DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 214
Cheshire, 50+
Engelsk navn
Cheese, hard, Cheshire, 50 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1579 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1579 kJ 1003
Energi (kcal) 381 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 381 kcal 1003
Protein 24,0 g 1221
Protein fra Aminosyrer 21,2 g 1003
Protein, deklaration 23,5 g 1221
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 31,2 g 88 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,53 g 25 1003
Aske 2,9 g 1003
Tørstof 59,1 g 88 1221
Vand 40,9 g 88 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 288 RE 1003
Retinol 265 µg 1003
beta-Caroten 137 µg 1003
D-vitamin 0,300 µg 1003
D3-vitamin 0,300 µg 1003
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,08 T 321.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,3 - 0,8 T 321.0
Niacinækvivalent 5,62 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 T 321.0
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 T 321.0
Pantotensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 T 321.0
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 T 321.0
Folat 20,0 µg 10 - 40 T 321.0
B12-vitamin 1,50 µg T 321.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 321.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 613 mg 393 - 810 25 1221
Kalium 120 mg T 321.0
Calcium 890 mg 630 - 1020 16 1221
Magnesium 25,0 mg T 321.0
Jern 0,400 mg T 321.0
Kobber 0,0300 mg T 321.0
Zink 4,00 mg T 321.0
Mangan 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 T 261.0
Krom 0,280 µg 1538
Selen 8,00 µg 1003
Fosfor 430 mg 320 - 480 16 1221
Chlorid 947 mg 607 - 1250 25 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 4,00 µg 2 - 10 6 T 261.0
Cadmium 0,0110 µg 1538
Bly 0,500 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 T 321.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,060 3,59 1227
C6:0 0,680 2,3 1227
C8:0 0,440 1,49 1227
C10:0 0,970 3,29 1227
C12:0 1,210 4,1 1227
C14:0 3,450 11,7 1227
C16:0 9,231 31,3 1227
C18:0 3,150 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,440 1,49 1227
C16:1,n-7 0,680 2,3 1227
C18:1,n-9 6,931 23,5 1227
C20:1,n-11 0,350 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,650 2,2 1227
C18:3,n-3 0,240 0,814 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 20,193 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,401 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,890 3,01 1003
Sum fedtsyrer 29,484 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,240 0,814 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,650 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 103 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,762 1221
Isoleucin 1320 350 1059
Leucin 2220 590 1059
Lysin 1920 510 1059
Methionin 677 180 1059
Cystin 87 23 1059
Phenylalanin 1240 330 1059
Tyrosin 1320 350 1059
Threonin 828 220 1059
Tryptofan 331 88 1059
Valin 1620 430 1059
Arginin 752 200 1059
Histidin 677 180 1059
Alanin 752 200 1059
Asparaginsyre 1690 450 1059
Glutaminsyre 4700 1250 1059
Glycin 489 130 1059
Prolin 2520 670 1059
Serin 1350 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 T 321.0
Serotonin 0 mg T 321.0
Cholin 16,5 mg 1 2187
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 T 321.0
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 T 321.0
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 T 321.0
Sum biogene aminer 153 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby