Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 31
Majskolbe, rå
Engelsk navn
Sweetcorn, on-the-cob, raw
Taxonomisk navn
Zea mays L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 64
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 381 kJ 1003
Energi, kcal 91 kcal 1003
total-N 0,592 g 0,544 - 0,640 4 1825
Protein, total 3,7 g 3,400 - 4,000 4 1825
Protein, deklaration 3,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 16,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 13,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 13,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,8 g 2,0 - 3,4 4 1825
Fedt, total 1,8 g 1,4 - 2,1 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,6 - 0,7 4 1825
Tørstof 22,5 g 20,100 - 27,500 4 1825
Vand 77,5 g 72,500 - 79,900 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 47,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,800 mg 1344
K1-vitamin 0,300 µg 1928
B1-vitamin 0,150 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,080 mg 1344
Niacin 0,400 NE 1003
niacin 1,80 mg 1344
B6-vitamin 0,160 mg 1352
Pantothensyre 0,540 mg 1352
Biotin 0,500 µg 40 1002
Folat 33,0 µg 30,5 - 34,2 4 1374
Frit folat 27,0 µg 21,5 - 33,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,80 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,80 mg 7 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,3 - 5,4 4 1058
Kalium, K 306 mg 299 - 322 4 1058
Calcium, Ca 4,00 mg 1344
Magnesium, Mg 39,0 mg 37,7 - 40,5 4 1058
Phosphor, P 170 mg 120 - 270 3 1348
Jern, Fe 0,600 mg 0,52 - 0,72 3 1043
Kobber, Cu 0,240 mg 0,11 - 0,42 3 1348
Zink, Zn 1,40 mg 0,81 - 2,4 3 1348
Jod, I 0,500 µg 0,03 - 1,8 6 1055
Mangan, Mn 0,350 mg 0,21 - 0,63 3 1348
Chrom, Cr 1,00 µg 1,0 - 2,0 3 1348
Selen, Se 4,00 µg 4,0 - 6,0 3 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 3 1348
Nikkel, Ni 4,10 µg 3,00 1,3 - 9,3 10 T 1164
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,200 g 1370
Glucose 0,600 g 1370
Monosaccharider, total 0,800 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0,100 g 1370
Saccharose 0,800 g 1370
Disaccharider, total 0,900 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1655
Sukkerarter, ialt 1,70 g 1003
Stivelse 22,0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1345
C10:0 0,000 0,00 1345
C12:0 0,000 0,00 1345
C14:0 0,007 0,41 1345
C15:0 0,000 0,00 1345
C16:0 0,240 14,2 1345
C17:0 0,000 0,00 1345
C18:0 0,037 2,19 1345
C20:0 0,000 0,00 1345
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C15:1 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,000 0,00 1345
C17:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 0,516 30,5 1345
C20:1,n-11 0,000 0,00 1345
C22:1,n-9 0,000 0,00 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,862 50,9 1345
C18:3,n-3 0,030 1,77 1345
C20:3,n-3 0,000 0,00 1345
C20:4,n-6 0,000 0,00 1345
C20:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:6,n-3 0,000 0,00 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,284 16,8 1003
Sum monoumættede 0,516 30,5 1003
Sum polyumættede 0,892 52,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,69 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,030 1,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,862 50,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 136 230 1345
Leucin 468 790 1345
Lysin 101 170 1345
Methionin 71 120 1345
Cystin 59 100 1345
Phenylalanin 189 320 1345
Tyrosin 142 240 1345
Threonin 136 230 1345
Tryptofan 24 40 1345
Valin 178 300 1345
Arginin 154 260 1345
Histidin 101 170 1345
Alanin 278 470 1345
Asparaginsyre 237 400 1345
Glutaminsyre 764 1290 1345
Glycin 136 230 1345
Prolin 332 560 1345
Serin 189 320 1345

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby