DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 12
Yoghurt naturel, sødmælk
Engelsk navn
Yogurt plain, whole milk
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 260 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 273 kJ 1003
Energi (kcal) 62 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 65 kcal 1003
Protein 3,8 g 3,4 - 4,66 67 2092, 1250, 1067, 1844
Protein fra Aminosyrer 3,4 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,33 - 4,56 67 2092, 1250, 1067, 1844
Kulhydrat difference 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,6 g 3,16 - 4 69 2092, 1067, 1250, 1844, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 67 1003
Aske 0,8 g 0,7 - 1,1 67 2092, 1067, 1250, 1844
Tørstof 12,2 g 10,8 - 14 69 2092, 1067, 1250, 1844, 2193
Vand 87,8 g 85,9 - 89,2 69 2092, 1067, 1250, 1844, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,2 RE 1003
Retinol 28,6 µg 19,1 - 38,5 49 2092, 1250, 1844
beta-Caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0200 mg 1 2092
K1-vitamin 0,189 µg 0,0 - 0,283 2 1655, 2193
Menaquinon 4 0,809 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 µg 2 2193
Menaquinon 8 µg 2 2193
Menaquinon 9 µg 2 2193
Menaquinon 10 µg 2 2193
K2-vitamin 0,820 µg
K-vitamin 1,01 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0414 mg 0,03 - 0,053 67 2092, 1067, 1250, 1844
Riboflavin (B2-vitamin) 0,174 mg 0,13 - 0,24 67 2092, 1067, 1250, 1844
Niacinækvivalent 0,961 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,083 - 0,11 3 2092, 1046
B6-vitamin 0,0420 mg 0,034 - 0,05 3 2092, 1046
Pantotensyre 0,280 mg 0,28 0,25 - 0,31 1 2092, 1352
Biotin 1,80 µg 1 2092
Folat 21,0 µg 12 - 37 48 1250, 1844
B12-vitamin 0,220 µg 0,16 - 0,29 3 2092, 1046
C-vitamin 0,200 mg 1003
Ascorbinsyre 0,200 mg 0,0 - 0,5 38 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,5 mg 37 - 62 67 2092, 1067, 1250, 1844
Kalium 146 mg 126 - 175 67 2092, 1067, 1250, 1844
Calcium 132 mg 100 - 203 67 2092, 1250, 1067, 1844
Magnesium 11,7 mg 10,4 - 12,7 67 2092, 1067, 1250, 1844
Jern 0,0530 mg 0,022 - 0,119 67 2092, 1067, 1250, 1844
Kobber 0,00900 mg 0,009 0,008 - 0,01 1 2092, 1348
Zink 0,491 mg 0,34 - 1,91 67 2092, 1067, 1250, 1844
Mangan 0,00500 mg 1 2092
Krom 0,0524 µg 0,0 - 0,221 19 2092, 1538
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 1,78 µg 1,2 - 2,74 12 2092, 1887
Fosfor 98,9 mg 87 - 111 38 2092, 1232
Chlorid 91,4 mg 75 - 109 41 2092, 1232, 1250
Jod 12,0 µg 1 2092
Nikkel 0,350 µg 1 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 526 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 1,13 g 0,88 - 1,4 36 2092, 1224
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 1,13 g 1003
Laktose 2,50 g 1,86 - 3,11 36 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 2,50 g 1003
Sum sukkerarter 3,63 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,600 g 0,36 - 0,84 35 1224
D-mælkesyre 0,450 g 0,12 - 0,78 35 1224
Mælkesyre 1,04 g 0,71 - 1,37 35 1224
Citronsyre 0,200 g 0,14 - 0,26 35 1224
Benzosyre 2,25 mg 2 - 2,5 1496
Sum organiske syrer 1,25 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,61 1227
C6:0 0,077 2,29 1227
C8:0 0,050 1,48 1227
C10:0 0,111 3,29 1227
C12:0 0,138 4,09 1227
C14:0 0,396 11,7 1227
C16:0 1,054 31,2 1227
C18:0 0,362 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,050 1,48 1227
C16:1,n-7 0,077 2,29 1227
C18:1,n-9 0,795 23,5 1227
C20:1,n-11 0,041 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,074 2,2 1227
C18:3,n-3 0,027 0,802 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,311 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,963 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,102 3 1003
Sum fedtsyrer 3,376 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,074 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 15 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,594 2092, 1250, 1067, 1844
Isoleucin 202 340 1059
Leucin 362 610 1059
Lysin 338 570 1059
Methionin 95 160 1059
Cystin 25 42 1059
Phenylalanin 166 280 1059
Tyrosin 172 290 1059
Threonin 160 270 1059
Tryptofan 52 87 1059
Valin 255 430 1059
Arginin 131 220 1059
Histidin 101 170 1059
Alanin 125 210 1059
Asparaginsyre 333 560 1059
Glutaminsyre 736 1240 1059
Glycin 77 130 1059
Prolin 356 600 1059
Serin 208 350 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1732,18
Sum ikke essentielle aminosyrer 2162,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0210 mg 130 1475
Serotonin 0,00300 mg 1474
Cholin 15,2 mg 1 2187
Tyramin 0,125 mg 25 1475
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby