Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 35
Mandel, rå
Engelsk navn
Almond, raw
Taxonomisk navn
Amygdalus Communis L.
Synonymer
Mandler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,18
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,960
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2456 kJ 1003
Energi, kcal 587 kcal 1003
total-N 4,097 g 3,247 - 4,909 76 1938
Protein, total 21,2 g 16,819 - 25,429 76 1938
Protein, deklaration 25,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 21,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 12,5 g 7,9 - 19,3 89 2008
Fedt, total 49,9 g 43,7 - 54,1 90 2008
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,0 g 2,29 - 3,42 90 2008
Tørstof 95,3 g 93,700 - 96,560 75 1938
Vand 4,7 g 3,440 - 6,300 75 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 24,0 α-TE 1003
alfa-tokoferol 24,0 mg 1379
B1-vitamin 0,275 mg 0,254 - 0,327 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,800 mg 0,722 - 0,862 3 1022
Niacin 7,55 NE 1003
niacin 4,00 mg 2,80 - 4,33 5 1018
B6-vitamin 0,060 mg 1 1025
Pantothensyre 0,470 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 96,0 µg 82,0 - 109,0 4 1374
Frit folat 33,0 µg 31,1 - 35,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0,800 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,800 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,0 - 3,1 3 1058
Kalium, K 725 mg 673 - 770 3 1058
Calcium, Ca 256 mg 213 - 279 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 265 mg 259 - 277 3 1058
Phosphor, P 491 mg 420 - 527 6 1015
Jern, Fe 4,50 mg 4,0 - 502 5 1043
Kobber, Cu 0,780 mg 0,10 - 1,10 4 1348
Zink, Zn 3,30 mg 2,6 - 3,7 4 1348
Jod, I 0,200 µg 0,02 - 0,5 3 1055
Mangan, Mn 2,50 mg 2,0 - 3,0 4 1348
Chrom, Cr 12,0 µg 10 - 19 4 1348
Selen, Se 2,00 µg 0,5 - 6,0 4 1348
Nikkel, Ni 130 µg 120 - 130 4 1348
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,2 - 0,4 4 1348
Cadmium, Cd 1,00 µg 0,5 - 2,0 4 1348
Bly, Pb 9,00 µg 7 - 11 4 1348
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,040 mg 0,02 - 0,06 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 4,30 g 1344
Stivelse 0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,051 0,10 1344
C16:0 3,03 6,32 1344
C18:0 0,822 1,71 1344
C20:0 0,103 0,21 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,334 0,69 1344
C18:1,n-9 34,1 71,2 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 9,20 19,2 1344
C18:3,n-3 0,244 0,50 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,01 8,36 1003
Sum monoumættede 34,5 71,9 1003
Sum polyumættede 9,45 19,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 47,9 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,244 0,50 1003
Sum n-6 fedtsyrer 9,20 19,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 983 240 1059
Leucin 1600 390 1059
Lysin 696 170 1059
Methionin 201 49 1059
Cystin 274 67 1059
Phenylalanin 1230 300 1059
Tyrosin 615 150 1059
Threonin 656 160 1059
Tryptofan 213 52 1059
Valin 1190 290 1059
Arginin 2500 610 1059
Histidin 574 140 1059
Alanin 1110 270 1059
Asparaginsyre 2500 610 1059
Glutaminsyre 5940 1450 1059
Glycin 1430 350 1059
Prolin 1070 260 1059
Serin 983 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby