DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1257
Oliven, sorte, saltede, i olie
Engelsk navn
Olives, black, salted, in oil
Taxonomisk navn
Olea europaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1476 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1476 kJ 1003
Energi (kcal) 358 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 358 kcal 1003
Protein 2,2 g 1346
Protein, deklaration 2,2 g 1346
Kulhydrat difference 8,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,9 g 1003
Kostfibre 3,8 g 1346
Fedt 35,8 g 1346
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 8,22 g 1003
Aske 9,5 g 1346
Tørstof 56,2 g 1346
Vand 43,8 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 40,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,99 α-TE
alfa-Tokoferol 1,99 mg T 371.0
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1346
Riboflavin (B2-vitamin) 0 mg 1346
Niacinækvivalent 0,0880 NE 1003
Niacin 0 mg 1346
B6-vitamin 0,0140 mg 1346
Pantotensyre 0,0150 mg 1352
Biotin 0 µg 1001
B12-vitamin 0 µg 1346
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1001
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3290 mg 1346
Kalium 38,0 mg 1001
Calcium 80,0 mg 1001
Magnesium 16,0 mg 1001
Jern 1,60 mg 203 1002
Kobber 0,230 mg 203 1002
Zink 0,150 mg 1 2135
Selen 0,900 µg 1894
Fosfor 29,0 mg 1346
Jod 4,50 µg 1,8 - 6,2 4 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,80 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 0,0 1345
C15:0 0,000 0,0 1345
C16:0 4,084 12 1345
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 0,791 2,32 1345
C20:0 0,140 0,412 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,370 1,08 1345
C17:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 24,622 72,3 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,783 11,1 1345
C18:3,n-3 0,220 0,647 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 5,014 14,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 24,992 73,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 4,004 11,7 1003
Sum fedtsyrer 34,010 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,220 0,647 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,783 11,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,352 1346
Tryptofan 5 15 1001
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0200 mg 2 1487
Cholin 10,3 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0200 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby