DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1227
Smelteost, 30+
Engelsk navn
Cheese, processed, 30 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1068 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1058 kJ 1003
Energi (kcal) 256 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 254 kcal 1003
Protein 26,4 g 1221
Protein fra Aminosyrer 23,3 g 1003
Protein, deklaration 25,9 g 1221
Kulhydrat difference 0,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 16,5 g 18 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,42 g 36 1003
Aske 2,9 g 1003
Tørstof 46,3 g 18 1221
Vand 53,7 g 18 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 152 RE 1003
Retinol 140 µg 1003
beta-Caroten 73,0 µg 1003
D-vitamin 0,180 µg 1003
D3-vitamin 0,180 µg 1003
E-vitamin 0,420 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,420 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg T 98.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,430 mg T 98.0
Niacinækvivalent 6,17 NE 1003
Niacin 0,1000 mg T 98.0
B6-vitamin 0,0250 mg T 98.0
Pantotensyre 0,400 mg 1001
Biotin 1,50 µg T 98.0
Folat 7,00 µg T 98.0
Frit folat 3,00 µg T 98.0
B12-vitamin 1,000 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 566 mg 385 - 680 36 1221
Kalium 106 mg 47 - 180 3 T 98.0
Calcium 650 mg 540 - 810 32 1221
Magnesium 26,1 mg 26,05 26 - 26,1 1 T 98.0
Jern 0,264 mg 0,113 - 0,41 3 T 98.0
Kobber 0,249 mg 0,0475 - 0,61 3 T 98.0
Zink 2,75 mg 2,4 - 3,06 3 T 98.0
Mangan 0,0327 mg 0,016 - 0,046 3 T 98.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 98.0
Selen 8,80 µg 1917
Fosfor 900 mg 750 - 980 32 1221
Chlorid 874 mg 595 - 1050 36 1221
Jod 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274.0
Nikkel 2,25 µg 0,75 - 5 3 T 98.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 3120 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,445 g 0,445 0,09 - 0,8 1 T 98.0
Sum disakkarider 0,445 g 1003
Sum sukkerarter 0,445 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,561 3,59 1227
C6:0 0,361 2,31 1227
C8:0 0,230 1,47 1227
C10:0 0,511 3,27 1227
C12:0 0,641 4,11 1227
C14:0 1,823 11,6 1227
C16:0 4,887 31,3 1227
C18:0 1,672 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,230 1,47 1227
C16:1,n-7 0,361 2,31 1227
C18:1,n-9 3,665 23,5 1227
C20:1,n-11 0,190 1,22 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,340 2,18 1227
C18:3,n-3 0,120 0,77 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 10,685 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,446 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,461 2,95 1003
Sum fedtsyrer 15,592 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,120 0,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,340 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 54 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,138 1221
Isoleucin 1450 350 1059
Leucin 2440 590 1059
Lysin 2110 510 1059
Methionin 745 180 1059
Cystin 95 23 1059
Phenylalanin 1370 330 1059
Tyrosin 1450 350 1059
Threonin 910 220 1059
Tryptofan 364 88 1059
Valin 1780 430 1059
Arginin 828 200 1059
Histidin 745 180 1059
Alanin 828 200 1059
Asparaginsyre 1860 450 1059
Glutaminsyre 5170 1250 1059
Glycin 538 130 1059
Prolin 2770 670 1059
Serin 1490 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 11909,2
Sum ikke essentielle aminosyrer 15033,4
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,20 mg 0,001 - 8 4 T 98.0
Serotonin 0 mg T 98.0
Cholin 36,2 mg 1 2187
Tyramin 3,00 mg 1,1 - 7,2 T 98.0
Sum biogene aminer 6,20 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby