Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 170
Ymer naturel
Engelsk navn
Ymer
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 301 kJ 1003
Energi, kcal 72 kcal 1003
total-N 0,954 g 0,831 - 1,210 69 1067, 1250, 1844, 2092
Protein, total 6,1 g 5,302 - 7,720 69 1067, 1250, 1844, 2092
Protein, deklaration 6,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,6 g 2,88 - 4,46 45 1067, 1250, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,7 - 1,18 69 1067, 1250, 1844, 2092
Tørstof 14,8 g 13,400 - 16,38 69 1067, 1250, 1844, 2092
Vand 85,2 g 83,620 - 86,600 69 1067, 1250, 1844, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,0 RE 1003
Retinol 29,8 µg 16,6 - 50,5 51 1250, 1844, 2092
ß-caroten 15,0 µg 1003
D-vitamin 0,100 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,100 µg 1003
E-vitamin 0,043 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,043 mg 0,050 0,03 - 0,05 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,040 mg 0,02 - 0,051 69 1067, 1250, 1844, 2092
B2-vitamin, riboflavin 0,187 mg 0,13 - 0,254 69 1067, 1250, 1844, 2092
Niacin 1,57 NE 1003
niacin 0,122 mg 0,09 - 0,145 5 1046, 2092
B6-vitamin 0,047 mg 0,04 - 0,057 5 1046, 2092
Pantothensyre 0,337 mg 0,340 0,32 - 0,35 3 2092
Biotin 1,63 µg 0,8 - 2,4 7 1071, 2092
Folat 29,5 µg 16 - 48 48 1250, 1844
B12-vitamin 0,343 µg 0,300 0,30 - 0,43 3 2092
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 0,4 - 0,8 3 1046
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 85,2 mg 70 - 94 36 1232, 1250, 2092
Natrium, Na 46,8 mg 34 - 62 69 1067, 1250, 1844, 2092
Kalium, K 151 mg 135 - 173 69 1067, 1250, 1844, 2092
Calcium, Ca 196 mg 116 - 252 69 1067, 1250, 1844, 2092
Magnesium, Mg 14,6 mg 11,0 - 17,0 69 1067, 1250, 1844, 2092
Phosphor, P 129 mg 110 - 145 19 1232, 2092
Jern, Fe 0,021 mg 0,020 0,018 - 0,026 3 2092
Kobber, Cu 0,007 mg 0,010 0,000 - 0,011 3 2092
Zink, Zn 0,757 mg 0,42 - 1,0 69 1067, 1250, 1844, 2092
Jod, I 11,4 µg 11,0 9,3 - 14 3 2092
Mangan, Mn 0,004 mg 0,004 0,003 - 0,004 3 2092
Chrom, Cr 0,053 µg 0,00 - 0,221 21 1538, 2092
Selen, Se 2,71 µg 1,9 - 4,5 13 1887, 2092
Nikkel, Ni 0,433 µg 0,530 0,10 - 0,67 3 2092
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,930 g 0,47 - 1,29 25 1224
D-mælkesyre 0,030 g 0,01 - 0,33 21 1224
Mælkesyre, total 0,960 g 0,62 - 1,29 25 1224
Citronsyre 0,040 g 0,01 - 0,14 26 1224
Benzoesyre 1,80 mg 1496
Organiske syrer, tot. 1,00 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 3 2092
Galaktose 0 g 0 3 2092
Glucose 0 g 24 1224, 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 3,37 g 3,05 - 3,8 28 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 0 3 2092
Disaccharider, total 3,37 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,37 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,138 4,10 2092
C6:0 0,091 2,70 2092
C8:0 0,051 1,51 2092
C10:0 0,114 3,40 2092
C12:0 0,121 3,61 2092
C14:0 0,365 10,9 2092
C15:0 0,035 1,05 2092
C16:0 1,02 30,4 2092
C18:0 0,404 12,0 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,032 0,94 2092
C16:1,n-7 0,051 1,51 2092
C18:1,n-9 0,639 19,0 2092
C18:1,n-7 0,027 0,80 2092
C18:1,trans n-9 0,130 3,85 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,059 1,75 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,012 0,35 2092
C18:3,n-3 0,020 0,59 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,027 0,80 2092
Andre fedtsyrer 0,027 0,80 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,34 69,6 1003
Sum monoumættede 0,749 22,3 1003
Sum polyumættede 0,091 2,71 1003
Sum transfedtsyrer 0,157 4,67 1003
Fedtsyrer, total 3,36 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 0,59 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,059 1,75 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 343 360 1059
Leucin 611 640 1059
Lysin 525 550 1059
Methionin 181 190 1059
Cystin 13 14 1059
Phenylalanin 305 320 1059
Tyrosin 315 330 1059
Threonin 248 260 1059
Tryptofan 87 91 1059
Valin 429 450 1059
Arginin 219 230 1059
Histidin 181 190 1059
Alanin 210 220 1059
Asparaginsyre 487 510 1059
Glutaminsyre 1300 1360 1059
Glycin 134 140 1059
Prolin 639 670 1059
Serin 372 390 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby