Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 33
Letmælk, konventionel (ikke-økologisk)
Engelsk navn
Milk, partly skimmed, konventional (not organic), 1.5 % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 200 kJ 1003
Energi, kcal 48 kcal 1003
total-N 0,550 g 0,502 - 0,603 128 1236, 1250, 2092
Protein, total 3,5 g 3,203 - 3,847 128 1236, 1250, 2092
Protein, deklaration 3,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 1,6 g 1,2 - 2,0 442 1236, 1250, 1818, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,727 - 0,778 27 1250, 2092
Tørstof 10,7 g 10,04 - 11,300 375 1236, 1250, 2092
Vand 89,3 g 88,700 - 89,960 375 1236, 1250, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 14,1 RE 1003
Retinol 13,5 µg 9,60 - 17 27 1250, 2092
ß-caroten 7,00 µg 1003
D-vitamin 0,025 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,005 µg 0,005 0,0029 - 0,0066 4 1957
25-hydroxycholecalciferol 0,004 µg 0,004 0,0038 - 0,0045 4 1957
E-vitamin 0,030 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,030 mg 0,030 0,03 - 0,03 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,046 mg 0,04 - 0,054 30 1046, 1250, 2092
B2-vitamin, riboflavin 0,174 mg 0,14 - 0,200 32 1046, 1250, 2092
Niacin 0,878 NE 1003
niacin 0,095 mg 0,087 - 0,107 5 1046, 2092
B6-vitamin 0,049 mg 0,044 - 0,052 5 1046, 2092
Pantothensyre 0,377 mg 0,360 0,34 - 0,43 3 2092
Biotin 2,10 µg 1,80 1,2 - 3,3 3 2092
Folat 11,5 µg 8,0 - 19,0 24 1250
B12-vitamin 0,438 µg 0,29 - 0,52 5 1046, 2092
C-vitamin 1,30 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,30 mg 0,9 - 1,7 34 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 95,5 mg 80 - 106 45 1232, 1250, 2092
Natrium, Na 43,0 mg 35 - 49,8 67 1232, 1250, 2092
Kalium, K 153 mg 131 - 164 67 1232, 1250, 2092
Calcium, Ca 121 mg 111 - 135 67 1232, 1250, 2092
Magnesium, Mg 11,8 mg 10,2 - 13,6 67 1232, 1250, 2092
Phosphor, P 95,7 mg 84 - 108 42 1232, 2092
Jern, Fe 0,029 mg 0,000 - 0,049 31 1043, 1250, 2092
Kobber, Cu 0,010 mg 0,010 0,009 - 0,010 3 2092
Zink, Zn 0,413 mg 0,36 - 0,48 45 1234, 1250, 2092
Jod, I 10,2 µg 10,0 6,6 - 14 3 2092
Mangan, Mn 0,002 mg 0,002 0,002 - 0,002 3 2092
Chrom, Cr 0,123 µg 0,000 0,00 - 0,37 3 2092
Selen, Se 1,54 µg 0,9 - 2,1 13 1887, 2092
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 19 1348
Nikkel, Ni 0,624 µg 0,00 - 0,95 13 1887, 2092
Kviksølv, Hg 0,030 µg 0,02 - 0,10 19 1348
Arsen, As 0,300 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,197 g 0,160 - 0,234 34 1224
Benzoesyre 0,150 mg 0,1 - 0,2 1496
Organiske syrer, tot. 0,197 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1001
Serotonin 0,030 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 3 2092
Galaktose 0 g 0 3 2092
Glucose 0 g 0 3 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 4,71 g 4,52 - 4,92 37 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 0 3 2092
Disaccharider, total 4,71 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,71 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,061 4,04 2092
C6:0 0,042 2,82 2092
C8:0 0,023 1,52 2092
C10:0 0,046 3,05 2092
C12:0 0,049 3,28 2092
C14:0 0,157 10,4 2092
C15:0 0,011 0,76 2092
C16:0 0,428 28,4 2092
C18:0 0,172 11,4 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,011 0,76 2092
C16:1,n-7 0,023 1,52 2092
C18:1,n-9 0,329 21,9 2092
C18:1,n-7 0,011 0,76 2092
C18:1,trans n-9 0,065 4,34 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,026 1,75 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,011 0,76 2092
C18:3,n-3 0,011 0,76 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,011 0,76 2092
Andre fedtsyrer 0,015 0,99 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,989 65,8 1003
Sum monoumættede 0,374 24,9 1003
Sum polyumættede 0,048 3,20 1003
Sum transfedtsyrer 0,076 5,06 1003
Fedtsyrer, total 1,50 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 0,73 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,026 1,73 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 7 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 204 370 1059
Leucin 336 610 1059
Lysin 314 570 1059
Methionin 88 160 1059
Cystin 27 49 1059
Phenylalanin 176 320 1059
Tyrosin 149 270 1059
Threonin 149 270 1059
Tryptofan 47 86 1059
Valin 242 440 1059
Arginin 121 220 1059
Histidin 99 180 1059
Alanin 116 210 1059
Asparaginsyre 286 520 1059
Glutaminsyre 699 1270 1059
Glycin 72 130 1059
Prolin 341 620 1059
Serin 198 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby