DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 146
Creme fraiche 50 %
Engelsk navn
Sour cream, 50 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1916 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1916 kJ 1003
Energi (kcal) 466 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 466 kcal 1003
Protein 1,9 g 1001
Protein fra Aminosyrer 1,5 g 1003
Protein, deklaration 1,9 g 1001
Kulhydrat difference 2,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 50,0 g 1001
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,06 g 2 1003
Aske 0,5 g 1001
Tørstof 54,4 g 1001
Vand 45,6 g 1001
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 462 RE 1003
Retinol 425 µg 1003
beta-Caroten 220 µg 1003
D-vitamin 0,470 µg 1003
D3-vitamin 0,470 µg 1003
E-vitamin 1,27 α-TE
alfa-Tokoferol 1,27 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0150 mg 0,014 - 0,016 2 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,118 mg 0,113 - 0,122 2 1046
Niacinækvivalent 0,390 NE 1003
Niacin 0,0420 mg 1 1046
B6-vitamin 0,0210 mg 1 1046
Pantotensyre 0,300 mg T 671.0
Biotin 1,40 µg T 671.0
Folat 10,00 µg 6 T 671.0
B12-vitamin 0,160 µg 1 1046
C-vitamin 0,1000 mg 1003
Ascorbinsyre 0,1000 mg 0,1 - 0,3 24 T 671.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 22,0 mg 22,0 21 - 23 2 T 1181.0
Kalium 90,5 mg 90,5 88 - 93 2 T 1181.0
Calcium 50,0 mg 50 - 50 2 1046
Magnesium 6,96 mg 5,3 - 8,7 20 T 1181.0
Jern 0,0602 mg 0,032 - 0,081 6 T 1181.0
Kobber 0,0125 mg 0,012 0,0 - 0,025 2 T 1181.0
Zink 0,230 mg 0,23 0,2 - 0,26 2 T 1181.0
Krom 0,0520 µg 0,0 - 0,221 18 1538
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 59,1 mg 38 - 80 20 T 1181.0
Jod 10,1 µg 1 - 21,7 30 T 1174.0
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 2,40 g 1003
Sum disakkarider 2,40 g 1003
Sum sukkerarter 2,40 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,699 3,59 1227
C6:0 1,089 2,3 1227
C8:0 0,710 1,5 1227
C10:0 1,559 3,29 1227
C12:0 1,939 4,1 1227
C14:0 5,526 11,6 1227
C16:0 14,791 31,3 1227
C18:0 5,057 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,710 1,5 1227
C16:1,n-7 1,089 2,3 1227
C18:1,n-9 11,093 23,4 1227
C20:1,n-11 0,570 1,2 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,039 2,19 1227
C18:3,n-3 0,380 0,803 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 32,369 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 13,461 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,419 3 1003
Sum fedtsyrer 47,250 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,380 0,803 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,039 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 165 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,298 1001
Isoleucin 101 340 1059
Leucin 176 590 1059
Lysin 155 520 1059
Methionin 42 140 1059
Cystin 15 51 1059
Phenylalanin 89 300 1059
Tyrosin 80 270 1059
Threonin 63 210 1059
Tryptofan 21 70 1059
Valin 122 410 1059
Arginin 69 230 1059
Histidin 48 160 1059
Alanin 60 200 1059
Asparaginsyre 143 480 1059
Glutaminsyre 301 1010 1059
Glycin 45 150 1059
Prolin 146 490 1059
Serin 101 340 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 19,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby