DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 300
Syrnet fløde 9 % (Fraiche 9%)
Engelsk navn
Cream, cultured, 9 % fat (Fraiche 9%)
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 492 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 471 kJ 1003
Energi (kcal) 118 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 113 kcal 1003
Protein 6,8 g 1 2092
Protein fra Aminosyrer 5,5 g 1003
Protein, deklaration 6,7 g 1 2092
Kulhydrat difference 4,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,2 g 1 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 1 1003
Aske 0,7 g 1 2092
Tørstof 20,0 g 1 2092
Vand 80,0 g 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 64,7 RE 1003
Retinol 58,0 µg 1 2092
beta-Caroten 40,0 µg 1003
D-vitamin 0,140 µg 1003
D3-vitamin 0,140 µg 1003
E-vitamin 0,230 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,230 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 1 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,240 mg 1 2092
Niacinækvivalent 1,40 NE 1003
Niacin 0,150 mg 1 2092
B6-vitamin 0,0400 mg 1 2092
Pantotensyre 0,300 mg 1 2092
Biotin 1,20 µg 1 2092
Folat 13,0 µg 1003
Frit folat 3,00 µg T 303.0
B12-vitamin 0,350 µg 1 2092
C-vitamin 0,900 mg 1003
Ascorbinsyre 0,900 mg 2 T 303.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 28,0 mg 1 2092
Kalium 119 mg 1 2092
Calcium 104 mg 1 2092
Magnesium 10,1 mg 1 2092
Jern 0,0260 mg 1 2092
Kobber 0,0210 mg 1 2092
Zink 0,370 mg 1 2092
Mangan 0,00400 mg 1 2092
Krom 0,300 µg 1 2092
Molybdæn 5,00 µg T 303.0
Selen 4,40 µg 1 2092
Fosfor 109 mg 1 2092
Chlorid 90,0 mg 1 2092
Jod 15,0 µg 1 2092
Nikkel 0,580 µg 1 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 460 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 3,20 g 1 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 3,20 g 1003
Sum sukkerarter 3,20 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,316 4,07 2092
C6:0 0,218 2,81 2092
C8:0 0,120 1,54 2092
C10:0 0,272 3,51 2092
C12:0 0,316 4,07 2092
C14:0 0,883 11,3 2092
C15:0 0,098 1,26 2092
C16:0 2,398 30,9 2092
C18:0 0,905 11,6 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,076 0,984 2092
C16:1,n-7 0,120 1,54 2092
C18:1,n-7 0,044 0,562 2092
C18:1,n-9 1,373 17,7 2092
C18:1,trans 0,262 3,37 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,131 1,68 2092
C18:2,konjugeret 0,033 0,421 2092
C18:3,n-3 0,054 0,703 2092
C18:2,trans 0,065 0,843 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,065 0,843 2092
Sum mættede fedtsyrer 5,526 71,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,613 20,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,218 2,81 1003
Sum transfedtsyrer 0,327 4,21 1003
Sum fedtsyrer 7,749 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,054 0,703 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,131 1,68 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 30 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,070 2092
Isoleucin 364 340 1059
Leucin 631 590 1059
Lysin 556 520 1059
Methionin 150 140 1059
Cystin 55 51 1059
Phenylalanin 321 300 1059
Tyrosin 289 270 1059
Threonin 225 210 1059
Tryptofan 75 70 1059
Valin 439 410 1059
Arginin 246 230 1059
Histidin 171 160 1059
Alanin 214 200 1059
Asparaginsyre 514 480 1059
Glutaminsyre 1080 1010 1059
Glycin 161 150 1059
Prolin 524 490 1059
Serin 364 340 1059
Sum essentielle Aminosyrer 2931,8
Sum ikke essentielle aminosyrer 3446,47
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 19,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby