DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1320
Gedemælk
Engelsk navn
Goat milk
Taxonomisk navn
Capra hircus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 289 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 287 kJ 1003
Energi (kcal) 69 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 69 kcal 1003
Protein 3,6 g 132 1938
Protein fra Aminosyrer 3,0 g 1003
Protein, deklaration 3,5 g 132 1938
Kulhydrat difference 4,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 4,1 g 269 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 68 1003
Aske 0,8 g 229 1938
Tørstof 13,0 g 196 1938
Vand 87,0 g 196 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 38,2 RE 1003
Retinol 35,2 µg 1003
beta-Caroten 18,2 µg 1003
D-vitamin 0,0600 µg 1003
D3-vitamin 0,0600 µg 1344
E-vitamin 0,106 α-TE 269 2054
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0480 mg 22 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,138 mg 61 1938
Niacinækvivalent 1,01 NE 1003
Niacin 0,277 mg 21 1938
B6-vitamin 0,0460 mg 3 1938
Pantotensyre 0,310 mg 23 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 1,000 µg 18 1938
B12-vitamin 0,0700 µg 45 1938
C-vitamin 1,30 mg 1003
Ascorbinsyre 1,30 mg 57 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 50,0 mg 68 1938
Kalium 204 mg 96 1938
Calcium 134 mg 94 1938
Magnesium 14,0 mg 63 1938
Jern 0,0500 mg 23 1938
Kobber 0,0500 mg 1344
Zink 0,300 mg 1 1938
Fosfor 111 mg 60 1938
Sum mineraler 513 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,40 g 1346
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,142 3,61 1346
C6:0 0,099 2,52 1346
C8:0 0,109 2,77 1346
C10:0 0,284 7,26 1346
C12:0 0,131 3,33 1346
C14:0 0,349 8,92 1346
C16:0 0,997 25,4 1346
C18:0 0,481 12,2 1346
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,088 2,24 1346
C18:1,n-9 1,069 27,3 1346
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,121 3,08 1346
C18:3,n-3 0,044 1,12 1346
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,591 66,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,157 29,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,165 4,2 1003
Sum fedtsyrer 3,912 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,044 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,121 3,08 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 11 mg 36 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,558 1938
Isoleucin 206 370 1346
Leucin 312 560 1346
Lysin 290 520 1346
Methionin 78 140 1346
Cystin 46 82 1346
Phenylalanin 156 280 1346
Tyrosin 179 320 1346
Threonin 162 290 1346
Tryptofan 44 79 1346
Valin 240 430 1346
Arginin 117 210 1346
Histidin 89 160 1346
Alanin 117 210 1346
Asparaginsyre 212 380 1346
Glutaminsyre 625 1120 1346
Glycin 50 90 1346
Prolin 368 660 1346
Serin 179 320 1346
Sum essentielle Aminosyrer 1578,58
Sum ikke essentielle aminosyrer 1892,74
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 16,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,1 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby