DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 26
Hvidkål, rå
Engelsk navn
Cabbage, white, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var alba DC
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 7 1879, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 133 kJ 1003
Energi, kcal 32 kcal 1003
Nitrogen, total 0,196 g 0,112 - 0,352 28 1842, 1859, 1825
Protein, videnskabelig 1,2 g 0,7 - 2,2 28 1842, 1859, 1825
Protein, deklaration 1,2 g 0,7 - 2,2 28 1842, 1859, 1825
Kulhydrat, difference 7,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 5,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 4,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,3 g 1,49 - 2,81 36 1859, 1842, 1305
Fedt, total 0,2 g 0,2 0,2 - 0,2 2 1825, 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,4 - 1 28 1842, 1859, 1825
Tørstof 9,4 g 6,18 - 10,7 41 1879, 1305, 1842, 1859
Vand 90,6 g 89,3 - 93,8 41 1879, 1305, 1859, 1842
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-tokoferol 0,0200 mg 1 1034
K1-vitamin 76,0 µg 11 1928
B1-vitamin 0,0493 mg 0,028 - 0,079 36 1859, 1305, 1842
B2-vitamin, riboflavin 0,0355 mg 0,025 - 0,059 24 1305, 1859
Niacinækvivalent 0,550 NE 1003
Niacin 0,400 mg 0,2 - 0,56 10 1018
B6-vitamin 0,156 mg 0,101 - 0,212 36 1842, 1859, 1305
Pantothensyre 0,210 mg 1352
Biotin 1,20 µg 0,81 - 1,4 4 1071
Folat 77,0 µg 42 - 125 12 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 45,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 45,8 mg 25,5 - 62 48 1068, 1305, 1859, 1842
beta-caroten 35,0 µg 16 - 66 5 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 4,4 - 9 6 1058
Kalium, K 240 mg 175 - 320 30 1058, 1305, 1859
Calcium, Ca 50,9 mg 42,5 - 57 10 1030, 1015
Magnesium, Mg 10,9 mg 8,1 - 15 29 1305, 1859, 1058
Fosfor, P 30,1 mg 23,3 - 40,7 6 1015
Jern, Fe 0,305 mg 0,19 - 0,6 24 1305, 1859
Kobber, Cu 0,0190 mg 0,02 0,009 - 0,035 42 1082
Zink, Zn 0,145 mg 0,1 - 0,23 24 1859, 1305
Jod, I 0,700 µg 0,1 - 3,1 8 1055
Mangan, Mn 0,240 mg 0,11 - 0,36 5 1348
Chrom, Cr 1,70 µg 0,6 0 - 14,2 26 1506
Selen, Se 0,767 µg 0 - 3,8 24 1914, 1843
Molybdæn, Mo 0 µg 3 1348
Nikkel, Ni 2,70 µg 1,4 0,4 - 9,5 10 1843
Kviksølv, Hg 0,0900 µg 0,04 0 - 0,5 26 1506
Arsen, As 0,120 µg 0,05 0 - 0,64 26 1506
Cadmium, Cd 0,283 µg 0,13 - 0,54 24 1914, 1843
Bly, Pb 0,500 µg 0,1 - 0,9 24 1914, 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,88 g 1,8 1,6 - 2,2 5 1879
Glukose 2,48 g 2,5 2,3 - 2,6 5 1879
Monosaccharider, total 4,36 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 0,140 g 0,2 0 - 0,3 5 1879
Disaccharider, total 0,140 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, total 4,50 g 1003
Stivelse 0,0300 g 1314
Hexose 0,270 g 1314
Pentose 0,370 g 1314
Uronic Acid 0,820 g 1314
Cellulose 0,710 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,037 23,2 1039
C18:0 0,004 2,58 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 2,58 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,031 19,3 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,084 52,2 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,041 25,8 1003
Sum monoumættede 0,004 2,58 1003
Sum polyumættede 0,115 71,6 1003
Fedtsyrer, total 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,084 52,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,031 19,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 27 140 1059
Leucin 35 180 1059
Lysin 35 180 1059
Methionin 9 46 1059
Cystin 5 26 1059
Phenylalanin 22 110 1059
Tyrosin 12 62 1059
Threonin 24 120 1059
Tryptofan 9 46 1059
Valin 45 230 1059
Arginin 67 340 1059
Histidin 22 110 1059
Alanin 61 310 1059
Asparaginsyre 110 560 1059
Glutaminsyre 292 1490 1059
Glycin 27 140 1059
Prolin 57 290 1059
Serin 51 260 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby