DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 131
Elbo, 40+
Engelsk navn
Cheese, firm, Elbo, 40 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1335 kJ 1003
Energi, kcal 321 kcal 1003
Nitrogen, total 4,169 g 1221
Protein, videnskabelig 26,6 g 1221
Protein, deklaration 26,1 g 1221
Kulhydrat, difference 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 23,4 g 148 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,3 g 1003
Tørstof 54,3 g 148 1221
Vand 45,7 g 148 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 208 RE 1003
Retinol 199 µg 1003
D-vitamin 0,240 µg 1003
D3-vitamin 0,240 µg 1003
E-vitamin 0,600 α-TE
alfa-tokoferol 0,600 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg T 94
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg T 94
Niacinækvivalent 6,21 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg T 94
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg T 94
B12-vitamin 1,60 µg T 94
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
beta-caroten 103 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1120 mg 461 - 1770 31 1221
Natrium, Na 723 mg 299 - 1140 31 1221
Kalium, K 65,0 mg 66 57 - 75 5 T 148
Calcium, Ca 960 mg 660 - 1220 31 1221
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148
Fosfor, P 500 mg 290 - 620 31 1221
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 9,00 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 94
Serotonin 0 mg T 94
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g T 94
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,799 3,61 1227
C6:0 0,509 2,3 1227
C8:0 0,330 1,49 1227
C10:0 0,729 3,29 1227
C12:0 0,909 4,11 1227
C14:0 2,587 11,6 1227
C16:0 6,912 31,2 1227
C18:0 2,367 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,330 1,49 1227
C16:1,n-7 0,509 2,3 1227
C18:1,n-9 5,194 23,4 1227
C20:1,n-11 0,270 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,489 2,21 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,180 0,813 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 15,142 68,4 1003
Sum monoumættede 6,302 28,5 1003
Sum polyumættede 0,669 3,02 1003
Fedtsyrer, total 22,113 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,180 0,813 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,489 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 78 mg 148 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1460 350 1059
Leucin 2460 590 1059
Lysin 2130 510 1059
Methionin 750 180 1059
Cystin 96 23 1059
Phenylalanin 1380 330 1059
Tyrosin 1460 350 1059
Threonin 917 220 1059
Tryptofan 367 88 1059
Valin 1790 430 1059
Arginin 834 200 1059
Histidin 750 180 1059
Alanin 834 200 1059
Asparaginsyre 1880 450 1059
Glutaminsyre 5210 1250 1059
Glycin 542 130 1059
Prolin 2790 670 1059
Serin 1500 360 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby