DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1291
A38, acidophilus tykmælk af sødmælk, 3,5% fedt
Engelsk navn
Milk, acidophilus cultured from whole milk, 3.5% fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 271 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 282 kJ 1003
Energi (kcal) 65 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 67 kcal 1003
Protein 4,9 g 4,880 4,08 - 5,67 2 2092
Protein fra Aminosyrer 4,4 g 1003
Protein, deklaration 4,8 g 4,781 4 - 5,56 2 2092
Kulhydrat difference 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,4 g 3,445 3,3 - 3,6 4 2092, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 2 1003
Aske 0,9 g 0,855 0,79 - 0,92 2 2092
Tørstof 13,0 g 12,63 12,2 - 14,3 4 2092, 2193
Vand 87,0 g 87,37 85,7 - 87,7 4 2092, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 24,5 RE 1003
Retinol 22,0 µg 22,0 20 - 24 2 2092
beta-Caroten 15,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0750 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0750 mg 0,075 0,05 - 0,1 2 2092
K1-vitamin 0,209 µg 0,0 - 0,313 2 1655, 2193
Menaquinon 4 0,796 µg 2 2193
Menaquinon 5 0,110 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 0,340 µg 2 2193
Menaquinon 8 1,77 µg 2 2193
Menaquinon 9 8,39 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,656 µg 2 2193
K2-vitamin 7,41 µg
K-vitamin 7,62 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,04 0,04 - 0,04 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,215 mg 0,215 0,2 - 0,23 2 2092
Niacinækvivalent 1,23 NE 1003
Niacin 0,105 mg 0,105 0,1 - 0,11 2 2092
B6-vitamin 0,0405 mg 0,034 - 0,047 4 2092, 1046
Pantotensyre 0,305 mg 0,305 0,3 - 0,31 2 2092
Biotin 1,10 µg 1,1 1 - 1,2 2 2092
Folat 6,20 µg 6 1803
B12-vitamin 0,295 µg 0,295 0,2 - 0,39 2 2092
C-vitamin 0,300 mg 1003
Ascorbinsyre 0,300 mg 0,0 - 0,5 26 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,5 mg 35,5 34 - 37 2 2092
Kalium 153 mg 132 - 178 11 2092, 1232
Calcium 126 mg 105 - 171 26 2092, 1232
Magnesium 12,3 mg 9,6 - 15 26 2092, 1232
Jern 0,0260 mg 0,026 0,025 - 0,027 2 2092
Kobber 0,0145 mg 0,014 0,014 - 0,015 2 2092
Zink 0,540 mg 0,54 0,45 - 0,63 2 2092
Mangan 0,00700 mg 0,007 0,003 - 0,011 2 2092
Krom 0,0900 µg 0,09 0,0 - 0,18 2 2092
Molybdæn 5,00 µg 1001
Selen 2,85 µg 2,85 2,2 - 3,5 2 2092
Fosfor 100,0 mg 80 - 122 26 2092, 1232
Chlorid 0,0850 mg 0,085 0,08 - 0,09 2 2092
Jod 9,05 µg 9,05 8,7 - 9,4 2 2092
Nikkel 0,385 µg 0,385 0,0 - 0,77 2 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 427 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 23 2092, 1224
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 3,52 g 2,85 - 4,23 23 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 3,52 g 1003
Sum sukkerarter 3,52 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,910 g 0,66 - 1,16 21 1224
D-mælkesyre 0,0500 g 0,02 - 0,22 21 1224
Mælkesyre 0,960 g 0,77 - 1,16 21 1224
Citronsyre 0,0300 g 0,01 - 0,07 21 1224
Sum organiske syrer 0,990 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,74 2092
C6:0 0,094 2,89 2092
C8:0 0,050 1,53 2092
C10:0 0,122 3,74 2092
C12:0 0,133 4,08 2092
C14:0 0,372 11,4 2092
C15:0 0,039 1,19 2092
C16:0 0,982 30,1 2092
C18:0 0,389 11,9 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,033 1,02 2092
C16:1,n-7 0,050 1,53 2092
C18:1,n-7 0,022 0,681 2092
C18:1,n-9 0,572 17,5 2092
C18:1,trans 0,117 3,57 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,056 1,7 2092
C18:2,konjugeret 0,017 0,511 2092
C18:3,n-3 0,022 0,681 2092
C18:2,trans 0,028 0,851 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,039 1,19 2092
Sum mættede fedtsyrer 2,303 70,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,677 20,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,094 2,89 1003
Sum transfedtsyrer 0,144 4,42 1003
Sum fedtsyrer 3,258 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,022 0,681 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,056 1,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,765 2092
Isoleucin 260 340 1059
Leucin 505 660 1059
Lysin 436 570 1059
Methionin 122 160 1059
Cystin 31 41 1059
Phenylalanin 237 310 1059
Tyrosin 237 310 1059
Threonin 214 280 1059
Tryptofan 67 88 1059
Valin 344 450 1059
Arginin 161 210 1059
Histidin 130 170 1059
Alanin 161 210 1059
Asparaginsyre 390 510 1059
Glutaminsyre 933 1220 1059
Glycin 107 140 1059
Prolin 474 620 1059
Serin 252 330 1059
Sum essentielle Aminosyrer 2316,42
Sum ikke essentielle aminosyrer 2747,11
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby