DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 31
Majskolbe, rå
Engelsk navn
Sweetcorn, on-the-cob, raw
Taxonomisk navn
Zea mays (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 381 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 555 kJ 1003
Energi (kcal) 91 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 131 kcal 1003
Protein 3,7 g 3,4 - 4 4 1825
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,4 - 4 4 1825
Kulhydrat difference 16,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 23,7 g 1003
Kostfibre 2,8 g 2 - 3,4 4 1825
Fedt 1,8 g 1,4 - 2,1 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,7 g 0,6 - 0,7 4 1825
Tørstof 22,5 g 20,1 - 27,5 4 1825
Vand 77,5 g 72,5 - 79,9 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,83 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 47,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1344
K1-vitamin 0,300 µg 1928
K-vitamin 0,300 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,150 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0800 mg 1344
Niacinækvivalent 2,19 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1344
B6-vitamin 0,160 mg 1352
Pantotensyre 0,540 mg 1352
Biotin 0,500 µg 40 1002
Folat 33,0 µg 30,5 - 34,2 4 1374
Frit folat 27,0 µg 21,5 - 33,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,80 mg 1003
Ascorbinsyre 6,80 mg 7 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,3 - 5,4 4 1058
Kalium 306 mg 299 - 322 4 1058
Calcium 4,00 mg 1344
Magnesium 39,0 mg 37,7 - 40,5 4 1058
Jern 0,600 mg 0,52 - 0,72 3 1043
Kobber 0,240 mg 0,11 - 0,42 3 1348
Zink 1,40 mg 0,81 - 2,4 3 1348
Mangan 0,350 mg 0,21 - 0,63 3 1348
Krom 1,000 µg 1 - 2 3 1348
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 4,00 µg 4 - 6 3 1348
Fosfor 170 mg 120 - 270 3 1348
Jod 0,500 µg 0,03 - 1,8 6 1055
Nikkel 4,10 µg 3,0 1,3 - 9,3 10 T 1164.0
Sum mineraler 523 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 1370
Glukose 0,600 g 1370
Sum monosakkarider 0,800 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0,1000 g 1370
Sakkarose 0,800 g 1370
Sum disakkarider 0,900 g 1003
Sum sukkerarter 1,70 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 22,0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,007 0,413 1345
C15:0 0,000 0,0 1345
C16:0 0,240 14,1 1345
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 0,037 2,18 1345
C20:0 0,000 0,0 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,000 0,0 1345
C17:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 0,516 30,5 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,862 50,9 1345
C18:3,n-3 0,030 1,77 1345
C20:3,n-3 0,000 0,0 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,284 16,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,516 30,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,892 52,6 1003
Sum fedtsyrer 1,692 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,030 1,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,862 50,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,592 1825
Isoleucin 136 230 1345
Leucin 468 790 1345
Lysin 101 170 1345
Methionin 71 120 1345
Cystin 59 100 1345
Phenylalanin 189 320 1345
Tyrosin 142 240 1345
Threonin 136 230 1345
Tryptofan 24 40 1345
Valin 178 300 1345
Arginin 154 260 1345
Histidin 101 170 1345
Alanin 278 470 1345
Asparaginsyre 237 400 1345
Glutaminsyre 764 1290 1345
Glycin 136 230 1345
Prolin 332 560 1345
Serin 189 320 1345
Sum essentielle Aminosyrer 1403,04
Sum ikke essentielle aminosyrer 2291,04
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 23,0 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 64 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby