DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1220
Makrel, røget
Engelsk navn
Mackerel, smoked
Taxonomisk navn
Scomber scombrus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1243 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1243 kJ 1003
Energi (kcal) 300 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 300 kcal 1003
Protein 18,0 g 17,98 16,8 - 19,4 12 2068
Protein fra Aminosyrer 15,0 g 1003
Protein, deklaration 18,0 g 17,98 16,8 - 19,4 12 2068
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,3 g 24,4 20,7 - 31 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,44 g 2 1003
Aske 2,4 g 2,565 1,48 - 3,22 12 2068
Tørstof 45,8 g 46,1 40,5 - 51 12 2068
Vand 54,2 g 53,9 49 - 59,5 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 49,5 RE 1003
Retinol 49,5 µg 49,5 44 - 55 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 6,06 µg 1003
D3-vitamin 6,06 µg 6,055 4,6 - 7,51 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 2 2068
E-vitamin 0,535 α-TE
alfa-Tokoferol 0,535 mg 0,535 0,47 - 0,6 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,125 mg 0,125 0,12 - 0,13 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,3 0,29 - 0,31 2 2068
Niacinækvivalent 10,7 NE 1003
Niacin 7,45 mg 7,45 7,3 - 7,6 2 2068
B6-vitamin 0,395 mg 0,395 0,39 - 0,4 2 2068
Pantotensyre 0,500 mg 0,5 0,48 - 0,52 2 2068
Biotin 5,30 µg 5,3 4,9 - 5,7 2 2068
Folat 8,00 µg 6 T 34.0
Frit folat 3,00 µg T 48.0
B12-vitamin 10,6 µg 10,55 10,3 - 10,8 2 2068
C-vitamin 0,178 mg 1003
Ascorbinsyre 0,178 mg 0,0 0,0 - 0,71 4 T 34.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 577 mg 577,0 471 - 683 2 2068
Kalium 260 mg 259,5 259 - 260 2 2068
Calcium 17,5 mg 17,45 13 - 21,9 2 2068
Magnesium 26,1 mg 26,1 25,6 - 26,6 2 2068
Jern 0,865 mg 0,865 0,84 - 0,89 2 2068
Kobber 0,0865 mg 0,086 0,083 - 0,09 2 2068
Zink 0,495 mg 0,495 0,45 - 0,54 2 2068
Mangan 0,0110 mg 0,011 0,009 - 0,013 2 2068
Krom 5,88 µg 5,875 4,75 - 7 2 2068
Selen 42,0 µg 42,0 41 - 43 2 2068
Fosfor 172 mg 172,0 167 - 177 2 2068
Chlorid 1000 mg 1000, 880 - 1120 2 2068
Jod 18,0 µg 18,0 17 - 19 2 2068
Nikkel 0,725 µg 0,725 0,43 - 1,02 2 2068
Kviksølv 3,91 µg 1,2 - 12,5 53 T 34.0
Arsen 143 µg 27 - 261 53 T 34.0
Cadmium 0,454 µg 0,12 - 1,4 53 T 34.0
Bly 0,218 µg 0,0 - 1,4 53 T 34.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 2068
C10:0 0,000 0,0 2068
C12:0 0,000 0,0 2068
C14:0 1,840 7,85 2068
C15:0 0,140 0,596 2068
C16:0 3,101 13,2 2068
C18:0 0,562 2,39 2068
C20:0 0,000 0,0 2068
C22:0 0,000 0,0 2068
C24:0 0,000 0,0 2068
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,818 3,49 2068
C18:1,n-7 0,445 1,89 2068
C18:1,n-9 2,343 10 2068
C20:1,n-9 2,288 9,76 2068
C22:1,n-9 0,248 1,05 2068
C22:1,n-11 3,568 15,2 2068
C24:1,n-9 0,244 1,04 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,488 2,08 2068
C18:3,n-3 0,438 1,87 2068
C18:4,n-3 1,346 5,74 2068
C20:2,n-6 0,000 0,0 2068
C20:3,n-6 0,000 0,0 2068
C20:4,n-3 0,259 1,1 2068
C20:4,n-6 0,025 0,107 2068
C20:5,n-3 1,632 6,96 2068
C22:5,n-3 0,271 1,15 2068
C22:6,n-3 2,740 11,6 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,628 2,68 2068
Sum mættede fedtsyrer 5,642 24 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,955 42,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 7,201 30,7 1003
Sum fedtsyrer 23,426 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 6,687 28,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,514 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 80 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,991 2068
Isoleucin 927 310 1059
Leucin 1410 470 1059
Lysin 1650 550 1059
Methionin 538 180 1059
Cystin 147 49 1059
Phenylalanin 748 250 1059
Tyrosin 658 220 1059
Threonin 808 270 1059
Tryptofan 197 66 1059
Valin 1110 370 1059
Arginin 1080 360 1059
Histidin 867 290 1059
Alanin 1110 370 1059
Asparaginsyre 1770 590 1059
Glutaminsyre 2210 740 1059
Glycin 867 290 1059
Prolin 628 210 1059
Serin 748 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,80 mg 0,0 - 3,6 2 1473
Cholin 89,0 mg 1 2187
Tyramin 2,49 mg - 7,51 14 1455
Phenylethylamin 1,66 mg - 12,5 14 1455
Putrescin 0,200 mg 0,0 - 0,5 2 1473
Cadaverin 14,1 mg 0,005 - 33,7 14 1455
Spermin 0 mg 2 1473
Spermidin 0 mg 0,0 - 0,03 2 1473
Sum biogene aminer 20,3 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,925 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby