DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 33
Letmælk, konventionel (ikke-økologisk)
Engelsk navn
Milk, partly skimmed, konventional (not organic), 1.5 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 200 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 200 kJ 1003
Energi (kcal) 48 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 48 kcal 1003
Protein 3,5 g 3,2 - 3,84 128 2092, 1236, 1250
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 3,13 - 3,76 128 2092, 1236, 1250
Kulhydrat difference 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,6 g 1,2 - 2 442 1818, 2092, 1236, 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 67 1003
Aske 0,8 g 0,727 - 0,778 27 2092, 1250
Tørstof 10,7 g 10 - 11,3 375 2092, 1236, 1250
Vand 89,3 g 88,7 - 89,9 375 2092, 1236, 1250
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 14,7 RE 1003
Retinol 13,5 µg 9,6 - 17 27 2092, 1250
beta-Caroten 7,00 µg 1003
D-vitamin 0,0151 µg 1003
D3-vitamin 0,00463 µg 0,004 0,0029 - 0,0066 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,00418 µg 0,004 0,0038 - 0,0045 4 1957
E-vitamin 0,0300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0300 mg 0,03 0,03 - 0,03 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0463 mg 0,04 - 0,054 30 2092, 1046, 1250
Riboflavin (B2-vitamin) 0,174 mg 0,14 - 0,2 32 2092, 1046, 1250
Niacinækvivalent 0,883 NE 1003
Niacin 0,0948 mg 0,087 - 0,107 5 2092, 1046
B6-vitamin 0,0492 mg 0,044 - 0,052 5 2092, 1046
Pantotensyre 0,377 mg 0,36 0,34 - 0,43 3 2092
Biotin 2,10 µg 1,8 1,2 - 3,3 3 2092
Folat 11,5 µg 8 - 19 24 1250
B12-vitamin 0,438 µg 0,29 - 0,52 5 2092, 1046
C-vitamin 1,30 mg 1003
Ascorbinsyre 1,30 mg 0,9 - 1,7 34 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,0 mg 35 - 49,8 67 2092, 1232, 1250
Kalium 153 mg 131 - 164 67 2092, 1232, 1250
Calcium 121 mg 111 - 135 67 2092, 1232, 1250
Magnesium 11,8 mg 10,2 - 13,6 67 2092, 1232, 1250
Jern 0,0290 mg 0,0 - 0,049 31 2092, 1043, 1250
Kobber 0,00967 mg 0,01 0,009 - 0,01 3 2092
Zink 0,413 mg 0,36 - 0,48 45 2092, 1234, 1250
Mangan 0,00200 mg 0,002 0,002 - 0,002 3 2092
Krom 0,123 µg 0,0 0,0 - 0,37 3 2092
Molybdæn 5,00 µg 1 - 7 19 1348
Selen 1,54 µg 0,9 - 2,1 13 2092, 1887
Fosfor 95,7 mg 84 - 108 42 2092, 1232
Chlorid 95,5 mg 80 - 106 45 2092, 1232, 1250
Jod 10,2 µg 10,0 6,6 - 14 3 2092
Nikkel 0,624 µg 0,0 - 0,95 13 2092, 1887
Kviksølv 0,0300 µg 0,02 - 0,1 19 1348
Arsen 0,300 µg 4 1348
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 520 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 3 2092
Galaktose 0 g 0,0 3 2092
Glukose 0 g 0,0 3 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,71 g 4,52 - 4,92 37 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 3 2092
Sum disakkarider 4,71 g 1003
Sum sukkerarter 4,71 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,197 g 0,16 - 0,234 34 1224
Benzosyre 0,150 mg 0,1 - 0,2 1496
Sum organiske syrer 0,197 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,061 4,06 2092
C6:0 0,042 2,79 2092
C8:0 0,023 1,52 2092
C10:0 0,046 3,04 2092
C12:0 0,050 3,29 2092
C14:0 0,157 10,4 2092
C15:0 0,011 0,761 2092
C16:0 0,428 28,4 2092
C18:0 0,172 11,4 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,011 0,761 2092
C16:1,n-7 0,023 1,52 2092
C18:1,n-7 0,011 0,761 2092
C18:1,n-9 0,329 21,8 2092
C18:1,trans 0,065 4,31 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,027 1,77 2092
C18:2,konjugeret 0,011 0,761 2092
C18:3,n-3 0,011 0,761 2092
C18:2,trans 0,011 0,761 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,015 1,01 2092
Sum mættede fedtsyrer 0,990 65,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,375 24,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,050 3,29 1003
Sum transfedtsyrer 0,076 5,07 1003
Sum fedtsyrer 1,506 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 0,761 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,027 1,77 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 7 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,550 2092, 1236, 1250
Isoleucin 204 370 1059
Leucin 336 610 1059
Lysin 314 570 1059
Methionin 88 160 1059
Cystin 27 49 1059
Phenylalanin 176 320 1059
Tyrosin 149 270 1059
Threonin 149 270 1059
Tryptofan 47 86 1059
Valin 242 440 1059
Arginin 121 220 1059
Histidin 99 180 1059
Alanin 116 210 1059
Asparaginsyre 286 520 1059
Glutaminsyre 699 1270 1059
Glycin 72 130 1059
Prolin 341 620 1059
Serin 198 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1653,51
Sum ikke essentielle aminosyrer 2007,21
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,0300 mg 2 1487
Cholin 16,4 mg 1 2187
Tyramin 0 mg 1001
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby