Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 32
Kærnemælk
Engelsk navn
Milk, buttermilk
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 153 kJ 1003
Energi, kcal 37 kcal 1003
total-N 0,533 g 0,486 - 0,580 91 1236, 2092
Protein, total 3,4 g 3,101 - 3,700 91 1236, 2092
Protein, deklaration 3,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 0,5 g 0,2 - 0,9 384 1236, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,8 0,71 - 0,8 5 1001, 2092
Tørstof 9,4 g 9,3 9,1 - 9,8 5 1236, 2092
Vand 90,6 g 90,7 90,200 - 90,900 5 1236, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 4,00 µg 1003
ß-caroten 2,00 µg 1003
D-vitamin 0,077 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,077 µg 1003
E-vitamin 0,010 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,010 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,038 mg 0,03 - 0,041 10 1046, 2092
B2-vitamin, riboflavin 0,159 mg 0,14 - 0,192 8 1046, 2092
Niacin 0,891 NE 1003
niacin 0,091 mg 0,077 - 0,10 6 1046, 2092
B6-vitamin 0,041 mg 0,038 - 0,045 6 1046, 2092
Pantothensyre 0,335 mg 0,36 - 0,39 7 1938, 2092
Biotin 1,52 µg 1,40 0,8 - 2,3 5 1337, 2092
Folat 2,90 µg 6 1803
Frit folat 2,00 µg 1337
B12-vitamin 0,200 µg 0,185 0,16 - 0,27 4 2092
C-vitamin 0,300 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,300 mg 0 - 0,6 57 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 93,2 mg 85 - 101 35 1232, 2092
Natrium, Na 43,8 mg 35 - 49,9 65 1232, 2092
Kalium, K 156 mg 142 - 170 65 1232, 2092
Calcium, Ca 121 mg 105 - 133 65 1232, 2092
Magnesium, Mg 12,1 mg 10,2 - 13,8 65 1232, 2092
Phosphor, P 91,9 mg 80 - 104 73 1232, 2092
Jern, Fe 0,017 mg 0,021 0,000 - 0,025 4 2092
Kobber, Cu 0,012 mg 0,012 0,007 - 0,018 4 2092
Zink, Zn 0,412 mg 0,32 - 0,50 23 1234, 2092
Jod, I 13,0 µg 14,0 7,9 - 16 4 2092
Mangan, Mn 0,002 mg 0,002 0,001 - 0,002 4 2092
Chrom, Cr 0,048 µg 0,00 - 0,221 22 1538, 2092
Selen, Se 1,61 µg 0,9 - 2,3 14 1887, 2092
Molybdæn, Mo 5,00 µg 2 - 6 6 1348
Nikkel, Ni 0,802 µg 0,00 - 1,28 14 1887, 2092
Kviksølv, Hg 0 µg 6 1348
Arsen, As 0,300 µg 2 1348
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,890 g 0,73 - 1,05 55 1224
D-mælkesyre 0,020 g 0,01 - 0,06 31 1224
Mælkesyre, total 0,910 g 0,73 - 1,05 55 1224
Citronsyre 0,030 g 0,01 - 0,09 55 1224
Benzoesyre 1,30 mg 1,1 - 1,6 1495
Organiske syrer, tot. 0,940 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 5 1655, 2092
Galaktose 0,037 g 0,0 - 0,10 59 1224, 2092
Glucose 0 g 11 1224, 2092
Monosaccharider, total 0,037 g 1003
Lactose 3,67 g 3,29 - 4,05 59 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 0 4 2092
Disaccharider, total 3,67 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,71 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,017 3,59 1227
C6:0 0,011 2,33 1227
C8:0 0,007 1,48 1227
C10:0 0,016 3,38 1227
C12:0 0,019 4,02 1227
C14:0 0,055 11,6 1227
C16:0 0,148 31,3 1227
C18:0 0,051 10,8 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,007 1,48 1227
C16:1,n-7 0,011 2,33 1227
C18:1,n-9 0,111 23,5 1227
C20:1,n-11 0,006 1,27 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,010 2,11 1227
C18:3,n-3 0,004 0,84 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,324 68,5 1003
Sum monoumættede 0,135 28,5 1003
Sum polyumættede 0,014 2,96 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,473 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 0,84 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,010 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 2 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 192 360 1059
Leucin 309 580 1059
Lysin 282 530 1059
Methionin 85 160 1059
Cystin 22 41 1059
Phenylalanin 171 320 1059
Tyrosin 149 280 1059
Threonin 144 270 1059
Tryptofan 48 90 1059
Valin 229 430 1059
Arginin 112 210 1059
Histidin 96 180 1059
Alanin 112 210 1059
Asparaginsyre 267 500 1059
Glutaminsyre 645 1210 1059
Glycin 64 120 1059
Prolin 330 620 1059
Serin 192 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby