DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1318
Samsø, 30+
Engelsk navn
Cheese, firm, Samsoe, 30 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1165 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1165 kJ 1003
Energi (kcal) 279 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 279 kcal 1003
Protein 30,1 g 1221
Protein fra Aminosyrer 26,5 g 1003
Protein, deklaration 29,5 g 1221
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 17,2 g 113 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,54 g 51 1003
Aske 3,3 g 1003
Tørstof 51,6 g 113 1221
Vand 48,4 g 113 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 159 RE 1003
Retinol 146 µg 1003
beta-Caroten 76,0 µg 1003
D-vitamin 0,190 µg 1003
D3-vitamin 0,190 µg 1003
E-vitamin 0,440 α-TE
alfa-Tokoferol 0,440 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0550 mg T 1274.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,325 mg T 1274.0
Niacinækvivalent 7,02 NE 1003
Niacin 0,1000 mg T 1274.0
B6-vitamin 0,0900 mg T 1274.0
Pantotensyre 0,340 mg T 1274.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 1274.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 1274.0
B12-vitamin 1,52 µg 1,38 - 1,62 3 T 1274.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1001
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 617 mg 448 - 825 51 1221
Kalium 80,8 mg 71,5 - 88,2 6 T 1274.0
Calcium 1050 mg 890 - 1210 51 1221
Magnesium 32,3 mg 30,7 - 33,8 6 T 1274.0
Jern 0,190 mg 0,12 - 0,24 6 T 1274.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 4,50 mg 4,07 - 5 6 T 1274.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Cobolt 1,000 µg 1 T 1274.0
Selen 10,00 µg 1003
Fosfor 620 mg 520 - 730 51 1221
Chlorid 953 mg 692 - 1270 51 1221
Jod 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 1259.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,590 3,62 1227
C6:0 0,370 2,27 1227
C8:0 0,240 1,47 1227
C10:0 0,540 3,32 1227
C12:0 0,670 4,12 1227
C14:0 1,899 11,6 1227
C16:0 5,088 31,3 1227
C18:0 1,739 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,240 1,47 1227
C16:1,n-7 0,370 2,27 1227
C18:1,n-9 3,819 23,4 1227
C20:1,n-11 0,200 1,23 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,360 2,21 1227
C18:3,n-3 0,130 0,799 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 11,136 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,628 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,490 3,01 1003
Sum fedtsyrer 16,254 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,130 0,799 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,360 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 57 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,718 1221
Isoleucin 1650 350 1059
Leucin 2780 590 1059
Lysin 2410 510 1059
Methionin 849 180 1059
Cystin 109 23 1059
Phenylalanin 1560 330 1059
Tyrosin 1650 350 1059
Threonin 1040 220 1059
Tryptofan 415 88 1059
Valin 2030 430 1059
Arginin 944 200 1059
Histidin 849 180 1059
Alanin 944 200 1059
Asparaginsyre 2120 450 1059
Glutaminsyre 5900 1250 1059
Glycin 613 130 1059
Prolin 3160 670 1059
Serin 1700 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 1274.0
Serotonin 0 mg T 1274.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby