DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 268
Citronsaft, friskpresset
Engelsk navn
Lemon juice, fresh
Taxonomisk navn
Citrus limon (Linnaeus, 1753) (Osbeck, 1768)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 134 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 96 kJ 1003
Energi (kcal) 31 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 22 kcal 1003
Protein 0,4 g 0,337 - 0,418 22 1342
Protein, deklaration 0,4 g 0,337 - 0,418 22 1342
Kulhydrat difference 3,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1344
Fedt 0,0 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 1003
Aske 0,3 g 0,3 - 0,3 17 1342
Tørstof 9,3 g 8,9 - 9,7 17 1342
Vand 90,7 g 90,3 - 91,1 17 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,500 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 3,00 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0400 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,01000 mg 1 1022
Niacinækvivalent 0,1000 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1344
B6-vitamin 0,0500 mg 1352
Pantotensyre 0,1000 mg 1352
Biotin 0,300 µg 1344
Folat 7,00 µg 1374
Frit folat 7,00 µg 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 46,0 mg 1003
Ascorbinsyre 46,0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 1344
Kalium 160 mg 1344
Calcium 110 mg 1344
Magnesium 7,00 mg 1344
Jern 0,400 mg 1344
Kobber 0,0530 mg 0,052 0,034 - 0,069 6 1082
Zink 0,130 mg 0,089 0,05 - 0,3 6 1082
Mangan 0,00800 mg 1349
Krom 0,200 µg 0,1 0,0 - 0,6 5 T 21.0
Selen 0,120 µg 0,0 - 0,5 10 T 21.0
Fosfor 21,0 mg 1344
Jod 0,600 µg 0,25 - 1,5 4 1055
Nikkel 6,65 µg 0,9 - 23,9 11 T 21.0
Kviksølv 0,130 µg 0,06 0,0 - 0,29 5 T 21.0
Arsen 0,0400 µg 0,0 - 0,1 5 T 21.0
Cadmium 0,0355 µg 0,0 - 0,11 11 T 21.0
Bly 0,400 µg 0,3 0,0 - 1,1 6 T 21.0
Sum mineraler 304 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,900 g 1370
Glukose 0,500 g 1370
Sum monosakkarider 1,40 g 1003
Sakkarose 0,200 g 1370
Sum disakkarider 0,200 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 1,6 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Crude fibre 0 g 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 4,80 g 2 2123
Sum organiske syrer 4,80 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 1655
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 1655
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 1655
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 1655
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 1655
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,061 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 5,10 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby