DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1467
Olivenolie
Engelsk navn
Olive oil
Taxonomisk navn
Olea europaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 3700 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 3700 kJ 1003
Energi (kcal) 900 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 900 kcal 1003
Protein 0,0 g 1344
Protein fra Aminosyrer 0,0 g 1003
Protein, deklaration 0,0 g 1344
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 100,0 g 100,0 100 - 100 4 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,0 g 1655
Tørstof 100,0 g 1655
Vand 0,0 g 1655
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 5,10 α-TE
alfa-Tokoferol 5,10 mg 1344
gamma-Tokoferol 0 mg 1344
K1-vitamin 0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0 mg 1344
Niacinækvivalent 0 NE 1003
Niacin 0 mg 1344
B6-vitamin 0 mg 1344
Pantotensyre 0 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 0 µg 1344
Frit folat 0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 2 - 3 4 1938
Kalium 1,000 mg 0,0 - 1 4 1938
Calcium 1,000 mg 1 - 1 4 1938
Magnesium 0 mg 4 1938
Jern 0,560 mg 0,44 - 0,79 4 1938
Zink 0 mg 4 1938
Krom 6,80 µg 0,0 - 27,6 16 1506
Selen 0 µg 1655
Fosfor 0 mg 4 1938
Jod 0 µg 1655
Nikkel 5,50 µg 0,0 - 17,2 17 1506
Cadmium 0,400 µg 0,0 - 0,6 17 1506
Bly 3,70 µg 0,0 - 9,4 13 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 1655
Glukose 0 g 0,0 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 0,0 1655
Maltose 0 g 0,0 1655
Sakkarose 0 g 0,0 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 0,0 1655
Cellulose 0 g 0,0 1655
Lignin 0 g 0,0 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,000 0,0 1818
C16:0 9,471 9,89 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 2,369 2,47 1818
C20:0 0,403 0,42 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,604 0,631 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 73,861 77,1 1818
C20:1,n-11 0,262 0,274 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 8,147 8,51 1818
C18:3,n-3 0,583 0,608 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 12,243 12,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 74,727 78 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 8,730 9,12 1003
Sum fedtsyrer 95,700 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,583 0,608 1003
Sum n-6 fedtsyrer 8,147 8,51 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,000 1344
Isoleucin 0 0,0 1655
Leucin 0 0,0 1655
Lysin 0 0,0 1655
Methionin 0 0,0 1655
Cystin 0 0,0 1655
Phenylalanin 0 0,0 1655
Tyrosin 0 0,0 1655
Threonin 0 0,0 1655
Tryptofan 0 0,0 1655
Valin 0 0,0 1655
Arginin 0 0,0 1655
Histidin 0 0,0 1655
Alanin 0 0,0 1655
Asparaginsyre 0 0,0 1655
Glutaminsyre 0 0,0 1655
Glycin 0 0,0 1655
Prolin 0 0,0 1655
Serin 0 0,0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 0,300 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,957 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby