DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 309
Parmesan, 32+
Engelsk navn
Cheese, hard, Parmesan, 32 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1488 kJ 1003
Energi, kcal 357 kcal 1003
Nitrogen, total 5,266 g 1221
Protein, videnskabelig 33,6 g 1221
Protein, deklaration 32,9 g 1221
Kulhydrat, difference 1,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 24,1 g 52 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,1 g 1003
Tørstof 63,3 g 52 1221
Vand 36,7 g 52 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 214 RE 1003
Retinol 205 µg 1003
D-vitamin 0,240 µg 1003
D3-vitamin 0,240 µg 1003
E-vitamin 0,610 α-TE
alfa-tokoferol 0,610 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0390 mg 1 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,332 mg 4 1938
Niacinækvivalent 7,99 NE 1003
Niacin 0,271 mg 12 1938
B6-vitamin 0,0910 mg 15 1938
Pantothensyre 0,530 mg 1352
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 136
Folat 7,00 µg 20 1938
B12-vitamin 1,60 µg T 94
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 106 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 998 mg 810 - 1200 25 1221
Kalium, K 92,0 mg 4 1938
Calcium, Ca 1180 mg 1090 - 1310 15 1221
Magnesium, Mg 44,0 mg 4 1938
Fosfor, P 930 mg 710 - 1180 15 1221
Jern, Fe 0,820 mg 4 1938
Kobber, Cu 0,0300 mg T 321
Zink, Zn 2,75 mg 4 1938
Jod, I 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 T 261
Chrom, Cr 0,300 µg 1538
Selen, Se 11,0 µg 1003
Nikkel, Ni 4,00 µg 2 - 10 6 T 261
Cadmium, Cd 0,0120 µg 1538
Bly, Pb 0,550 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 5,00 mg 0,4 - 29 1483
Serotonin 0,00300 mg 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,821 3,6 1227
C6:0 0,521 2,28 1227
C8:0 0,340 1,49 1227
C10:0 0,751 3,29 1227
C12:0 0,931 4,08 1227
C14:0 2,663 11,6 1227
C16:0 7,138 31,3 1227
C18:0 2,443 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,340 1,49 1227
C16:1,n-7 0,521 2,28 1227
C18:1,n-9 5,356 23,5 1227
C20:1,n-11 0,270 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,501 2,19 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,180 0,791 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 15,607 68,5 1003
Sum monoumættede 6,487 28,4 1003
Sum polyumættede 0,681 2,98 1003
Fedtsyrer, total 22,775 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,180 0,791 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,501 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 80 mg 52 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1840 350 1059
Leucin 3110 590 1059
Lysin 2690 510 1059
Methionin 948 180 1059
Cystin 121 23 1059
Phenylalanin 1740 330 1059
Tyrosin 1840 350 1059
Threonin 1160 220 1059
Tryptofan 463 88 1059
Valin 2260 430 1059
Arginin 1050 200 1059
Histidin 948 180 1059
Alanin 1050 200 1059
Asparaginsyre 2370 450 1059
Glutaminsyre 6580 1250 1059
Glycin 685 130 1059
Prolin 3530 670 1059
Serin 1900 360 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby