DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1288
Maribo, 30+
Engelsk navn
Cheese, firm, Maribo, 30 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1119 kJ 1003
Energi (kcal) 268 kcal 1003
Protein 29,1 g 1221
Protein fra Aminosyrer 25,7 g 1003
Protein, deklaration 28,5 g 1221
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 16,4 g 50 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,18 g 26 1003
Aske 3,7 g 1003
Tørstof 50,2 g 50 1221
Vand 49,8 g 50 1221
Nitrogen 4,561 g 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 151 RE 1003
Retinol 139 µg 1003
beta-Caroten 72,0 µg 1003
D-vitamin 0,180 µg 1003
D3-vitamin 0,180 µg 1003
E-vitamin 0,420 α-TE
alfa-Tokoferol 0,420 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0550 mg T 1274.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,325 mg T 1274.0
Niacinækvivalent 6,79 NE 1003
Niacin 0,1000 mg T 1274.0
B6-vitamin 0,0900 mg T 1274.0
Pantotensyre 0,340 mg T 1274.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 1274.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 1274.0
B12-vitamin 1,52 µg 1,38 - 1,62 3 T 1274.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1001
Cholin 15,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 872 mg 479 - 1220 26 1221
Kalium 80,8 mg 71,5 - 88,2 6 T 1274.0
Calcium 930 mg 550 - 1300 26 1221
Magnesium 32,3 mg 30,7 - 33,8 6 T 1274.0
Jern 0,190 mg 0,12 - 0,24 6 T 1274.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 4,50 mg 4,07 - 5 6 T 1274.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Cobolt 1,000 µg 1 T 1274.0
Selen 10,00 µg 1003
Fosfor 560 mg 470 - 640 26 1221
Chlorid 1350 mg 741 - 1890 26 1221
Jod 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 1259.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,560 3,61 1227
C6:0 0,360 2,32 1227
C8:0 0,230 1,48 1227
C10:0 0,510 3,29 1227
C12:0 0,640 4,12 1227
C14:0 1,810 11,6 1227
C16:0 4,849 31,2 1227
C18:0 1,660 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,230 1,48 1227
C16:1,n-7 0,360 2,32 1227
C18:1,n-9 3,640 23,4 1227
C20:1,n-11 0,190 1,22 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,340 2,19 1227
C18:3,n-3 0,120 0,774 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 10,619 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,419 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,460 2,96 1003
Sum fedtsyrer 15,498 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,120 0,774 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,340 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 54 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1600 350 1059
Leucin 2690 590 1059
Lysin 2330 510 1059
Methionin 821 180 1059
Cystin 105 23 1059
Phenylalanin 1510 330 1059
Tyrosin 1600 350 1059
Threonin 1000 220 1059
Tryptofan 401 88 1059
Valin 1960 430 1059
Arginin 912 200 1059
Histidin 821 180 1059
Alanin 912 200 1059
Asparaginsyre 2050 450 1059
Glutaminsyre 5700 1250 1059
Glycin 593 130 1059
Prolin 3060 670 1059
Serin 1640 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 1274.0
Serotonin 0 mg T 1274.0
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby