DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 2
Æble, uspec., råt
Engelsk navn
Apple, raw, all varieties
Taxonomisk navn
Malus domestica Borkh.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 15 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 233 kJ 1003
Energi, kcal 55 kcal 1003
Nitrogen, total 0,043 g 0,026 - 0,072 72 2127, 1068, 1859, 1842
Protein, videnskabelig 0,3 g 0,162 - 0,45 72 2127, 1068, 1842, 1859
Protein, deklaration 0,3 g 0,162 - 0,45 72 1068, 1842, 1859, 2127
Kulhydrat, difference 14,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 12,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 10,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,2 g 1,81 - 2,76 79 1305, 1842, 1859, 2127
Fedt, total 0,2 g 0,28 - 0,65 7 2127, 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,15 - 1,44 54 1842, 1859, 2127
Tørstof 15,1 g 11,9 - 18,8 75 1878, 2127, 1305, 1859
Vand 84,9 g 81,2 - 88,1 75 1878, 2127, 1305, 1859
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,254 α-TE
alfa-tokoferol 0,254 mg 0,255 0,09 - 0,39 14 2127
K1-vitamin 3,00 µg 1360
B1-vitamin 0,0131 mg 0,011 - 0,025 79 1842, 1305, 1859, 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,00823 mg 0,007 - 0,016 61 1305, 1859, 2127
Niacinækvivalent 0,166 NE 1003
Niacin 0,123 mg 0,09 - 0,18 25 1018, 2127
B6-vitamin 0,0460 mg 0,03 - 0,09 79 1305, 1842, 1859, 2127
Pantothensyre 0,0723 mg 0,064 0,042 - 0,121 15 2127
Biotin 0,996 µg 0,9 0,67 - 1,4 15 2127
Folat 9,00 µg 4,7 - 18 25 1305
Frit folat 3,00 µg 1,5 - 5,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 8,26 mg 1003
L-ascorbinsyre 7,76 mg 7,4 1,2 - 20,1 15 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,503 mg 0,41 0,21 - 1,5 15 2127
beta-caroten 25,0 µg 18 - 32 2 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,601 mg 0,52 0,2 - 1,5 15 2127
Kalium, K 118 mg 77 - 343 40 1305, 2127
Calcium, Ca 4,13 mg 3,08 - 6,3 21 2127, 1015
Magnesium, Mg 4,49 mg 3,3 - 6,17 61 1305, 1859, 2127
Fosfor, P 9,52 mg 9,1 6,8 - 13,1 15 2127
Jern, Fe 0,121 mg 0 - 0,25 61 1305, 2127, 1859
Kobber, Cu 0,0310 mg 0,032 0,021 - 0,046 15 2127
Zink, Zn 0,0242 mg 0 - 0,06 61 1859, 1305, 2127
Jod, I 0,0978 µg 0,18 - 0,326 15 2127
Mangan, Mn 0,0599 mg 0,051 0,017 - 0,142 15 2127
Chrom, Cr 0,111 µg 0,24 - 0,62 15 2127
Selen, Se 0,00520 µg 0,056 - 0,078 15 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 0,516 µg 0,45 0,046 - 1,45 15 2127
Kviksølv, Hg 0,000867 µg 0,013 - 0,013 15 2127
Arsen, As 0,0276 µg 0,065 - 0,156 15 2127
Cadmium, Cd 0,0249 µg 0,021 0,017 - 0,118 15 2127
Bly, Pb 0,149 µg 0,135 0,042 - 0,36 15 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 4 1491
Spermin 0,222 mg 1466
Spermidin 9,86 mg 1466
Serotonin 0,00300 mg 1656
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 6,05 g 6 3,2 - 7,7 29 1878, 2127
Glukose 1,76 g 1,7 0,43 - 4 29 1878, 2127
Monosaccharider, total 7,80 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1878
Sakkarose 3,09 g 2,99 0,1 - 5,4 29 1878, 2127
Disaccharider, total 3,09 g 1003
Sukkerarter, total 10,9 g 1003
Sorbitol 0,436 g 0,45 0,2 - 0,7 14 1878
Sukkeralkoholer, total 0,436 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Hexose 0,120 g 1314
Pentose 0,250 g 1314
Uronic Acid 0,490 g 1314
Cellulose 0,760 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,038 20,6 1039
C18:0 0,007 3,87 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,007 3,87 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,103 56,4 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,028 15 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,045 24,5 1003
Sum monoumættede 0,007 3,87 1003
Sum polyumættede 0,131 71,5 1003
Fedtsyrer, total 0,183 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,028 15 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,103 56,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 9 200 1059
Leucin 14 320 1059
Lysin 13 300 1059
Methionin 3 60 1059
Cystin 1 20 1059
Phenylalanin 7 160 1059
Tyrosin 4 100 1059
Threonin 8 180 1059
Tryptofan 3 60 1059
Valin 10 240 1059
Arginin 6 140 1059
Histidin 4 100 1059
Alanin 11 260 1059
Asparaginsyre 78 1820 1059
Glutaminsyre 22 520 1059
Glycin 8 180 1059
Prolin 8 190 1059
Serin 11 260 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby