Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 2
Æble, uspec., råt
Engelsk navn
Apple, raw, all varieties
Taxonomisk navn
Malus domestica Borkh.
Synonymer
Æbler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 15 2127
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 233 kJ 1003
Energi, kcal 56 kcal 1003
total-N 0,043 g 0,026 - 0,072 72 1068, 1842, 1859, 2127
Protein, total 0,3 g 0,163 - 0,450 72 1068, 1842, 1859, 2127
Protein, deklaration 0,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 14,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 12,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 12,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,2 g 1,81 - 2,76 79 1305, 1842, 1859, 2127
Fedt, total 0,2 g <0,5 - 0,65 7 1068, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,15 - 1,44 54 1842, 1859, 2127
Tørstof 15,1 g 11,900 - 18,8 75 1305, 1859, 1878, 2127
Vand 84,9 g 81,200 - 88,100 75 1305, 1859, 1878, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 25,0 µg 18 - 32 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,254 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,254 mg 0,255 0,09 - 0,39 14 2127
K1-vitamin 3,00 µg 1360
B1-vitamin 0,013 mg <0,02 - 0,025 79 1305, 1842, 1859, 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,008 mg <0,02 - 0,016 61 1305, 1859, 2127
Niacin 0,173 NE 1003
niacin 0,123 mg 0,09 - 0,18 25 1018, 2127
B6-vitamin 0,046 mg <0,04 - 0,09 79 1305, 1842, 1859, 2127
Pantothensyre 0,072 mg 0,064 0,042 - 0,121 15 2127
Biotin 0,996 µg 0,900 0,67 - 1,4 15 2127
Folat 9,00 µg 4,7 - 18 25 1305
Frit folat 3,00 µg 1,5 - 5,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 8,26 mg 1003
L-ascorbinsyre 7,76 mg 7,40 1,2 - 20,1 15 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,503 mg 0,410 0,21 - 1,5 15 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,601 mg 0,520 <0,2 - 1,50 15 2127
Kalium, K 118 mg 77 - 343 40 1305, 2127
Calcium, Ca 4,13 mg 3,08 - 6,3 21 1015, 2127
Magnesium, Mg 4,49 mg 3,3 - 6,17 61 1305, 1859, 2127
Phosphor, P 9,52 mg 9,10 6,8 - 13,1 15 2127
Jern, Fe 0,121 mg 0 - 0,25 61 1305, 1859, 2127
Kobber, Cu 0,031 mg 0,032 0,021 - 0,046 15 2127
Zink, Zn 0,024 mg <0,03 - 0,06 61 1305, 1859, 2127
Jod, I 0,098 µg 0,000 <0,18 - 0,326 15 2127
Mangan, Mn 0,060 mg 0,051 0,017 - 0,142 15 2127
Chrom, Cr 0,111 µg 0,000 <0,24 - 0,62 15 2127
Selen, Se 0,005 µg 0,000 <0,056 - 0,078 15 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 0,516 µg 0,450 0,046 - 1,45 15 2127
Kviksølv, Hg 0,001 µg 0,000 <0,013 - 0,013 15 2127
Arsen, As 0,028 µg 0,000 <0,065 - 0,156 15 2127
Cadmium, Cd 0,025 µg 0,021 <0,017 - 0,118 15 2127
Bly, Pb 0,149 µg 0,135 0,042 - 0,36 15 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 4 1491
Spermin 0,222 mg 1466
Spermidin 9,86 mg 1466
Serotonin 0,003 mg 1656
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 6,05 g 6,00 3,20 - 7,70 29 1878, 2127
Glucose 1,76 g 1,70 0,43 - 4,00 29 1878, 2127
Monosaccharider, total 7,80 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 3 1314, 1878
Saccharose 3,09 g 2,99 <0,1 - 5,4 29 1878, 2127
Disaccharider, total 3,09 g 1003
Sukkerarter, ialt 10,9 g 1003
Sorbitol 0,436 g 0,450 0,2 - 0,7 14 1878
Sukkeralkoholer, total 0,436 g 1003
Stivelse 0 g 0 3 1314, 2127
(a)Hexoses 0,120 g 1314
(b)Pentoses 0,250 g 1314
(c)UronicAcids 0,490 g 1314
Cellulose 0,760 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,038 20,7 1039
C18:0 0,007 3,88 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,007 3,88 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,103 56,5 1039
C18:3,n-3 0,028 15,1 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,045 24,6 1003
Sum monoumættede 0,007 3,83 1003
Sum polyumættede 0,131 71,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,183 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,028 15,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,103 56,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 9 200 1059
Leucin 14 320 1059
Lysin 13 300 1059
Methionin 3 60 1059
Cystin 1 20 1059
Phenylalanin 7 160 1059
Tyrosin 4 100 1059
Threonin 8 180 1059
Tryptofan 3 60 1059
Valin 10 240 1059
Arginin 6 140 1059
Histidin 4 100 1059
Alanin 11 260 1059
Asparaginsyre 78 1820 1059
Glutaminsyre 22 520 1059
Glycin 8 180 1059
Prolin 8 190 1059
Serin 11 260 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby