DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 35
Mandel, rå
Engelsk navn
Almond, raw
Taxonomisk navn
Amygdalus Communis L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2507 kJ 1003
Energi, kcal 606 kcal 1003
Nitrogen, total 4,100 g 1 2128
Protein, videnskabelig 21,2 g 1 2128
Protein, deklaration 25,6 g 1 2128
Kulhydrat, difference 18,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 7,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 10,6 g 1003
Fedt, total 52,1 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,1 g 1 2128
Tørstof 94,9 g 1 2128
Vand 5,1 g 1 2128
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,18
FCF 0,900 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0 1 1655
D2 ergocalciferol 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxyergocalciferol 0 µg 1 1655
E-vitamin 23,4 α-TE
alfa-tokoferol 23,4 mg 1 2128
gamma-tokoferol 0,527 mg 1 2128
delta-tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
B1-vitamin 0,137 mg 1 2128
B2-vitamin, riboflavin 0,939 mg 1 2128
Niacinækvivalent 5,83 NE 1003
Niacin 1,88 mg 1 2128
B6-vitamin 0,128 mg 1 2128
Pantothensyre 0,313 mg 1 2128
Biotin 82,5 µg 1 2128
Folat 76,1 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0,800 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,800 mg 1 1017
beta-caroten 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,700 mg 1 2128
Kalium, K 730 mg 673 - 770 4 2128, 1058
Calcium, Ca 257 mg 213 - 279 11 1015, 2128, 1030
Magnesium, Mg 264 mg 259 - 277 4 1058, 2128
Fosfor, P 489 mg 420 - 527 7 1015, 2128
Jern, Fe 3,40 mg 1 2128
Kobber, Cu 1,000 mg 1 2128
Zink, Zn 3,30 mg 1 2128
Jod, I 0,150 µg 0,02 - 0,5 4 2128, 1055
Mangan, Mn 2,35 mg 1 2128
Chrom, Cr 6,50 µg 1 2128
Selen, Se 2,15 µg 1 2128
Molybdæn, Mo 39,5 µg 1 2128
Nikkel, Ni 76,0 µg 1 2128
Kviksølv, Hg µg 1 2128
Arsen, As µg 1 2128
Cadmium, Cd 1,000 µg 1 2128
Bly, Pb µg 1 2128
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0400 mg 0,02 - 0,06 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,150 g 1 2128
Galaktose 0,200 g 1 2128
Glukose 1,000 g 1 2128
Monosaccharider, total 1,35 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 5,20 g 1 2128
Disaccharider, total 5,20 g 1003
Sukkerarter, total 6,55 g 1003
Stivelse g 1 2128
IDF 9,1 g 1 2128
SDFP 0,9 g 1 2128
SDFS 0,7 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 3,197 6,81 2128
C17:0 2128
C18:0 0,853 1,81 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C15:1 0,000 0 2128
C16:1,n-7 0,226 0,482 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-9 30,582 65,1 2128
C18:1,n-7 0,589 1,25 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 2128
C22:1,n-9 0,000 0 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 0,000 0 2128
C14:1,trans 0,000 0 2128
C16:1,trans 0,000 0 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 0,000 0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 11,359 24,2 2128
C18:3,n-3 (ALA) 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 0,000 0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 (EPA) 2128
C22:5,n-3 0,000 0 2128
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,104 0,221 2128
Sum mættede 4,050 8,63 1003
Sum monoumættede 31,398 66,9 1003
Sum polyumættede 11,359 24,2 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 46,910 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 11,359 24,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 853 2128
Leucin 1580 2128
Lysin 666 2128
Methionin 187 2128
Cystin 284 2128
Phenylalanin 1210 2128
Tyrosin 691 2128
Threonin 663 2128
Tryptofan 237 2128
Valin 1010 2128
Arginin 2570 2128
Histidin 574 2128
Alanin 1030 2128
Asparaginsyre 2690 2128
Glutaminsyre 6110 2128
Glycin 1500 2128
Prolin 986 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Serin 941 2128

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby