DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 12
Yoghurt naturel, sødmælk
Engelsk navn
Yogurt plain, whole milk
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 260 kJ 1003
Energi, kcal 62 kcal 1003
Nitrogen, total 0,594 g 0,533 - 0,731 67 2092, 1250, 1067, 1844
Protein, videnskabelig 3,8 g 3,4 - 4,66 67 2092, 1250, 1844, 1067
Protein, deklaration 3,7 g 3,33 - 4,56 67 2092, 1250, 1067, 1844
Kulhydrat, difference 4,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 4,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 3,6 g 3,28 - 4 67 1250, 1844, 2092, 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,7 - 1,1 67 2092, 1067, 1250, 1844
Tørstof 12,2 g 10,8 - 14 67 2092, 1067, 1250, 1844
Vand 87,8 g 85,9 - 89,2 67 2092, 1067, 1250, 1844
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 29,9 RE 1003
Retinol 28,6 µg 19,1 - 38,5 49 2092, 1250, 1844
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-tokoferol 0,0200 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0414 mg 0,03 - 0,053 67 2092, 1067, 1250, 1844
B2-vitamin, riboflavin 0,174 mg 0,13 - 0,24 67 2092, 1067, 1250, 1844
Niacinækvivalent 0,961 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,083 - 0,11 3 2092, 1046
B6-vitamin 0,0420 mg 0,034 - 0,05 3 1046, 2092
Pantothensyre 0,250 mg 0,25 0,25 - 0,25 1 2092
Biotin 1,80 µg 1 2092
Folat 21,0 µg 12 - 37 48 1250, 1844
Frit folat 126 µg 112 - 139 24 1250
B12-vitamin 0,220 µg 0,16 - 0,29 3 2092, 1046
C-vitamin 0,200 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,200 mg 0 - 0,5 38 1235
beta-caroten 16,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 91,4 mg 75 - 109 41 2092, 1232, 1250
Natrium, Na 46,5 mg 37 - 62 67 2092, 1067, 1250, 1844
Kalium, K 146 mg 126 - 175 67 1250, 1067, 2092, 1844
Calcium, Ca 135 mg 100 - 203 43 1844, 2092, 1067
Magnesium, Mg 11,7 mg 10,4 - 12,7 67 2092, 1067, 1250, 1844
Fosfor, P 98,9 mg 87 - 111 38 2092, 1232
Jern, Fe 0,0530 mg 0,022 - 0,119 67 2092, 1067, 1250, 1844
Kobber, Cu 0,00800 mg 0,008 0,008 - 0,008 1 2092
Zink, Zn 0,491 mg 0,34 - 1,91 67 1250, 1844, 1067, 2092
Jod, I 12,0 µg 1 2092
Mangan, Mn 0,00500 mg 1 2092
Chrom, Cr 0,0524 µg 0 - 0,221 19 2092, 1538
Selen, Se 1,78 µg 1,2 - 2,74 12 2092, 1887
Molybdæn, Mo 0 µg 3 1348
Nikkel, Ni 0,350 µg 1 2092
Cadmium, Cd 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,600 g 0,36 - 0,84 35 1224
D-mælkesyre 0,450 g 0,12 - 0,78 35 1224
Mælkesyre, total 1,04 g 0,71 - 1,37 35 1224
Citronsyre 0,200 g 0,14 - 0,26 35 1224
Benzoesyre 2,25 mg 2 - 2,5 1496
Organiske syrer, tot. 1,25 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0210 mg 130 1475
Tyramin 0,125 mg 25 1475
Serotonin 0,00300 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 1,13 g 0,88 - 1,4 36 2092, 1224
Glukose 0 g 1 2092
Monosaccharider, total 1,13 g 1003
Laktose 2,50 g 1,86 - 3,11 36 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Disaccharider, total 2,50 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 3,63 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,61 1227
C6:0 0,077 2,29 1227
C8:0 0,050 1,48 1227
C10:0 0,111 3,29 1227
C12:0 0,139 4,09 1227
C14:0 0,396 11,7 1227
C16:0 1,056 31,2 1227
C18:0 0,362 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,050 1,48 1227
C16:1,n-7 0,077 2,29 1227
C18:1,n-9 0,796 23,5 1227
C20:1,n-11 0,041 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,075 2,2 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,027 0,802 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,314 68,4 1003
Sum monoumættede 0,965 28,5 1003
Sum polyumættede 0,102 3 1003
Fedtsyrer, total 3,381 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,075 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 67 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 202 340 1059
Leucin 362 610 1059
Lysin 338 570 1059
Methionin 95 160 1059
Cystin 25 42 1059
Phenylalanin 166 280 1059
Tyrosin 172 290 1059
Threonin 160 270 1059
Tryptofan 52 87 1059
Valin 255 430 1059
Arginin 131 220 1059
Histidin 101 170 1059
Alanin 125 210 1059
Asparaginsyre 333 560 1059
Glutaminsyre 736 1240 1059
Glycin 77 130 1059
Prolin 356 600 1059
Serin 208 350 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby