcal 1003
total-N 2,031 g 1,520 - 2,560 19 1063, 2004
Protein, total 12,7 g 9,500 - 16,000 19 1063, 2004
Protein, deklaration 12,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 6,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,2 g T 1143
Fedt, total 20,3 g 15,2 - 33,0 19 1063, 2004
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,4 g 1,39 - 3,06 19 1063, 2004
Tørstof 42,2 g 32,500 - 56,500 19 1063, 2004
Vand 57,8 g 43,500 - 67,500 19 1063, 2004
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,718 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,173 µg 1300
25-hydroxycholecalciferol 0,109 µg 1300
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 0,10 - 0,12 2 T 1143
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,342 mg 0,341 0,284 - 0,404 4 2004
B2-vitamin, riboflavin 0,101 mg 0,099 0,09 - 0,115 4 2004
Niacin 3,57 NE 1003
niacin 1,80 mg 1,65 - 1,95 10 T 1143
B6-vitamin 0,150 mg 0,105 - 0,230 7 T 1143
Pantothensyre 0,570 mg 19 T 1136
Biotin 5,20 µg 19 T 1136
Folat 4,00 µg 2,3 - 5,5 4 T 1143
Frit folat 2,00 µg 0,8 - 3,0 4 T 1143
B12-vitamin 1,10 µg 0,85 - 1,40 5 T 1143
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1211 mg 1280 913 - 1370 4 2004
Natrium, Na 727 mg 349 - 1090 19 1063, 2004
Kalium, K 121 mg 42 - 185 19 1063, 2004
Calcium, Ca 19,3 mg 18,1 14,4 - 26,5 4 2004
Magnesium, Mg 16,4 mg 15,2 12,2 - 23 4 2004
Phosphor, P 193 mg 191 181 - 208 4 2004
Jern, Fe 0,720 mg 0,710 0,55 - 0,91 4 2004
Kobber, Cu 0,085 mg 0,05 - 0,116 11 1063, 2004
Zink, Zn 1,88 mg 1,09 - 5,1 11 1063, 2004
Jod, I 14,0 µg 2,7 - 25 6 T 1143
Mangan, Mn 0,091 mg 0,089 0,024 - 0,162 4 2004
Chrom, Cr 6,00 µg 4 - 7 4 T 1143
Selen, Se 7,20 µg 7,20 5,66 - 9,24 13 T 1143
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 T 1143
Nikkel, Ni 19,0 µg 9 - 31 6 T 1143
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 T 1143
Tyramin 0,175 mg 0,066 - 0,363 10 T 1143
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g T 1143
Glucose 0 g T 1143
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 2,80 g T 1143
Maltose 0 g T 1143
Saccharose 0,030 g T 1143
Disaccharider, total 2,83 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,83 g 1003
Stivelse 1,50 g 1003
(a)Hexoses 0,250 g T 1143
(b)Pentoses 0,100 g T 1143
(c)UronicAcids 0,010 g T 1143
Cellulose 0,030 g T 1143
Lignin 0 g T 1143
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 2004
C6:0 0,000 0,00 2004
C8:0 0,000 0,00 2004
C10:0 0,000 0,00 2004
C12:0 0,000 0,00 2004
C14:0 0,264 1,41 2004
C15:0 0,000 0,00 2004
C16:0 4,75 25,4 2004
C17:0 0,000 0,00 2004
C18:0 2,57 13,7 2004
C20:0 0,000 0,00 2004
C22:0 0,000 0,00 2004
C24:0 0,000 0,00 2004
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 2004
C16:1,n-7 0,498 2,66 2004
C17:1,n-7 0,000 0,00 2004
C18:1,n-9 7,75 41,4 2004
C18:1,n-7 0,615 3,28 2004
C20:1,n-9 0,000 0,00 2004
C20:1,n-11 0,159 0,85 2004
C22:1,n-9 0,000 0,00 2004
C22:1,n-11 0,000 0,00 2004
C24:1,n-9 0,000 0,00 2004
C16:1,trans 0,000 0,00 2004
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 2004
C20:1,trans 0,000 0,00 2004
C22:1,trans 0,000 0,00 2004
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,92 10,3 2004
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,000 0,00 2004
C18:3,n-3 0,166 0,88 2004
C18:3,n-6 0,000 0,00 2004
C18:4,n-3 0,000 0,00 2004
C20:2,n-6 0,021 0,11 2004
C20:4,n-3 0,000 0,00 2004
C20:4,n-6 0,000 0,00 2004
C20:5,n-3 0,000 0,00 2004
C22:5,n-3 0,000 0,00 2004
C22:6,n-3 0,000 0,00 2004
C18:2,trans, udifferentieret 0,000 0,00 2004
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 2004
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 7,58 40,5 1003
Sum monoumættede 9,03 48,2 1003
Sum polyumættede 2,11 11,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 18,7 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 0,88 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,94 10,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 53 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 528 260 T 1143
Leucin 914 450 T 1143
Lysin 1060 520 T 1143
Methionin 264 130 T 1143
Cystin 79 39 T 1143
Phenylalanin 467 230 T 1143
Tyrosin 366 180 T 1143
Threonin 467 230 T 1143
Tryptofan 106 52 T 1143
Valin 650 320 T 1143
Arginin 731 360 T 1143
Histidin 284 140 T 1143
Alanin 792 390 T 1143
Asparaginsyre 1040 510 T 1143
Glutaminsyre 1710 840 T 1143
Glycin 1140 560 T 1143
Prolin 975 480 T 1143
Serin 548 270 T 1143

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby