DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 183
Danablu 60+
Engelsk navn
Cheese, Danish Blue, 60 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1682 kJ 1003
Energi (kcal) 407 kcal 1003
Protein 16,3 g 1 2092
Protein fra Aminosyrer 14,3 g 1003
Protein, deklaration 15,9 g 1 2092
Kulhydrat difference 1,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 37,4 g 1 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,79 g 43 1003
Aske 4,9 g 1 2092
Tørstof 59,9 g 1 2092
Vand 40,1 g 1 2092
Nitrogen 2,550 g 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 357 RE 1003
Retinol 330 µg 1 2092
beta-Caroten 159 µg 1003
D-vitamin 0,340 µg 1003
D3-vitamin 0,340 µg 1003
E-vitamin 0,870 α-TE
alfa-Tokoferol 0,870 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,037 - 0,044 2 T 138.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,305 - 0,603 4 T 138.0
Niacinækvivalent 4,74 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,81 - 1,19 4 T 138.0
B6-vitamin 0,230 mg 0,176 - 0,296 6 T 138.0
Pantotensyre 1,73 mg 1,3 - 2,1 16 T 138.0
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 138.0
Folat 36,0 µg 34 - 38 34 T 138.0
Frit folat 2,00 µg 255 1002
B12-vitamin 1,23 µg 1,16 - 1,34 3 T 138.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 138.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 715 mg 550 - 1520 43 2092, 1221
Kalium 68,0 mg 1 2092
Calcium 702 mg 282 - 940 25 2092, 1221
Magnesium 22,8 mg 20,3 - 23 12 T 138.0
Jern 0,0840 mg 1 T 138.0
Kobber 0,0640 mg 1 2092
Zink 4,04 mg 4,04 2,98 - 5,1 2 T 138.0
Mangan 0,0110 mg 1 2092
Krom 0,700 µg 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 1 T 138.0
Selen 12,0 µg 1 2092
Fosfor 396 mg 233 - 650 43 2092, 1221
Chlorid 1110 mg 850 - 2480 43 2092, 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,32 µg 1 2092
Cadmium 0,0110 µg 1538
Bly 0,500 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0,1000 g 1003
Laktose 0 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,1000 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg T 138.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,214 3,43 2092
C6:0 0,867 2,45 2092
C8:0 0,444 1,25 2092
C10:0 1,051 2,97 2092
C12:0 1,246 3,52 2092
C14:0 3,793 10,7 2092
C15:0 0,390 1,1 2092
C16:0 11,597 32,8 2092
C18:0 3,685 10,4 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,325 0,919 2092
C16:1,n-7 0,585 1,65 2092
C18:1,n-7 0,314 0,889 2092
C18:1,n-9 6,936 19,6 2092
C18:1,trans 1,051 2,97 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,596 1,68 2092
C18:2,konjugeret 0,108 0,306 2092
C18:3,n-3 0,152 0,429 2092
C18:2,trans 0,217 0,613 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,770 2,17 2092
Sum mættede fedtsyrer 24,288 68,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,161 23 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,856 2,42 1003
Sum transfedtsyrer 1,268 3,58 1003
Sum fedtsyrer 35,343 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,152 0,429 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,596 1,68 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 119 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 893 350 1059
Leucin 1510 590 1059
Lysin 1300 510 1059
Methionin 459 180 1059
Cystin 59 23 1059
Phenylalanin 842 330 1059
Tyrosin 893 350 1059
Threonin 561 220 1059
Tryptofan 224 88 1059
Valin 1100 430 1059
Arginin 510 200 1059
Histidin 459 180 1059
Alanin 510 200 1059
Asparaginsyre 1150 450 1059
Glutaminsyre 3190 1250 1059
Glycin 332 130 1059
Prolin 1710 670 1059
Serin 918 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 5,20 mg 0,001 - 13 11 T 138.0
Serotonin 0 mg T 138.0
Tyramin 62,5 mg T 138.0
Putrescin 6,50 mg 0,005 - 13,1 4 T 138.0
Cadaverin 15,8 mg 0,005 - 30,3 4 T 138.0
Sum biogene aminer 90,0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby