Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 189
Hvedekerner, hele/knækkede
Engelsk navn
Wheat, kernels, whole/cracked
Taxonomisk navn
Triticum aestivum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,720
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1438 kJ 1003
Energi, kcal 344 kcal 1003
total-N 1,834 g 124 1938
Protein, total 10,7 g 124 1938
Protein, deklaration 11,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 75,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 64,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 63,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 11,0 g 1321
Fedt, total 2,0 g 1347
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 125 1938
Tørstof 89,6 g 126 1938
Vand 10,4 g 126 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 1,40 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,40 mg 0,67 - 2,73 4 1034
alfa-tokotrienol 0,350 mg 0,20 - 0,55 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 1360
B1-vitamin 0,350 mg 1065
B2-vitamin, riboflavin 0,125 mg 1065
Niacin 1,98 NE 1003
niacin 5,60 mg 1344
B6-vitamin 0,355 mg 0,339 - 0,392 6 1072
Pantothensyre 1,10 mg 1352
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3,0 4 T 1212
Folat 21,0 µg 17 - 27 4 T 1212
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 5,00 mg 1,9 - 8,8 5 1058
Kalium, K 384 mg 325 - 429 5 1058
Calcium, Ca 26,3 mg 19,8 - 35,9 6 1015
Magnesium, Mg 116 mg 101 - 128 5 1058
Phosphor, P 272 mg 208 - 345 6 1015
Jern, Fe 3,50 mg 1065
Kobber, Cu 0,320 mg 0,18 - 0,46 36 1104
Zink, Zn 2,80 mg 1,9 - 4,1 36 1104
Jod, I 2,70 µg 0,55 - 8,7 9 1055
Mangan, Mn 3,60 mg 1,5 - 4,8 7 1348
Chrom, Cr 1,20 µg 1,00 0 - 6,8 34 1506
Selen, Se 4,10 µg 1,40 0 - 46,7 34 1506
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 7 1348
Nikkel, Ni 29,0 µg 49,0 0 - 179 34 1506
Kviksølv, Hg 0,330 µg 0,180 0 - 2,20 34 1506
Arsen, As 2,14 µg 0,77 0 - 14,1 34 1506
Cadmium, Cd 6,60 µg 6,80 2,1 - 10,8 34 1506
Bly, Pb 2,40 µg 1,20 0 - 10,8 34 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 1491
Tyramin 0,030 mg 4 1491
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,540 g 1314
Disaccharider, total 0,540 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,540 g 1003
Stivelse 61,4 g 1314
(a)Hexoses 3,98 g 1314
(b)Pentoses 5,41 g 1314
(c)UronicAcids 0,740 g 1314
Cellulose 2,10 g 1314
Lignin 0,500 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 1344
C6:0 0,000 1344
C8:0 0,000 1344
C15:0 0,000 1344
C17:0 0,000 1344
C22:0 0,000 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 1344
C15:1 0,000 1344
C17:1,n-7 0,000 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C20:3,n-3 0,000 1344
C20:5,n-3 0,000 1344
C22:5,n-3 0,000 1344
C22:6,n-3 0,000 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,000 1003
Sum monoumættede 0,000 1003
Sum polyumættede 0,000 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 1003
Fedtsyrer, total 0,000 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 440 240 T 1301
Leucin 789 430 T 1301
Lysin 257 140 T 1301
Methionin 167 91 T 1301
Cystin 183 100 T 1301
Phenylalanin 550 300 T 1301
Tyrosin 238 130 T 1301
Threonin 293 160 T 1301
Tryptofan 119 65 T 1301
Valin 514 280 T 1301
Arginin 403 220 T 1301
Histidin 238 130 T 1301
Alanin 348 190 T 1301
Asparaginsyre 459 250 T 1301
Glutaminsyre 3580 1950 T 1301
Glycin 385 210 T 1301
Prolin 1230 670 T 1301
Serin 550 300 T 1301

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby