DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 371
Oliven, grønne, marinerede, konserves
Engelsk navn
Olives, green, pickled, canned
Taxonomisk navn
Olea europaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 554 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 480 kJ 1003
Energi (kcal) 134 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 117 kcal 1003
Protein 1,1 g 0,9 - 1,4 2 1825, 1346
Protein, deklaration 1,1 g 0,9 - 1,4 2 1825, 1346
Kulhydrat difference 7,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,5 g 1003
Kostfibre 2,4 g 2,3 - 2,5 2 1825
Fedt 11,7 g 11 - 12,3 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 5,54 g 4 1003
Aske 4,1 g 3,6 - 4,6 2 1825
Tørstof 24,2 g 22,2 - 26,3 2 1825
Vand 75,8 g 73,7 - 77,8 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 38,5 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 231 µg 184 - 280 3 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,99 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,99 mg 1864
Thiamin (B1-vitamin) 0,0210 mg 0,019 - 0,023 2 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,00700 mg 0,007 - 0,007 2 1938
Niacinækvivalent 0,0816 NE 1003
Niacin 0 mg 1344
B6-vitamin 0,0200 mg 1344
Pantotensyre 0,0180 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 1,20 µg 1 2135
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2220 mg 1360 - 2730 4 1058
Kalium 38,0 mg 25 - 46 4 1058
Calcium 120 mg 77,8 - 138 6 1015
Magnesium 16,0 mg 11,6 - 20,2 4 1058
Jern 0,490 mg 0,35 - 0,57 6 1938
Kobber 0,230 mg 1344
Zink 0,0600 mg 1 2135
Mangan 0,0500 mg 0,05 - 0,1 1349
Selen 0,900 µg 1894
Fosfor 8,94 mg 7,19 - 10,4 6 1015
Jod 4,50 µg 204 1002
Sum mineraler 2400 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,500 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 0,0 1345
C15:0 0,000 0,0 1345
C16:0 1,331 11,9 1345
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 0,260 2,34 1345
C20:0 0,050 0,45 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,120 1,08 1345
C17:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 8,054 72,4 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,231 11 1345
C18:3,n-3 0,070 0,63 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,641 14,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,174 73,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,301 11,7 1003
Sum fedtsyrer 11,115 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 0,63 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,231 11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,181 1825, 1346
Tryptofan 5 27 1344
Sum essentielle Aminosyrer 4,896
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 14,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 41 18 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby