DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1315
Lammekød, slag, råt
Engelsk navn
Lamb, flank, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 7 3 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,953
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1525 kJ 1003
Energi, kcal 369 kcal 1003
Nitrogen, total 2,320 g 1,5 - 3,56 10 1357
Protein, videnskabelig 14,5 g 9,4 - 22,3 10 1357
Protein, deklaration 14,5 g 9,4 - 22,3 10 1357
Kulhydrat, difference 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1357
Fedt, total 34,5 g 25,6 - 57,9 10 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Aske 0,7 g 0,4 - 1,1 10 1357
Tørstof 49,8 g 41 - 67,5 10 1357
Vand 50,2 g 32,5 - 59 10 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-tokoferol 0,700 mg 1 T 1234
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 T 1234
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,219 - 0,37 3 T 1234
Niacinækvivalent 6,54 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 T 1234
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 T 1234
Pantothensyre 0,550 mg T 1234
Biotin 1,000 µg T 1234
Folat 2,00 µg 1003
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 T 1234
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1357
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 70,0 mg 49,5 - 89 14 1357
Kalium, K 270 mg 239 - 308 17 1357
Calcium, Ca 4,68 mg 3,7 - 6,72 6 1015
Magnesium, Mg 21,6 mg 17,6 - 29 20 1357
Fosfor, P 142 mg 115 - 159 6 1015
Jern, Fe 1,40 mg 0,6 - 2 16 1357
Kobber, Cu 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink, Zn 2,60 mg 2,3 - 2,9 20 1357
Jod, I 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Mangan, Mn 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Chrom, Cr 8,10 µg 4 0 - 28,9 10 1506
Selen, Se 1,40 µg 0,3 0 - 6,8 10 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234
Kviksølv, Hg 0,190 µg 0 0 - 1,3 10 1506
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,2 0 - 5,4 10 1506
Bly, Pb 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1357
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 1,818 5,53 1345
C15:0 0,200 0,607 1345
C16:0 8,142 24,7 1345
C17:0 0,340 1,03 1345
C18:0 7,033 21,3 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,440 1,33 1345
C17:1,n-7 0,340 1,03 1345
C18:1,n-9 12,888 39,1 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,839 2,55 1345
C18:3,n-3 (ALA) 0,839 2,55 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 17,533 53,3 1003
Sum monoumættede 13,667 41,5 1003
Sum polyumættede 1,678 5,1 1003
Fedtsyrer, total 32,878 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,839 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,839 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 82 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 719 310 1059
Leucin 1180 510 1059
Lysin 1320 570 1059
Methionin 371 160 1059
Cystin 123 53 1059
Phenylalanin 580 250 1059
Tyrosin 580 250 1059
Threonin 626 270 1059
Tryptofan 135 58 1059
Valin 789 340 1059
Arginin 974 420 1059
Histidin 418 180 1059
Alanin 905 390 1059
Asparaginsyre 1320 570 1059
Glutaminsyre 2130 920 1059
Glycin 766 330 1059
Prolin 673 290 1059
Serin 580 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby