DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 268
Citronsaft, friskpresset
Engelsk navn
Lemon juice, fresh
Taxonomisk navn
Citrus limon (L.) Burm. f.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 134 kJ 1003
Energi, kcal 31 kcal 1003
Nitrogen, total 0,061 g 0,054 - 0,067 22 1342
Protein, videnskabelig 0,4 g 0,337 - 0,418 22 1342
Protein, deklaration 0,4 g 0,337 - 0,418 22 1342
Kulhydrat, difference 8,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 8,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 8,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1344
Fedt, total 0,0 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,3 - 0,3 17 1342
Tørstof 9,3 g 8,9 - 9,7 17 1342
Vand 90,7 g 90,3 - 91,1 17 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,250 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0400 α-TE
alfa-tokoferol 0,0400 mg 1 1034
B1-vitamin 0,0200 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,01000 mg 1 1022
Niacinækvivalent 0,1000 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1344
B6-vitamin 0,0500 mg 1352
Pantothensyre 0,1000 mg 1352
Biotin 0,300 µg 1344
Folat 7,00 µg 1374
Frit folat 7,00 µg 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 46,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 46,0 mg 1938
beta-caroten 3,00 µg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 1344
Kalium, K 160 mg 1344
Calcium, Ca 110 mg 1344
Magnesium, Mg 7,00 mg 1344
Fosfor, P 21,0 mg 1344
Jern, Fe 0,400 mg 1344
Kobber, Cu 0,0530 mg 0,052 0,034 - 0,069 6 1082
Zink, Zn 0,130 mg 0,089 0,05 - 0,3 6 1082
Jod, I 0,600 µg 0,25 - 1,5 4 1055
Mangan, Mn 0,00800 mg 1349
Chrom, Cr 0,200 µg 0,1 0 - 0,6 5 T 21
Selen, Se 0,120 µg 0 - 0,5 10 T 21
Nikkel, Ni 6,65 µg 0,9 - 23,9 11 T 21
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0,06 0 - 0,29 5 T 21
Arsen, As 0,0400 µg 0 - 0,1 5 T 21
Cadmium, Cd 0,0355 µg 0 - 0,11 11 T 21
Bly, Pb 0,400 µg 0,3 0 - 1,1 6 T 21
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 4,80 g 2 2123
Organiske syrer, tot. 4,80 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,900 g 1370
Glukose 0,500 g 1370
Monosaccharider, total 1,40 g 1003
Sakkarose 0,200 g 1370
Disaccharider, total 0,200 g 1003
Sukkerarter, total 1,60 g 1003
Crude fibre 0 g 1342
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby