DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 189
Hvedekerner, hele/knækkede
Engelsk navn
Wheat, kernels, whole/cracked
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1438 kJ 1003
Energi (kcal) 340 kcal 1003
Protein 10,7 g 124 1938
Protein, deklaration 11,5 g 124 1938
Kulhydrat difference 75,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 64,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 63,6 g 1003
Kostfibre 11,0 g 1321
Fedt 2,0 g 1347
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 1,5 g 125 1938
Tørstof 89,6 g 126 1938
Vand 10,4 g 126 1938
Nitrogen 1,834 g 124 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,40 α-TE
alfa-Tokoferol 1,40 mg 0,67 - 2,73 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,350 mg 0,2 - 0,55 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,350 mg 1065
Riboflavin (B2-vitamin) 0,125 mg 1065
Niacinækvivalent 1,62 NE 3 1003
Niacin 5,60 mg 1344
B6-vitamin 0,355 mg 0,339 - 0,392 6 1072
Pantotensyre 1,10 mg 1352
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3 4 T 1212.0
Folat 21,0 µg 17 - 27 4 T 1212.0
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Cholin 31,2 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 5,00 mg 1,9 - 8,8 5 1058
Kalium 384 mg 325 - 429 5 1058
Calcium 26,3 mg 19,8 - 35,9 6 1015
Magnesium 116 mg 101 - 128 5 1058
Jern 3,50 mg 1065
Kobber 0,320 mg 0,18 - 0,46 36 1104
Zink 2,80 mg 1,9 - 4,1 36 1104
Mangan 3,60 mg 1,5 - 4,8 7 1348
Krom 1,20 µg 1,0 0,0 - 6,8 34 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 30 7 1348
Selen 4,10 µg 1,4 0,0 - 46,7 34 1506
Fosfor 272 mg 208 - 345 6 1015
Jod 2,70 µg 0,55 - 8,7 9 1055
Nikkel 29,0 µg 49,0 0,0 - 179 34 1506
Kviksølv 0,330 µg 0,18 0,0 - 2,2 34 1506
Arsen 2,14 µg 0,77 0,0 - 14,1 34 1506
Cadmium 6,60 µg 6,8 2,1 - 10,8 34 1506
Bly 2,40 µg 1,2 0,0 - 10,8 34 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1314
Glukose 0 g 1314
Sum monosakkarider 0 g 1003
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0,540 g 1314
Sum disakkarider 0,540 g 1003
Sum sukkerarter 0,540 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 61,4 g 1314
Cellulose 2,10 g 1314
Lignin 0,500 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1344
C6:0 0,000 0,0 1344
C8:0 0,000 0,0 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C22:0 0,000 0,0 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1344
C15:1,n-5 0,000 0,0 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:6,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,440 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 360 240 T 1212.0
Leucin 640 430 T 1212.0
Lysin 210 140 T 1212.0
Methionin 140 91 T 1212.0
Cystin 150 100 T 1212.0
Phenylalanin 450 300 T 1212.0
Tyrosin 190 130 T 1212.0
Threonin 240 160 T 1212.0
Tryptofan 97 65 T 1212.0
Valin 420 280 T 1212.0
Arginin 330 220 T 1212.0
Histidin 190 130 T 1212.0
Alanin 280 190 T 1212.0
Asparaginsyre 370 250 T 1212.0
Glutaminsyre 2910 1950 T 1212.0
Glycin 310 210 T 1212.0
Prolin 1000 670 T 1212.0
Serin 450 300 T 1212.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 1491
Serotonin 0 mg 1474
Tyramin 0,0300 mg 4 1491
Sum biogene aminer 0,380 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,720 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby